Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εδώ θα φας και φέτος το καλύτερο οφτό κλέφτικο

Στον "Πορφύριο" που εδώ και 39 χρόνια σερβίρει Οφτόν Κλέφτικον "Συρτόν" στο χωριό!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2024

Ένα απάχικο εστιατόριο στο κέντρο του χωριού Περιστερώνα της επαρχίας Λευκωσίας, γράφει τη δική του ιστορία τα τελευταία σχεδόν 38 χρόνια. Ο λόγος για τον "Πορφύριο", που με το που περάσεις το κατώφλι του βρίσκεσαι σε άλλη εποχή, αφού εδώ θα απολαύσεις λαχταριστό Οφτόν Κλέφτικον «Συρτόν» -το οποίο βραβεύτηκε μάλιστα με το Cyprus Eating Award- σε ένα αμιγώς παραδοσιακό περιβάλλον!

Ψυχή του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του, κύριος Ανδρέας Πορφυρίου, μερακλής και έξω καρδιά, που αγαπά τις κυπριακές γεύσεις και τις σερβίρει στα τραπέζια προσελκύοντας επισκέπτες από ολόκληρη την Κύπρο. Eξάλλου, ο ίδιος γνωρίζει πλέον πολύ καλά την τέχνη του κλέφτικου, αφού ψήνει οφτό εδώ και 38 χρόνια, φιλοξενώντας κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην αυλή του εστιατορίου του, στο κέντρο του χωριού Περιστερώνα, τους καλοφαγάδες που φτάνουν εκεί από όλο το νησί προκειμένου να απολαύσουν το πιάτο του καλοκαιριού.

Στον Πορφύριο λοιπόν η διαδικασία του οφτού ξεκινά από την προηγούμενη μέρα, όταν αρχίζουμε με το κόψιμο των κομματιών, τα οποία τυλίγονται με μια ειδική κλωστή. Ο φούρνος, ανάβει από τις πολύ πρωινές ώρες αφού χρειάζεται να θερμαίνεται τουλάχιστον για 5 ώρες.

Το κρέας που χρησιμοποιείται είναι αιγινό, το οποίο ψήνεται πάνω σε κεραμίδια. Ο φούρνος σφραγίζεται με πηλό και η διαδικασία του ψησίματος διαρκεί το ελάχιστο 6 ώρες.

Το οφτό είναι το αποκλειστικό έδεσμα που έχουμε στο μαγαζί μας επειδή η προσθήκη και άλλων πιάτων, θα αλλοίωνε το χαρακτήρα του χώρου με πιθανές εκπτώσεις στην ποιότητα.

Το κρέας συνοδεύεται από οφτές πατάτες, ντομάτα, αγγουράκι, ψωμί, γιαούρτι και παραδοσιακό καππάρι. Ακόμα και πριν μερικά χρόνια το σερβίρισμα γινόταν πάνω σε λαδόκολλες, χωρίς πιάτα, ήταν τελείως απάχικη κατάσταση!

Για κρατήσεις στα τηλέφωνα 22823555, 99625690.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close