2-12 July 2024
Θέατρο , Επόμενες Παραστάσεις

«Μια άλλη πατρίδα»: Θερινό θεατρικό αναλόγιο με 10 αγόρια σε αυλή αγγλικού σχολείου!

Για εννέα μόνο παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2024

«Όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι κάνουν πράγματα για το καλό των άλλων, πάντοτε εννοούν το δικό τους. Δε νομίζετε;»

Το θεατρικό έργο του Julian Mitchell «Μια άλλη πατρίδα» βραβεύτηκε ως Έργο της Χρονιάς στα Βραβεία Society of West End Theatre, το 1982. Σε αυτό το έργο έχουν πρωτοεμφανιστεί σπουδαίοι ηθοποιοί όπως Kenneth Branagh, Rupert Everett, Daniel Day Lewis και Colin Firth.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, δέκα Κύπριοι ηθοποιοί θα μας αποδώσουν σε θεατρικό αναλόγιο το σύστημα και την παρέα των αγοριών σε κάποιο Αγγλικό ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο της δεκαετίας του 1930. Η «σκηνή» θα είναι η βεράντα μιας τάξη της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και οι θεατές θα παρακολουθήσουν το αναλόγιο σε μια δροσερή αυλή το βράδυ, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino.

Το έργο «Μια άλλη πατρίδα» σκιαγραφεί τη λειτουργία του συστήματος και της διάκρισης, της καταπίεσης και του θεαθήναι… έννοιες που μάλλον άλλαξαν πολύ λίγο από το 1930. Οι μαθητές Guy Bennett (ρόλος βασισμένος στον γνωστό Άγγλο κατάσκοπο Guy Burgess) και Tommy Judd γίνονται φίλοι διότι και οι δύο είναι «outsiders» – εκτός τους συστήματος: ο πρώτος επειδή είναι ομοφυλόφιλος και ο δεύτερος επειδή είναι Μαρξιστής. Το σχολείο και το σύστημα έχουν παραδοσιακούς τρόπους μεταχείρισης για τους επαναστάτες. Αναδύονται ευθύνες, τύψεις, συμφεροντολογία και παραδειγματική τιμωρία. Πώς τα θύματα θα φροντίσουν τον εαυτό τους, πώς οι ιδεαλιστές θα προδώσουν τις αρχές τους, πώς οι φίλοι και υποστηρικτές θα αποχωρήσουν από το πλευρό των αδικημένων…

Παίζουν: Πάνος Μακρής, Μιχάλης Καζάκας, Αντρέας Κουτσόφτας, Εύρος Βασιλείου, Αντρέας Δανιήλ, Χάρης Αττώνης, Γιώργος Ευαγόρου, Νίκος Κοσώνας, Ανδρέας Αραούζος και ο μικρός Στέφανος Λάππας. Μουσική από τον Δημήτρη Ζαχαρίου και φωτισμοί του Νίκου Μυλωνά.

Μόνο εννέα αναλόγια:
2, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Ιουλίου στις 8.00 μμ
Αγγλική Σχολή Λευκωσίας (Lloyds Building)
Χώρος Στάθμευσης εντός Σχολής, είσοδος από Λεωφόρο Αθαλάσσας
Εισιτήρια €15 (συμπ. ένα ποτήρι Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino)
ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close