Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η πίτσα, οι μακαρονάδες και τα κοκτέιλ είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία του Ciacco

Ολοζώντανα all-day vibes και πάντοτε γεμάτα τραπεζάκια στην πιο όμορφη ανοιχτή βεράντα, στην καρδιά του Πρωταρά

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2024

Η λαιμαργία, το να λαχταράς φαγητό απλά για την απόλαυση που μπορεί να σου προσφέρει και όχι μόνο για την κάλυψη των βιολογικών αναγκών σου, είναι κάτι που δεν ήταν πάντα ηθικά αποδεκτό από την κοινωνία και εθεωρείτο αμάρτημα. Αυτό ήταν το αμάρτημα που καταδίκασε τον Ciacco -έναν αχόρταγο Φλωρεντίνο- στην Κόλαση, στη Θεία Κωμωδία του Δάντη.

DSC09403.jpg

Το ιταλικό εστιατόριο Ciacco στην καρδιά του Πρωταρά, δημιουργήθηκε ως ένας χώρος που να σου δημιουργεί τη λαχτάρα για πίτσα, μακαρονάδες και cocktail και να σου προσφέρει την άνεση να τα απολαμβάνεις αφαιρώντας την οποιαδήποτε ενοχή, σε ένα cozy και χαλαρό περιβάλλον.

DSC09068.jpg

Ο χώρος αποτελείται από μία μεγάλη, ανοικτή βεράντα, σε ένα αρμονικό συνδυασμό ξύλου και μετάλλου. Μπορείς να καθίσεις σε ψηλά ή και χαμηλά τραπέζια, αλλά και στους άνετους καναπέδες με τα χαρακτηριστικά floral και χρωματιστά μαξιλάρια. Την εικόνα συμπληρώνουν τα κρεμαστά φωτιστικά και οι neon επιγραφές στους τοίχους, συνθέτοντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

DSC08937.jpg

Αυτό που ξεχωρίζει στον χώρο είναι το εντυπωσιακό μπαρ του μαγαζιού με το πράσινο ανάγλυφο πλακάκι, από την μπάρα του οποίου βγαίνουν εκλεκτά Negronis, δροσιστικά Spritzers αλλά και τα signature Divine Cocktails. Αυτό το καλοκαίρι σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Virgil, ένα δροσιστικό cocktail με βάση την tequila που θα συνοδεύσει ιδανικά το φαγητό σας, όπως ο Βιργίλιος, μια σοφή, πολυμήχανη και επιβλητική παρουσία που καθοδήγησε τον Δάντη σε όλο του το ταξίδι μέσα από την Κόλαση.

DSC09258.jpg

Αυτό που έκανε το Ciacco ιδιαίτερα αγαπητό, είναι οι αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες που ψήνονται στον κίτρινο ξυλόφουρνο. Από τις κλασικές, αγαπημένες επιλογές όπως η Margherita και η Salami di Napoli, στην ανανεωμένη Diavola που φέτος συνοδεύεται από φρέσκα burrata, αλλά και την ιδιαίτερη Goat cheese broccoli.

DSC09087.jpg

Στα φρέσκα ζυμαρικά που προσφέρονται στο νέο μενού, έχουν προστεθεί και δύο επιλογές από gnocchi, τα Gnocchi Pesto Genovese και Gnocchi al Ragu Napoletano. Αυτό όμως που ξεχωρίζει από τις καινούργιες προσθήκες του μενού είναι το Pancetta Risotto, με σιγοψημένη ζουμερή πανσέτα και πουρέ κόκκινου λάχανου, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις.

DSC09407.jpg

Για το τέλος, μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το καινούργιο calzone με πραλίνα pistachio, λευκή σοκολάτα και τυρί μασκαρπόνε!

Ciacco (23040900) Πρωταρά 53, 5296, Παραλίμνι.
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή 15:30-23:00
Website: www.ciacco.cy
Facebook: ciacco.cy
Instagram: ciacco.cy

DSC09321.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close