Πάμε Ταξίδι , News , Guide

Με 5 παραλίες στις 15 καλύτερες του κόσμου η Ελλάδα - Η «έκπληξη» στην 1η θέση

Η κορυφαία επιλογή δεν είναι ελληνική (όπως θα θέλαμε) αλλά ούτε και ιταλική ή ισπανική

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου 2024

Ίσως είναι η λιγότερο γνωστή παραλία για τους Ευρωπαίους ωστόσο πήρε το «χρίσμα» της καλύτερης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οργανισμό κατάταξης European Best Destinations (EBD).

Ο EBD δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεσή του για το 2024, σχετικά με τις πιο όμορφες παραλίες στην Ευρώπη, και μάλλον η κορυφαία επιλογή τους θα σας εκπλήξει. Δεν είναι ελληνική (όπως θα θέλαμε) αλλά ούτε και ιταλική ή ισπανική.

ghajntuffieha.jpg

Πρόκειται για μια παραλία, που δεν είναι κοσμική, και ανήκει στο νησί της Μάλτας. Η Ghajn Tuffieha είναι μια παραλία που έχει κόκκινη άμμο, καθαρά νερά και εκπληκτικά βράχια γύρω της. Βρίσκεται κοντά στη μαγευτική παραθαλάσσια πόλη Mellieha, βραβευμένη για τη δέσμευσή της στον αειφόρο τουρισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και προφανώς διαθέτει γαλάζια σημαία.

Βραβευμένη με τον τίτλο της «Παραλίας της Ευρώπης», αυτή η ακτή προσφέρει υψηλά πρότυπα καθαριότητας αλλά και υπηρεσίες με εστιατόρια και σνακ μπαρ. Διατίθενται επίσης ξαπλώστρες και θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ δεν θα σας λείψει τίποτα περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας σας στη θάλασσα.

Η ομορφιά βρίσκεται, φυσικά, στο μάτι του ταξιδιώτη, οπότε για να εντοπίσει τις 15 πιο γραφικές παραλίες και να ονομάσει την πιο όμορφη παραλία στην Ευρώπη, η EBD πραγματοποίησε δημοσκόπηση σε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες από 116 χώρες. Αυτή η κατάταξη συγκεντρώνει τις πιο δημοφιλείς παραλίες, τις περισσότερο ψηφισμένες από τους ταξιδιώτες παγκοσμίως.

Η Ελλάδα έχει 5 παραλίες στις 15 καλύτερες
Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην έχει παραλίες μέσα στην έκθεση της EBD, έστω και σε χαμηλότερες θέσεις από την πρώτη. Ειδικότερα, η χώρα μας βρίσκεται μέσα στη λίστα της EBD με το Κανάλι του Έρωτα (4η θέση) και το Πόρτο Τιμόνι (5η) στην Κέρκυρα, τον Άγιο Παύλο (8η) στη Ρόδο, το Πόρτο Κατσίκι (11η) στη Λευκάδα και το Βάι στην Κρήτη (15η).

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close