Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2024
Μετά το "Poor Things" που διέγραψε μία εξαιρετική πορεία στα κινηματογραφικά φεστιβάλ, κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Χρυσό Λέοντα και 4 βραβεία Όσκαρ, ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με τη νέα του (όγδοη) ταινία "Kinds of Kindness" με πρωταγωνίστρια τη μούσα του και βραβευμένη με δύο Όσκαρ Emma Stone, καθώς και τους Willem Dafoe και Jesse Plemons, ο οποίος κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στο 77ο Φεστιβάλ των Καννών.
Το "Kinds of Kindness" είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.
Ο Γιώργος Λάνθιμος, εκτός από τη σκηνοθεσία, συνυπογράφει και το σενάριο με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου. Το μοντάζ έχει αναλάβει ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης, ενώ στο cast συναντάμε επίσης τους Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie και Hunter Schafer.
Πρεμιέρα: 30 Μαϊου. Διάρκεια: 165'.
Σχετικά
À Bout de Soufflé
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jean-Luc Godard από την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού
Good Luck, Have Fun, Don't Die
Μια κωμική, δυναμική, τρελή περιπέτεια για το τέλος του κόσμου
Bernard Missions Mars
Μια ξεκαρδιστική, διαστημική περιπέτεια για όλη την οικογένεια!
The Wizard of the Kremlin
Ο Jude Law ενσαρκώνει τον Vladimir Putin στο πολιτικό θρίλερ του Olivier Assayas
The Tasters
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία των γυναικών που δοκίμαζαν το φαγητό του Χίτλερ για να αποτρέψουν πιθανή δηλητηρίαση
The Secret Agent
Η πολυβραβευμένη – υποψήφια για 4 Όσκαρ – ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Kleber Mendonça Filho
Scarlet
Η ταινία anime εξερευνά καθολικά θέματα όπως το πένθος, η εκδίκηση, η λύτρωση και η δύναμη της συγχώρεσης
Is This Thing On?
Η νέα ταινία του Bradley Cooper μιλά για τη ζωή, τον γάμο και τις δεύτερες ευκαιρίες
Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ
Μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το άθλημα του Τζούντο