Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024
Η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον ήταν μια τεράστια εμπορική επιτυχία για την Warner, κερδίζοντας συνολικά πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Κι όχι μόνο αυτό αλλά η αρχική τριλογία κατάφερε να κερδίσει 30 υποψηφιότητες για Οσκαρ, φεύγοντας με 17 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους και εκείνο της Καλύτερης Ταινίας για την τρίτη ταινία, την «Επιστροφή του Βασιλιά».
Και η νέα σειρά του Amazon «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης», η οποία έκανε την πρεμιέρα της το φθινόπωρο του 2022 (με τη νέα σεζόν να ετοιμάζεται για να κάνει πρεμιέρα φέτος το καλοκαίρι), παρά τις όποιες αντιδράσεις από κάποιους φανς, κατάφερε να αναθερμάνει το πάθος για τον κόσμο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο και από την Warner.
Τον Φεβρουάριο του 2023 η Warner ανακοίνωσε πως ετοιμάζει να επιστρέψει στη Μέση Γη με μια νέα σειρά ταινιών, με ένα νέο στούντιο κάτω από όνομα Middle-earth Enterprises, εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα των βιβλίων του Τόλκιν όπως τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και το «Hobbit» ανάμεσα σε άλλα.
Τώρα επιτέλους μαθαίνουμε πως η πρώτη ταινία θα έχει να κάνει με το Γκόλουμ, έχοντας μάλιστα τον τίτλο «Lord of the Rings: The Hunt for Gollum», με τον Αντι Σέρκις να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά στον εμβληματικό ρόλο του Γκόλουμ, με προγραμματισμένη πρεμιέρα μέσα στο 2026. Οι δημιουργοί της παλιάς τριλογίας, Πίτερ Τζάκσον, Φιλίπα Μπόγιενς και Φραν Γουόλς, θα συμμετέχουν σε κάθε βήμα της παραγωγής, με την Γουόλς και τον Μπόγιενς να γράφουν το σενάριο (το οποίο βρίσκεται ακόμα στο πολύ αρχικά του στάδια) μαζί με τους Φίμπι Γκίτινς και Αρτι Παπαγεωργίου.
Σχετικά
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Το τρέιλερ με τις περισσότερες προβολές το 2025 – Το διπλό ρεκόρ
Το διάρκειας 60 δευτερολέπτων teaser προβλήθηκε 181,5 εκατομμύρια φορές τις πρώτες 24 ώρες διάθεσης του στο διαδίκτυο.
Πέθανε η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό
Η πορεία της από «σύμβολο του σεξ» με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» μέχρι τον αγώνα της για τα δικαιώματα των ζώων
3 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα ανήμερα Χριστούγεννα στα σινεμά
Ανάμεσά τους και η πολυαναμενόμενη ελληνική ιστορική παραγωγή «Καποδίστριας», μαζί με animation για όλη την οικογένεια και ένα σαγηνευτικό θρίλερ
Η επιστροφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ: Τρέιλερ για το «Disclosure Day»
Όπως ευρέως αναμενόταν θα είναι μια ταινία για τους επισκέπτες από μακριά
Όταν τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο γλυκά: 11 ταινίες για… αλλιώτικες γιορτές
Σκοτεινές, αστείες, συγκινητικές και απρόβλεπτες, οι ταινίες που σπάνε τα χριστουγεννιάτικα κλισέ
Κυκλοφόρησε το trailer της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν
Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser για το «The Odyssey», την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
IndieWire: Αυτές είναι οι 20 καλύτερες ταινίες του 2025
Για τη λίστα ψήφισαν 148 κριτικοί κινηματογράφου. Το Νο1 δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές των Όσκαρ 2026.
Το νέο «Avatar» επέστρεψε: 345 εκατ. δολάρια παγκοσμίως και βλέμμα στραμμένο στα Χριστούγεννα
Οι κινηματογραφικές αίθουσες ελπίζουν ότι το «Fire and Ash» θα συμβάλει σε μια γενικότερη ανάκαμψη
«Bitter Christmas»: Κυκλοφόρησε το teaser της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες εντός του 2026
Ιστορική αλλαγή για τα Όσκαρ: Περνούν από την τηλεόραση στο Youtube
Τέλος εποχής για τα βραβεία της Ακαδημίας η οποία υπέγραψε πολυετή συμφωνία με το Youtube για τα δικαιώματα των Όσκαρ.
Love Actually: Πού θα δεις δωρεάν την πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη ταινία, κάτω από τ' αστέρια
Υπαίθρια προβολή της ταινίας «Αγάπη Είναι» (Love Actually)
3 νέες πρεμιέρες για κινηματογραφική απόδραση τα Χριστούγεννα
Avatar, χριστουγεννιάτικα animation και ελληνική περιπέτεια γεμίζουν τις αίθουσες με δράση, συναίσθημα και γιορτινή μαγεία