News , Guide

Οι New York Times ξεχωρίζουν ένα ελληνικό ξενοδοχείο ανάμεσα στα «έξι καλύτερα» (και ακριβότερα) της Ευρώπης

Για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων και τους απλούς παραθεριστές, αυτά είναι τα νέα καταλύματα που προσφέρουν μια ιδιαίτερη γεύση από Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2024

«Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και να δείτε λίγο από την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, έχετε μια ποικιλία από πολυτελή νέα ξενοδοχεία για να επιλέξετε (αν και είναι πιθανό να γεμίσουν γρήγορα)» γράφει η Stephanie Rosenbloom στους New York Times και συνεχίζει.

«Είτε πρόκειται να πάτε στους Αγώνες είτε απλώς να κάνετε διακοπές, θα βρείτε φρέσκα boutique καταλύματα στο Παρίσι και πολλά άλλα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με εύκολη πτήση, είτε στη Γαλλική Ριβιέρα, είτε στη Ρώμη, είτε, όπως ταιριάζει, σε ένα νησί της Ελλάδας, τη γενέτειρα των αρχαίων αγώνων».

Η Stephanie Rosenbloom έφτιαξε μια λίστα στους New York Times με έξι Βoutique καταλύματα σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα -μόνο που τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία είναι για γεμάτα πορτοφόλια. Ας διαβάσουμε τι σχολίασε η ίδια και ποια είναι τα ξενοδοχεία, κυρίως ποιο ελληνικό κατάλυμα επέλεξε.

Με εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από την Festen Architecture, θα υπάρχουν 58 δωμάτια και σουίτες σε χαλαρωτικές ουδέτερες αποχρώσεις, ορισμένα με θέα στον Πύργο του Άιφελ

Παρίσι

Από την 1η Ιουνίου, μετά από διετή ανακαίνιση, το Hôtel Balzac, μέλος του δικτύου πολυτελών ξενοδοχείων και εστιατορίων Relais & Châteaux, σχεδιάζει να ανοίξει στο όγδοο Διαμέρισμα της πόλης, σε κοντινή απόσταση από τα Ηλύσια Πεδία. Με σκοπό να μοιάζει με παριζιάνικο σπίτι και εμπνευσμένο από το στυλ της δεκαετίας του 1930, το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησία του φιλόξενου Relais Christine στο έκτο Διαμέρισμα, καθώς και του Saint James Paris στο 16ο Διαμέρισμα.

Με εσωτερικούς χώρους σχεδιασμένους από την Festen Architecture, θα υπάρχουν 58 δωμάτια και σουίτες σε χαλαρωτικές ουδέτερες αποχρώσεις, ορισμένα με θέα στον Πύργο του Άιφελ. Πέρα από το δωμάτιό σας, θα βρείτε ένα σαλόνι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας πριν περπατήσετε στη διάσημη λεωφόρο, ένα σπα με ιαπωνική έμπνευση για θεραπείες κατά την επιστροφή σας, ένα κοκτέιλ μπαρ και το Pierre Gagnaire, ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο με μοντέρνα γαλλική κουζίνα. Οι τιμές ξεκινούν από 590 ευρώ, δηλαδή περίπου 630 δολάρια τη βραδιά.

Maison Proust

Όπως πολλά από τα τελευταία ξενοδοχεία στο Παρίσι, όπως το Hotel Norman και το Le Grand Mazarin, αυτό το hot spot στο Marais είναι μια οικεία υπόθεση με μόλις 23 δωμάτια και σουίτες. Αφιέρωμα στον μυθιστοριογράφο Μαρσέλ Προυστ, το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελείς χώρους που παραπέμπουν στην Belle Époque και σε αυτούς θα ανακαλύψετε αντικείμενα που συνδέονται με τον ομώνυμο συγγραφέα του ξενοδοχείου, όπως ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του «Swann’s Way».

Σχεδιασμένο από τον Jacques Garcia, τον Γάλλο διακοσμητή εσωτερικών χώρων που είναι γνωστός για πολυτελείς χώρους όπως το Hôtel Costes στο Παρίσι και το La Mamounia στο Μαρακές, το Maison Proust είναι μέλος της Collection Maisons Particulières, μιας ομάδας ξενοδοχείων που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με αρχοντικά. Καθένα από τα λαμπερά δωμάτια είναι εμπνευσμένο από προσωπικότητες από τον κόσμο του Προυστ, όπως η Colette και ο Monet.

