Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024
Ο στόχος του Musée du Fromage είναι να προσφέρει ένα «μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού στην αγροτική πλευρά της Γαλλίας».
Το Παρίσι είναι απολύτως γεμάτο με μουσεία , αλλά μπορεί να σας εκπλήξει αν γνωρίζετε ότι η γαλλική πρωτεύουσα δεν διαθέτει ακόμη μουσείο αφιερωμένο σε ένα από τα πιο βασικά προϊόντα της χώρας – το τυρί. Μέχρι τώρα δηλαδή.
Ο τυροκόμος Pierre Brisson, ο οποίος μετακόμισε στο Παρίσι πριν από 15 χρόνια και διατηρεί επίσης μια σχολή τυροκομίας, αποφάσισε να ανοίξει ένα Musée du Fromage (μουσείο τυριού) για να παρουσιάσει τις παραδοσιακές διαδικασίες τυροκομίας και θα υποδέχεται επισκέπτες από τις 14 Ιουνίου.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να μάθουν για το «πάθος και την έκπληξη» του τυριού και να μάθουν για την ιστορία της γεωργίας της Γαλλίας. Στην κεντρική έκθεση του μουσείου υπάρχουν επιδείξεις τυροκομίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και, το πιο σημαντικό, να δοκιμάσουν το τελικό προϊόν.
«Συνειδητοποίησα ότι πολλά πράγματα είχαν ήδη οργανωθεί στο Παρίσι για την προώθηση του κρασιού. Η κουλτούρα του κρασιού έχει αναπτυχθεί στη Γαλλία», είπε ο Frisson στο euronews.com και συνέχισε: «Το τυρί είναι επίσης μεγάλο πράγμα, αλλά δεν υπήρχαν μέρη όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν πιο βαθιά για τις διαδικασίες παρασκευής τυριού».
Αλλά το μουσείο δεν έχει δημιουργηθεί απλώς για να παρουσιάζει και να προσφέρει τα τυριά στους Παριζιάνους. Ο Frisson πιστεύει ότι η κρίση κόστους ζωής και η αυξανόμενη αποκαρδιωτική στάση των νέων απέναντι στις σύγχρονες εργασιακές ρουτίνες μπορεί να τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στην ύπαιθρο.
Υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για παραδοσιακά τυριά (η Γαλλία παράγει 246 ποικιλίες τυριών συνολικά), αλλά έλλειψη εργατικού δυναμικού για την παραγωγή όλων. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια πιο σκληρή ζωή. Αλλά… θα μπορούσε να είναι μια πολύ ευτυχισμένη ζωή», είπε, «Ένας καλός τυροκόμος κερδίζει πολλά στη ζωή».
«Συνεργαζόμαστε με παραδοσιακούς αγρότες, επομένως θέλουμε οι άνθρωποι [να νιώθουν σαν να ταξιδεύουν] όταν δοκιμάζουν το τυρί. Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στην καρδιά του Παρισιού προς την αγροτική πλευρά της Γαλλίας», είπε ο Frisson.
Έτσι, όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την τυροκομεία στο Παρίσι ή απλά θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα ολοκαίνουργιο μουσείο, μπορείτε να κατευθυνθούν στο Musée du Fromage (οδός Saint-Louis en l’Île 39, 75004 Παρίσι) από Παρασκευή 14 Ιουνίου .
Περισσότερες πληροφορίες στο site του μουσείου
Σχετικά
Οι στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές
Παρουσίαση κατά την υψηλού επιπέδου Διάσκεψη στην Κύπρο
Οκτώ ελληνικά νησιά-διαμάντια για ήρεμες διακοπές το 2026
Από τις Κυκλάδες έως το Ιόνιο, αυτά τα νησιά προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες χωρίς πολυκοσμία, λέει ο Independent
Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον Ιούλιο
Σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ, αθλητικά αφιερώματα και βραδιές κωμωδίας που περιμένουμε στην streaming πλατφόρμα τον έβδομο μήνα του έτους.
ParaliesLive: Δες live τι συμβαίνει σε 18 παραλίες του Πρωταρά
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας παρουσιάζει τη νέα πλατφόρμα ParaliesLive
Στους 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος-Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους