Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ανακαλύψαμε το μαγαζί που, ίσως, φτιάχνει τον καλύτερο γύρο στα παράλια της Κύπρου

Ο γύρος που τρώνε οι ντόπιοι στην Αγία Νάπα δεν παίζεται

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2024

Η άποψη ενός ντόπιου είναι αλλιώτικη, μιας και έχει τον χρόνο και την αντικειμενικότητα που απαιτείται. Όλα είναι με το μέρος του για να τον κάνουν τον καλύτερο υποψήφιο κριτή φαγητού. Ο Αγιαναπίτης ξέρει πού θα ψάξει για να βρει το αγαπημένο του take away για τις μέρες που θα παραγγείλει απ' έξω.

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε τον γύρο που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια οι τόπακες της Αγίας Νάπας, για να απολαύσουν το cheat day τους. O «Καλαμαράς» είναι ένα σχεδόν άγνωστο γυράδικο της περιοχής, κρυμμένο σε έναν όχι και τόσο γνωστό δρόμο. Με την πρώτη ματιά δεν καταλαβαίνεις τι πρόκειται να γευτείς, αλλά πάντα τα μικρά στέκια έχουν τους πιο μερακλίδες επιχειρηματίες. Το όνομα του «Καλαμαρά» λίγοι το θυμούνται, μιας και από την αρχή υιοθέτησε τον τίτλο που δίνουμε οι Κύπριοι στους Έλληνες.

Η συνταγή όπως πάντα είναι το μυστικό της επιτυχίας και φυσικά η ποιότητα της πρώτης ύλης. Μάθαμε πως προσέχει ιδιαίτερα το πως χειρίζεται το κρέας και την προετοιμασία του. Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως μετά την κοπή του γύρου, τηρείται πάντα μια συγκεκριμένη, μυστική διαδικασία προετοιμασίας στην πλάκα που δίνει και την νοστιμιά στον γύρο που φάγαμε και μας έκλεψε την καρδιά. Ακολουθεί η διαδικασία τυλίγματος στην ελληνική πίτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι και τηγανιτές πατατούλες. Όλη αυτή η ζουμερή και λαχταριστή πανδεσία γεύσεων σκάει στον ουρανίσκο σου και μυρίζει Ελλάδα.

Οι τουρίστες ενθουσιάζονται όταν ανακαλύπτουν αυθεντικό ελληνικό γύρο στην Κύπρο από γνώστη του επαγγέλματος. Στην οδό Τεύκρου Ανθία μπορείς να βρεις επίσης επιλογές από burger, nuggets, πίτσα, πατάτες και σαλάτες. Το σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψεις στις ελληνικές γεύσεις που σου προσφέρει ο ζουμερός του γύρος.

(23722466) Τεύκρου Ανθία 28, Αγία Νάπα.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close