Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024
Ο στόχος του Musée du Fromage είναι να προσφέρει ένα «μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού στην αγροτική πλευρά της Γαλλίας».
Το Παρίσι είναι απολύτως γεμάτο με μουσεία , αλλά μπορεί να σας εκπλήξει αν γνωρίζετε ότι η γαλλική πρωτεύουσα δεν διαθέτει ακόμη μουσείο αφιερωμένο σε ένα από τα πιο βασικά προϊόντα της χώρας – το τυρί. Μέχρι τώρα δηλαδή.
Ο τυροκόμος Pierre Brisson, ο οποίος μετακόμισε στο Παρίσι πριν από 15 χρόνια και διατηρεί επίσης μια σχολή τυροκομίας, αποφάσισε να ανοίξει ένα Musée du Fromage (μουσείο τυριού) για να παρουσιάσει τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκομίας και θα υποδέχεται επισκέπτες από τις 14 Ιουνίου.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για το «πάθος και την έκπληξη» του τυριού και να μάθουν για την ιστορία της γεωργίας της Γαλλίας. Στην κεντρική έκθεση του μουσείου υπάρχουν επιδείξεις τυροκομίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και, το πιο σημαντικό, να δοκιμάσουν το τελικό προϊόν.
«Συνειδητοποίησα ότι πολλά πράγματα είχαν ήδη οργανωθεί στο Παρίσι για την προώθηση του κρασιού. Η κουλτούρα του κρασιού έχει αναπτυχθεί στη Γαλλία», είπε ο Frisson στο euronews.com και συνέχισε: «Το τυρί είναι επίσης μεγάλο πράγμα, αλλά δεν υπήρχαν μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν πιο βαθιά για τις διαδικασίες παρασκευής τυριού».
Αλλά το μουσείο δεν έχει δημιουργηθεί απλώς για να παρουσιάζει και να προσφέρει τα τυριά στους Παριζιάνους. Ο Frisson πιστεύει ότι η κρίση κόστους ζωής και η αυξανόμενη αποκαρδιωτική στάση των νέων απέναντι στις σύγχρονες εργασιακές ρουτίνες μπορεί να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.
Υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακά τυριά (η Γαλλία παράγει 246 ποικιλίες τυριών συνολικά), αλλά έλλειψη εργατικού δυναμικού για την παραγωγή όλων. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο σκληρή ζωή. Αλλά… θα μπορούσε να είναι μια πολύ ευτυχισμένη ζωή», είπε, «Ένας καλός τυροκόμος κερδίζει πολλά στη ζωή».
«Συνεργαζόμαστε με παραδοσιακούς αγρότες, επομένως θέλουμε οι άνθρωποι [να νιώθουν σαν να ταξιδεύουν] όταν δοκιμάζουν το τυρί. Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού προς την αγροτική πλευρά της Γαλλίας», είπε ο Frisson.
Έτσι, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τυροκομεία στο Παρίσι ή απλά θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα ολοκαίνουργιο μουσείο, μπορείτε να κατευθυνθούν στο Musée du Fromage (οδός Saint-Louis en l’Île 39, 75004 Παρίσι) από Παρασκευή 14 Ιουνίου .
Περισσότερες πληροφορίες στο site του μουσείου
Σχετικά
Βροχές και καταιγίδες (και) σήμερα - Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή με ορατό το ενδεχόμενο βροχών και καταιγίδων.
Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου σε ηλικία 103 ετών
Ήταν συγγραφέας και η δεύτερη σύζυγος του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ανδρέα Παπανδρέου Πέθανε η Μαργαρίτα Παπανδρέου, σε ηλικία 103 ετών
Αυτά είναι τα 9 αυθεντικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Κύπρου, που θα λειτουργήσουν φέτος
Η περίοδος λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Χωριών είναι από τις 21 Νοεμβρίου 2026 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2027
«Πράσινο φως» για το νέο glamping στην Πάφο
Το glamping έρχεται να προσθέσει μια διαφορετική επιλογή διαμονής στην περιοχή του Ακάμα, με έμφαση στη φύση και την εμπειρία
Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και... χαλάζι - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού