20 June-7 July 2024
Επόμενες Εκθέσεις , Τέχνη

Η έκθεση "Ζωή με τους Γύπες" στην Λεβέντειο Πινακοθήκη

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και προβολή ντοκιμαντέρ

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2024

Το BirdLife Cyprus και η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανακοινώνουν την έναρξη της έκθεσης "Ζωή με τους Γύπες", όπου παρουσιάζονται οι εντατικές προσπάθειες για την προστασία και τη διατήρηση του Πυρόχρου Γύπα, μέσα από έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ.

Η έκθεση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου LIFE "Ζωή με τους Γύπες", μιας πενταετούς προσπάθειας με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ, για την πρόληψη της εξαφάνισης αυτού του εμβληματικού είδους από την Κύπρο. Μέσα από στοχευμένες δράσεις διατήρησης και προστασίας, όπως η μείωση της θνησιμότητας από δηλητηρίαση, από προσκρούσεις και ηλεκτροπληξία στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πληθυσμού του Γύπα με παροχή ασφαλούς τροφής και την μεταφορά γυπών από την Ισπανία, το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη διατήρηση του πληθυσμού του Γύπα στην Κύπρο.

Σημεία Αναφοράς της Έκθεσης
Έκθεση Φωτογραφίας: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Silvio A. Rusmigo που απεικονίζουν τη μεγαλοπρέπεια του Γύπα, το φυσικό του περιβάλλον, τις διατροφικές του συνήθειες, τη σχέση του με τον άνθρωπο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία και διατήρηση του είδους.

Προβολή Ντοκιμαντέρ: Ένα ντοκιμαντέρ από τον παραγωγό Κώστα Δράκο διάρκειας 30 λεπτών που παρουσιάζει τις προκλήσεις, τις επιτυχίες και τα αφοσιωμένα άτομα πίσω από το έργο «Ζωή με τους Γύπες». Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις και πλάνα από το πεδίο, και φέρνει στη ζωή το ζωτικής σημασίας έργο για την προστασία και τη διατήρηση του Γύπα.

Συντελεστές Έκθεσης
Διοργάνωση: BirdLife Cyprus και Λεβέντειος Πινακοθήκη
Επιμέλεια Έκθεσης: Θεοδώρα Δημητρίου και Κατερίνα Στεφανίδου, Λεβέντειος Πινακοθήκη
Σχεδιασμός Έκθεσης: Αγγελική Κουτσοδημητροπούλου
Κείμενα: BirdLife Cyprus
Φωτογραφίες: Silvio A. Rusmigo
Γραφιστική: Όμηρος Παναγίδης
Ντοκιμαντέρ: Κώστας Δράκος (Visual Caliber)

>> Πέμπτη 20 - Κυριακή 7 Ιουλίου, Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία, 19:00 (εγκαίνια)
Κρατήσεις: Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας στα εγκαίνια μέχρι την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024, καλώντας στο 22455072 ή στέλνοντας email στο info@birdlifecyprus.org.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close