Αν δεν καταφέρετε να πιάσετε ένα, μπορείτε να επισκεφθείτε το μπαρ, όπου τις Παρασκευές, ο Colin Field, πρώην επικεφαλής μπάρμαν στο Bar Hemingway στο ιστορικό Ritz Paris, δημιουργεί τώρα κοκτέιλ (από 25 ευρώ, δηλαδή περίπου 27 δολάρια) όπως το L’Élixir de Proust, με εσάνς βατόμουρου και σαμπάνια. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε στο Spa La Mer, όπου υπάρχει χαμάμ και πισίνα.

Ωστόσο, ακόμη και χωρίς όλα αυτά, η τοποθεσία του ξενοδοχείου στο Marais – ανάμεσα σε εστιατόρια, καταστήματα και προορισμούς όπως το Musée National Picasso-Paris και το Musée Carnavalet – το καθιστά ένα αξιοζήλευτο σημείο από το οποίο μπορείτε να βγείτε και να εξερευνήσετε μια από τις πιο περιπατητικές πόλεις του κόσμου. Τιμές από 950 € (με μικρές εποχιακές διακυμάνσεις).

Η δημοφιλής παραλία Pampelonne και τα beach clubs της βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, ενώ μικρότερες κοντινές παραλίες προσφέρουν την ευκαιρία για μια γρήγορη βουτιά

Σεν Τροπέ, Γαλλία

Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το πολύχρωμο χωριό του Σεν Τροπέ, αυτό το ξενοδοχείο με 43 δωμάτια και σουίτες άνοιξε τον Μάρτιο με ανθισμένα δέντρα, πισίνα που περιβάλλεται από ριγέ ομπρέλες και υπαίθριο μπαρ όπου σας περιμένει παγωμένο ροζέ.

Η δημοφιλής παραλία Pampelonne και τα beach clubs της βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο, ενώ μικρότερες κοντινές παραλίες προσφέρουν την ευκαιρία για μια γρήγορη βουτιά. Ή μείνετε στη θέση σας και απολαύστε ένα μασάζ στο σπα, βγείτε έξω για ένα μάθημα πιλάτες ή γιόγκα την ανατολή του ηλίου ή ανεβείτε σε ένα ποδήλατο Peloton στο γυμναστήριο. Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα παιχνίδια στο AREV Saint Tropez, όπως το pétanque και το padel, μπορούν να παιχτούν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τα δωμάτια (ορισμένα με ιδιωτικές βεράντες και αίθρια με λουλούδια) σχεδιάστηκαν από τον Luis Bustamante, με πινελιές μπλε, λευκού και κόκκινου, δημιουργώντας μια ναυτική αίσθηση ακόμα και όταν δεν αράζετε δίπλα στη θάλασσα. Εξερευνήστε έξω από το δωμάτιό σας και θα συναντήσετε το Strand Restaurant και το Champagne Lounge.

Το αρχικό Strand, ένα τοπικό εστιατόριο που άρεσε στο κοινό, έκλεισε πριν από χρόνια, αν και αυτή η μετενσάρκωση στο AREV Saint Tropez ελπίζει να φέρει πίσω λίγη από τη χαρά της ζωής του προκατόχου του με ζωντανή μουσική, γαλλικά κρασιά και σύγχρονες εκδοχές τοπικών πιάτων, όπως το thon de Méditerranée, κόκκινος τόνος σε τραγανό ριζότο. Για επιδόρπιο, δοκιμάστε την πουτίγκα ρυζιού ή το σουφλέ σοκολάτας. Οι τιμές ξεκινούν από 1.440 ευρώ από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και ξεκινούν από 590 ευρώ από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Νίκαια, Γαλλία

Hôtel du Couvent

Σε ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα, αυτό το ξενοδοχείο 88 δωματίων και σουιτών σχεδιάζει να ανοίξει τον Ιούνιο, οπότε και θα προσφέρει στους επισκέπτες ματιές στο μοναστηριακό παρελθόν του. Η αναπαλαίωση του ακινήτου γίνεται υπό την αιγίδα του Valéry Grégo, ο οποίος ίδρυσε την Perseus, κατασκευαστή και διαχειριστή ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένου του Le Pigalle στο Παρίσι. Υπάρχει ένας κήπος λαχανικών και βοτάνων, ένας φούρνος και ένα κατάστημα βοτάνων όπου μπορείτε να περάσετε για τσάι κατά παραγγελία με βότανα από τον κήπο.

Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου μπορούν να σερβιριστούν λαχανικά, φρούτα και αυγά από τον κήπο και από μια φάρμα εκτός του ξενοδοχείου στο Touët-sur-Var: Le Restaurant du Couvent, Le Bistrot des Serruriers και La Guinguette Café, όπου μπορείτε να πιείτε ένα ποτό στον κήπο κοντά στην πισίνα.

