Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα, μοντέρνα πρόταση για κρασί και φαγητό στην καρδιά της Λευκωσίας αξίζει την προσοχή σου

Με καθαρές γεύσεις, έντονο λατινοαμερικανικό στοιχείο, μεσογειακές επιρροές και πινελιές από τη διεθνή κουζίνα

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2024

Το κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα η ανανεωμένη περιοχή όπου βρίσκεται το ψηλότερο κτήριο της πρωτεύσας, το 360, έχει αναδειχθεί στο νέο γαστρονομικό προορισμό της πόλης. Καινούργια, νεανικά στέκια, όμορφα μπαράκια και εστιατόρια έκαναν την εμφάνισή τους εκεί προσφέροντας εναλλακτικές και ενδιαφέρουσες επιλογές για έξοδο στην καρδιά της Λευκωσίας.

IMG_7985.jpg

Η τελευταία νέα άφιξη στη γωνία των οδών Μπουμπουλίνας και Στασάνδρου στη συγκεκριμένη περιοχή έφερε μία νέα πρόταση για χαλαρό ποτό και φαγητό με ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί.

IMG_8054.jpg

Πρόκειται για το Sauvage, ένα μοντέρνο wine bar-neo bistro όπως αποκαλείται που ήρθε για να μας επανασυστήσει τον κόσμο του καλού κρασιού, μέσα από πιο ψαγμένες και... "άγριες" επιλογές τόσο με διεθνείς ετικέτες όσο και ευφάνταστες επιλογές από ιδιαίτερα κοκτέιλ.

IMG_8004.jpg

To όνομα του εστιατορίου φανερώνει και τον στόχο του, που είναι να μας προσφέρει πιο “άγρια” κρασιά από τον διεθνή αμπελώνα, απευθυνόμενο σε νέο κοινό, προσεγγίζοντας ξανά κι όλους τους παλαιότερους οινόφιλους της Λευκωσίας. Ο χώρος σε χαλαρώνει, είναι άνετος, cool, με funky πινελιές και μια εντυπωσιακή, φωτεινή μπάρα σε έντονες αποχρώσεις.

Time to chill and drink
Το Sauvage αποτελεί τον ιδανικό χώρο για χαλαρές στιγμές στο κέντρο της πόλης. Μία νέα άφιξη που συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνουν να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή. Ένα νέο μαγαζί που αναμφίβολα θα γίνει το αγαπημένο σου, παρεϊστικο στέκι αφού διαθέτει ένα νεανικό, cool vibe και παιχνιδιάρικο στυλ και ατμόσφαιρα που θα σε ξεκουράσει, όταν θα βρεθείς εκεί για το happy hour μετά τη δουλειά καθημερινά από τις 17:00 μέχρι και τις 20:00 με έκπτωση 30% σε κρασιά και κοκτέιλ. Σημείωσε, παράλληλα, πως κατά τη διάρκεια του happy hour στο Sauvage μπορείς να απολαύσεις κρασί με μόλις €3.50.

IMG_8012.jpg

Time to eat
To νέο εστιατορικό εγχείρημα του κέντρου, φέρει την υπογραφή του γνωστού και βραβευμένου sommelier Ανδρέα Κυπριανού συνιδιοκτήτη και head sommelier του Vino Hospitality Group (Vino Cultura, ῥοῦς, Sauvage, Vino Deli). Η εξωτερική του βεράντα με τον χαμηλό φωτισμό προσφέρεται για όμορφες, καλοκαιρινές βραδιές με εξαιρετικά κρασιά και φαγητό στο κέντρο της πόλης. Το μενού του Sauvage που ακολουθεί την φιλοσοφία των to share πιάτων, υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Τριαντάφυλλος Σουλιώτης, Executive Chef of Vino Hospitality Group, με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία σε εστιατόρια του εξωτερικού.

IMG_8019.jpg

Ο σεφ και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει πιάτα με ευδιάκριτες, καθαρές γεύσεις, με έντονο το λατινοαμερικανικό στοιχείο, μεσογειακές επιρροές και πινελιές από την ευρύτερη διεθνή κουζίνα. Δοκιμάσαμε για αρχή crispy plantain crisps με tequila guacamole, ένα εντυπωσιακά νόστιμο και δημιουργικό χούμους ενώ ακολούθησε ένα πολύ καλομαγειρεμένο καλαμάρι σε δύο τεχνικές, με το μελάνι του. Το ceviche με φαγκρί που γευτήκαμε ήταν αποκάλυψη, με ιδιαίτερες οξύτητες, αρμονία στο στόμα ενώ στη συνέχεια έφτασε στο τραπέζι μας ένα μυρωδάτο “hot dog' octopus chorizo που ταίριαξε απόλυτα με το orange wine που απολαύσαμε.

IMG_8100.jpg

Όλα τα πιάτα ήταν συνοδευμένα από εξαιρετικές επιλογές κρασιών τα οποία μπορείς να τα συνοδεύσεις και με cheese platters μαζί με την παρέα σου στον όμορφο και χαλαρό χώρο που πρέπει να αναφέρουμε πως παίζει και πολύ καλή μουσική.

Με έμφαση στο κρασί
Το Sauvage, όπως αναφέραμε, ανήκει στη οικογένεια του Vino Hospitality Group και είναι το νεαρό αδελφάκι του δημοφιλούς και βραβευμένου Vino Cultura. Το Sauvage ναι μεν αποτελεί ένα ακόμη wine bar, διαφέρει όμως ως προς την φιλοσοφία του από το γνωστό μας Vino Cultura. Εδώ, ο στόχος είναι να γνωρίσουν οι πελάτες του Sauvage ασυνήθιστα, funky κρασιά, biodynamic, που προέρχονται από οινοποιεία μικρής παραγωγής με σκοπό να έχουν μια αλλιώτικη εμπειρία με το κρασί τους, τίποτα μην τους φαίνεται περίπλοκο, χωρίς master classes και να πρέπει να είναι γνώστες κρασιού. To Sauvage έρχεται για να μας προσφέρει μία νέα, πιο απλή, εμπειρία για το κρασί.

IMG_8069.jpg

Το Sauvage, κέρδισε την εκτίμησή μας για όλους αυτούς του λόγους. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα όμορφο, νεανικό, χαλαρό στέκι που φέρνει μία διαφορετική πρόταση για καλό και διαφορετικό κρασί, κοκτέιλ και φαγητό στο κέντρο της πρωτεύουσας μου μας έλειπε.

(22664444) Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία. Τρ-Σ 17:00-01:00.
Instagram: sauvage.winebar

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close