26 June 2024
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια της θρυλικής ταινίας Pulp Fiction στην Λευκωσία

Η βραβευμένη ταινία του Ταραντίνο έδωσε μια νέα προσέγγιση στην κωμωδία

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2024

Μετά από 30 χρόνια γιορτάζουμε την ταινία που άφησε εποχή, δίνοντας μια νέα προσέγγιση στην κωμωδία-εγκλήματος. Το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας βραβεύτηκε και στιγμάτισε τον κόσμο του κινηματογράφου.

Το «Pulp Fiction» γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον φιλμολόγο Κουέντιν Ταραντίνο. Πρώτα κυκλοφόρησε το 1994 και άφησε ένα αδιάσπαστο στίγμα στη σύγχρονη κινηματογραφική ιστορία, απαλλάσσοντας τους θεατές με τη μη γραμμική του πλοκή, το ζωντανό του διάλογο και τη μοναδική του προσέγγιση στη βία και τον εγκληματικό κόσμο. Το δεύτερο πλήρες μήκος φιλμ του Ταραντίνο μετά το «Reservoir Dogs», «Pulp Fiction» επικύρωσε τη φήμη του ως φιλμολόγο με νέο και πρωτοποριακό στυλ. Η πλοκή του φιλμ συνδυάζει τις ζωές seeming unrelated χαρακτήρων στη σύγχρονη Λος Άντζελες, δημιουργώντας ένα πλέγμα εγκλήματος, χιούμορ και αναφορών στην поп κουλτούρα που έχουν στέρεψει το χρόνο.

Καθώς γιορτάζουμε την 30ή επέτειο του «Pulp Fiction», αναφέρουμε τη διαχρονική του κληρονομιά και τον πολιτισμικό του αντίκτυπο. Το φιλμ δεν μόνο επανέφερε τις καριέρες ηθοποιών όπως ο John Travolta, ο Samuel L. Jackson και η Uma Thurman, αλλά και επαναπροσδιόρισε το γένος της κωμωδίας-εγκλήματος με τη φρέσκια προσέγγιση του.Η ταινία έχει λάβει κριτική έπαινο και πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Όσκαρ για το Καλύτερο Σενάριο Πρωτότυπου. Ο αντίκτυπος του φιλμ στη σύγχρονη κινηματογραφία είναι αδιαμφισβήτητος, με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου να το κατατάσσει μεταξύ των 100 μεγαλύτερων φιλμ που έχουν δημιουργηθεί ποτέ και τους χρήστες του IMDb να το κατατάσσει στο No. 5 στη λίστα των 250 καλύτερων φιλμ.

>> Τετάρτη 26 Ιουνίου, Pantheon Theatre, Λευκωσία, 20:30
Πληροφορίες: pantheon-theatre.com

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close