Arts & Culture , Επόμενες Παραστάσεις

Ζω ένα (αρχαίο) δράμα

Με το έργο "Ο Φιλοκτήτης της Λήμνου", συμμετέχει η ΕΘΑΛ στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2014

Με το έργο του Σοφοκλή, σε μετάφραση του βραβευμένου Ελλαδίτη ποιητή Γιώργου Μπλάνα, το Θέατρο της Λεμεσού "εισέρχεται" για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που διοργανώνει για 18η συνεχή χρονιά το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στο Ωδείο Πάφου και στο Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών.Η πρεμιέρα της 129ης παραγωγής της ΕΘΑΛ που συμπλήρωσε πρόσφατα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά πράγματα της Κύπρου και ανεβαίνει με τη συνεργασία του Τεχνοδρομίου (Κύπρος) και του Θεάτρου Πέρα (Ελλάδα), έχει οριστεί για την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Μηνά Τίγκιλη, o οποίος φέτος τον Ιούλιο συμπληρώνει 15 χρόνια συνεργασίας με την ΕΘΑΛ στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Τα σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Εδουάρδος Γεωργίου, σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Μηνά Τίγκιλη στις παραστάσεις που σκηνοθετεί, τη μουσική ο Γιώργος Κολιάς, την κίνηση η Χλόη Μελίδου και τους σχεδιασμούς των φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Τη μουσική διδασκαλία του Χορού έχει επωμισθεί ο συνθέτης και μέλος του ΔΣ της ΕΘΑΛ, Νίκος Βήχας. Στην ομάδα της παραγωγής, στη θεωρητική και δραματουργική υποστήριξη συνεργάζονται ακόμα η Παναγιώτα Παπαγεωργίου και η Έλενα Μελετίου, ενώ στην επιμέλεια του προγράμματος θα είναι η φιλόλογος Μαρία Κυπριανού. Βοηθός του σκηνογράφου-ενδυματολογου θα είναι η Θέλμα Κασουλίδου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Ευτύχιος Πουλλαϊδης στο ρόλο του Φιλοκτήτη, ο Κώστας Καζάκας στο ρόλο του Οδυσσέα, ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ στο ρόλο του Νεοπτόλεμου και ο Αλέξανδρος Παρίσης στο ρόλο του έμπορου.

Το Χορό της τραγωδίας αποτελούν ο Γιάννος Αντωνίου, η Παναγιώτα Παπαγεωργίου, ο Μιχάλης Χρίστου, ο Ευριπίδης Δίκαιος, η Στέφανη Νέρου και ο Ζαχαρίας Ιορδανίδης. Συμμετέχει ο Ανδρέας Δανιήλ από το θεατρικό εργαστήρι της ΕΘΑΛ και άνδρες-μέλη της χορωδίας Αμμοχώστου, καθώς και μουσικοί επί σκηνής.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close