10 July-6 July 2024
Θέατρο , Μη χάσετε

Το έργο "Ημερολόγιο μη συμβάντων" του Κώστα Μαννούρη στο Θέατρο Σκάλα

Σε σκηνοθεσία Ονησίφορου Ονησιφόρου

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2024

Το Θέατρο Σκάλα συνεχίζει την πορεία του με έναν πιο εξωστρεφή και συλλογικό τρόπο λειτουργίας όπου οι τοπικοί καλλιτέχνες, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου, συν-δημιουργούν το ρεπερτόριο. Το «Ημερολόγιο μη συμβάντων» του Κώστα Μαννούρη είναι το πρώτο έργο αυτής της νέας εποχής του ιστορικού θεάτρου της Λάρνακας.

Στα πλαίσια των νέων αυτών συνεργασιών και του ανοίγματος προς νέους δημιουργούς, το θέατρο Σκάλα συμπράττει με την Θεατρική Στέγη Κύπρου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της, Ονησίφορο Ονησιφόρου, ο οποίος αναλαμβάνει την σκηνοθεσία του έργου.

Σύνοψη της πλοκής: Η Καλομοίρα Μισαήλ Πριμικίριου εγκαινιάζει το ιδιότυπο ημερολόγιό της, ένα «ημερολόγιο μη συμβάντων». Στο ανώι της Οδού Πνυκός στο Θησείο της Αθήνας φτάνει απρόσκλητα, μετά από απουσία τριάντα ετών, ένα άγνωστο πρόσωπο. Η υποτιθέμενη φίλη και συμμαθήτριά της Ευανθία Αναγνώστου. Εντός ολίγου αφικνείται κι ο δεκαοκτάχρονος Μηνάς Αρκτούρος για τη μελέτη, δήθεν, της πατριδογνωσίας. Αυτός είναι ο εφηβικός και ισόβιος έρωτας της Καλομοίρας. Προς τι όλα αυτά και γιατί τώρα; Για χάρη των ανθρώπων ή των λέξεων; Είναι απόγευμα, τον τρίτο μήνα του έτους. Ένα δωμάτιο, μια μεγαλοκοπέλα κι ένας ασπασμός. Στον τοίχο, στο δέρμα, στον αέρα.

Συντελεστές Παράστασης:

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης
Σκηνοθεσία: Ονησίφορος Ονησιφόρου
Ερμηνεία: Έρικα Μπεγέτη, Ανδρέας Παράσχος και Κρυστάλ Μιχαήλ
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευάς
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Κίνηση: Άννη Χούρη
Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστη Χαραλάμπους
Σύμβουλος Δραματουργίας: Κατερίνα Χριστοδουλίδου

imerologioposter.jpg

>> Παρασκευή 21, Σάββατο 22, Κυριακή 23 & Παρασκεύη, Τετάρτη 26-Κυριακή 30 Ιουνίου, Αποθήκες Αγίου Λαζάρου Λάρνακα, 20.30 / Παρασκευή 5, Σάββατο 6 & Κυριακή 7, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close