News , Τέχνη

Η Κύπρος συμμετέχει στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Liste Art Fair Basel

Με μια ατομική παρουσίαση από τη Ραΐσσα Αγγελή.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2024

Η γκαλερί eins ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο Liste Art Fair Basel με μια ατομική παρουσίαση από την Ραΐσσα Αγγελή.

Το πλαίσιο της φετινής έκδοσης της φουάρ, εξετάζει τη σύνθετη σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. Αυτή η πολυεπίπεδη προσέγγιση αντανακλά μια βαθιά συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας του σύγχρονου κόσμου και του επείγοντος χαρακτήρα των οικολογικών και κοινωνικών ζητημάτων. Οι επισκέπτες στο Liste 2024 θα δουν πώς οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα έργα τους για να εξερευνήσουν την εφήμερη φύση της ανθρώπινης εμπειρίας, τη σημασία της μνήμης και την αναπόφευκτη αντιπαράθεση με τη θνησιμότητα και την απώλεια.

Η eins θα παρουσιάσει μια σειρά πρόσφατων γλυπτικών έργων της Αγγελή. Παροδικά και με διάθεση να ισοπεδώσει την αίσθηση του χρόνου, η Αγγελή παίζει με πρόσκαιρες αναμνήσεις του παρελθόντος και του παρόντος. Μια προσπάθεια να νοηματοδοτήσει τις κοινωνικές, πολιτικές, αρχιτεκτονικές, πολιτιστικές ή ψυχικές δομές μένει άστατη. Η πρακτική της περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη γλυπτική, διερευνώντας πώς ο χώρος γίνεται γλώσσα για υλικά υπολείμματα ιστορίας και μνήμης και πώς αυτά μεταμορφώνονται σε υλικές μορφές.

Το έργο της Αγγελή ενσωματώνει πολλαπλά αρχιτεκτονικά στοιχεία, συχνά παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον για την αρχαιολογία.

Το περίπτερο της eins θα είναι η μοναδική συμμετοχή από την Κύπρο, ανάμεσα σε 91 γκαλερί από 35 χώρες, ακολουθώντας το στόχο της φουάρ να υποστηρίξει τις νέες, πολλά υποσχόμενες γκαλερί σε πρώιμο στάδιο.

-

Η Ραΐσσα Αγγελή (γεν. 1986) είναι εικαστικός με έδρα τη Λευκωσία.

Ατομικές της εκθέσεις περιλαμβάνουν: C.P & Of Other ‘Garden’ Spaces, Pylon Art & Culture, Λεμεσός, Κύπρος; Harvest Time, 2023, eins gallery, Λεμεσός, Κύπρος; Shrine to some Change, 2019, Kulturfabrik, Burgdorf, Ελβετία; ALL that, what matters quite a cliche, 2019, σε επιμέλεια της Maya Hottarek και της Yvonne Lanz, Cabane-b, Βέρνη, Ελβετία; Cosmicomics, 2017, Thkio Ppalies, Nicosia, Cyprus; Mountain, the, 2015, Alatou space, Λευκωσία, Κύπρος.

Η Αγγελή ήταν συνιδρύτρια και συν-διευθύντρια των χώρων DriveDrive και TESTDRIVE (2018-2022), στη Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε μια σειρά από συγκεντρώσεις και πρότζεκτ σε συνεργασία με ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Ολοκλήρωσε το πτυχίο και το μεταπτυχιακό της στις Καλές Τέχνες και τη Γλυπτική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Πράγας (AVU).

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close