Περιπλανηθείτε στους χώρους του ξενοδοχείου και επωφεληθείτε από το στούντιο για γιόγκα, άσκηση και διαλογισμό ή λάβετε μέρος σε μια σειρά από θερμικά «ρωμαϊκά λουτρά». Τα λουτρά είναι ένα νεύμα στα απομεινάρια των ρωμαϊκών λουτρών στο κοντινό Cimiez, όπου μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το Musée National Marc Chagall και το Musée Matisse.

Επιστρέψτε στο ξενοδοχείο, μέρος της Luxury Collection της Marriott, με εσωτερικό σχεδιασμό από την Festen Architecture, και στα γαλήνια χρώματα του ευάερου δωματίου σας. Τιμές από 390 ευρώ τη βραδιά.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη γειτονιά Monti της Ρώμης, γεμάτη καφέ και εστιατόρια, και αντλεί έμπνευση από τους καλλιτέχνες της περιοχής

Ρώμη

Casa Monti

Στις 31 Μαΐου, η Leitmotiv – ο όμιλος που βρίσκεται πίσω από το μπουτίκ ξενοδοχείο La Fantaisie στο Παρίσι με θέμα τον κήπο – σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο της ακίνητο εκτός Γαλλίας: Casa Monti, στη Ρώμη.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη γειτονιά Monti της Ρώμης, γεμάτη καφέ και εστιατόρια, και αντλεί έμπνευση από τους καλλιτέχνες της περιοχής, ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες να σκέφτονται τους εαυτούς τους ως καλλιτέχνες που διαμένουν εκεί. Πίσω από την πρόσοψη του 18ου αιώνα υπάρχουν τοιχογραφίες και 36 δωμάτια και σουίτες που πλημμυρίζουν από χρώματα και τολμηρά μοτίβα της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Laura Gonzalez.

Βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από αξιοθέατα που πρέπει να δείτε, όπως η Ρωμαϊκή Αγορά και το Κολοσσαίο. Και επιστρέφοντας από μια μέρα εξερεύνησης, μπορείτε να περάσετε από το σπα, να μείνετε για δείπνο – σε εσωτερικούς χώρους ή στο ύπαιθρο – στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια να παρακολουθήσετε τη δύση της νύχτας από το μπαρ στον τελευταίο όροφο. Τιμές από €450 ανά διανυκτέρευση.

Το όνομα του Avant Mar ενώνει τη γαλλική λέξη για το «μπροστά» με την ισπανική λέξη για τη «θάλασσα», τονίζοντας τη θέση του ξενοδοχείου «μπροστά στη θάλασσα»

Πάρος, Ελλάδα

Avant Mar

Αυτή η απόδραση στην παραλία Πιπέρι της Πάρου συνδυάζει την απαλή άμμο με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε κυβικό στυλ. Το ξενοδοχείο διαθέτει 38 δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με ιδιωτικές πισίνες. Αν καταφέρετε να αφήσετε τη δική σας για να εξερευνήσετε τους χώρους, θα βρείτε το χώρο ευεξίας, όπου μπορείτε να κάνετε μασάζ ή θεραπεία σώματος σε εξωτερικό χώρο, σε έναν ιδιωτικό θάλαμο με κουρτίνα.

Το όνομα του Avant Mar ενώνει τη γαλλική λέξη για το «μπροστά» με την ισπανική λέξη για τη «θάλασσα», τονίζοντας τη θέση του ξενοδοχείου «μπροστά στη θάλασσα», ενώ υπάρχει ένα υπαίθριο θέατρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γιόγκα και πιλάτες κατόπιν αιτήματος, καθώς και μια πισίνα 55 μέτρων που αξίζει για Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πίσω στη στεριά, ένα μπαρ με τζιν και τόνικ, το Bridge, σχεδιάζει να ανοίξει στα τέλη του μήνα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Και σημειώστε τις 10 έως 13 Ιουλίου, όταν ο Ιάπωνας σεφ Nobu Matsuhisa θα βρίσκεται στο παραθαλάσσιο εστιατόριο του ξενοδοχείου, Matsuhisa Paros, για το Nobu Food Festival. (Το εστιατόριο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για τη σεζόν στις 7 Ιουνίου).

Για ελληνική κουζίνα στο ξενοδοχείο, επισκεφθείτε το Thymes για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο δίπλα στην πισίνα. Και μην ξεχάσετε το επιδόρπιο. Περάστε από το Figs, το ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, για να πάρετε τη δόση σας από παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Τιμές από €715 ανά διανυκτέρευση.

Πηγη: in.gr

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close