Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2024
Με μία μεγάλη εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, γιορτάστηκαν το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαϊου 2024 επί της οδού Γκογκέν, στην περιοχή Ζακακίου, τα εγκαίνια του πάρκου που υλοποιήθηκε από τον Δήμο Λεμεσού, μέσω του προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» και τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Τα εγκαίνια του πάρκου έκαναν ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου και ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαΐδης.
Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ.Νίκος Νικολαΐδης, σε χαιρετισμό του τόνισε πως το πάρκο της οδού Γκογκέν, "αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό πάρκο, που έχει ήδη κερδίσει τα πιο κολακευτικά σχόλια από έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού".
Τόνισε, δε, πως "με το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, συνεχίζει ο μεγάλος στόχος που θέσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, για αναβάθμιση των συνοικιών της πόλης μας".

Τι περιλαμβάνει
Το πάρκο έχει συνολικό εμβαδόν 10.000 τ.μ και περιλαμβάνει έντονη δεντροφύτευση και πράσινο, τοπιοτεχνήσεις, παιδότοπους, χώρο για εκδηλώσεις, πεζοδρόμους και είναι προσβάσιμο σε όλους, ενώ είναι φιλικό στα ΑΜΕΑ.

Επίσηςπροσφέρει δυνατότητα αναψυχής, χαλάρωσης ή άθλησης, κοινωνικής συναναστροφής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σε έναν εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό από κάθε άποψη χώρο.
Σχετικά

Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο η κακοκαιρία που σαρώνει τις Κυκλάδες
Φτάνει αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση

Συννεφιασμένος σήμερα ο καιρός-Με βροχές και σκόνη η επέτειος της 1ης Απριλίου
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σεισμός στην Πάφο – Οι πρώτες πληροφορίες
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Κύπρο

Οι 10 ωραιότερες ευρωπαϊκές πόλεις για περπάτημα
Διαδρομές γεμάτες ιστορία, πανέμορφα τοπία, αξιοθέατα και απολαύσεις για το στομάχι και τον ουρανίσκο.

20+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες και άλλες εκδηλώσεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΑΜΟΣ: 10 υπέροχα κτήματα και αίθουσες δεξιώσεων και τα πιο εκλεκτά catering για τον γάμο των ονείρων σας!
Οι επαγγελματίες που θα μετατρέψουν τον γάμο σου στην απόλυτη γιοαρτή!

5 ανοιξιάτικες εξορμήσεις εντός Κύπρου για την αργία της 1ης Απριλίου
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο

Ισχυροί άνεμοι και σκόνη στο «μενού» του καιρού – Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι κερασιές άνθισαν και η Ιαπωνία γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης
Ξεκίνησε η εποχή των ανθισμένων κερασιών στην Ιαπωνία

Νέοι προορισμοί και τα αυξημένα δρομολόγια στα κυπριακά αεροδρόμια
Δες όλες τις λεπτομέρειες για πτήσεις από και προς το νησί μας

Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες για σήμερα – Επιστρέφει η σκόνη από αύριο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Λεμεσός μόλις απήκτησε 3 υπέροχα πάρκα, με γήπεδα καλαθόσφαιρας
Νέα γήπεδα 3on3 σε τρία πάρκα της πόλης