News & Events , Bars & Clubs

Το ιστορικό μπαρ στη Βαρκελώνη που έκλεισε μετά από 100 και βάλε χρόνια λειτουργίας

Το Bar Versalle άνοιξε πριν από 109 χρόνια το 1915 στη γειτονιά Sant Andreu

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2024

Το Bar Versalles ιδρύθηκε το 1915, αλλά μετά από όλα αυτά τα χρόνια έκλεισε καθώς όπως είπε ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις υψηλές τιμές ενοικίου του κτιρίου.

Πόλεις σε όλο τον κόσμο είδαν τη νυχτερινή τους ζωή και τις σκηνές των εστιατορίων τους να αγωνίζονται για να ανακάμψουν από την πανδημία και η Βαρκελώνη δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας και τα ενοίκια οδήγησαν επίσης στο κλείσιμο πολλών δημοφιλών σημείων και ένα από τα πιο εμβληματικά μπαρ της πόλης είναι το τελευταίο.

Το Bar Versalle άνοιξε πριν από 109 χρόνια το 1915 στη γειτονιά Sant Andreu και από τότε είναι ένα πολυσύχναστο σημείο συνάντησης στην Calle Gran de Sant και στην Plaza del Comerç. Παλαιότερα διοικούνταν από την οικογένεια Heredero, αλλά το ανέλαβε ο Pere Riera μετά από μια τεράστια ανακαίνιση το 2012.

Και όχι μόνο το μπαρ ήταν δημοφιλές στέκι αλλά και ένα σημείο γεμάτο ιστορία – κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, το μπαρ λειτουργούσε ως καταφύγιο για τη γειτονιά. Ωστόσο, ο Pere Riera δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το μηνιαίο ενοίκιο των 10.000 ευρώ και το μπαρ μόλις αναγκάστηκε να κλείσει.

Την Παρασκευή (31 Μαΐου), το Bar Versalle δεν άνοιξε ως συνήθως και οι περαστικοί είδαν τα παράθυρα καλυμμένα με χαρτί και κολλητική ταινία…

Για πολύ καιρό, το συγκρότημα προσπάθησε να συμβαδίσει με την εποχή, αλλάζοντας το μενού του με κλασικά πιάτα, όπως κροκέτες με πατάτες μπράβα και πολλά νόστιμα σάντουιτς, σαλάτες και κρέατα. Αν και έχει υποδεχτεί στο χώρο του γενιές πελατών, φαίνεται το ότι να ανταποκριθεί με τις πληρωμές ενοικίων είναι αδύνατο.

Τα νέα ήταν ιδιαίτερα στενάχωρα για τους θαμώνες. Αλλά το Bar Versalles θα είναι πάντα ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας αυτής της γειτονιάς.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close