Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2024
Μια από τις πρόσφατες, πολύ ζεστές βραδιές, βρεθήκαμε στον πανέμορφο χώρο της Lidl Food Academy στην καρδιά της Λευκωσίας, για μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με πρωταγωνιστές, πέραν των Χέλεν Μίρεν και Ομ Πουρί, και του εμπνευσμένου γαστρονομικού μενού. Εκείνο το βράδυ Πέμπτης, λοιπόν, με αφόρητο καύσωνα, απέκτησε αμέσως νόημα και... "δροσερό" ενδιαφέρον σε ένα αλλιώτικο θερινό σινεμά στον ατμοσφαιρικό κήπο της Lidl Food Academy.
Με την είσοδό μας στον πανέμορφα διαμορφωμένο χώρο, ξεδιψάσαμε αμέσως με δροσερά κοκτέιλ που μας πρόσφεραν οι οικοδεσπότες μας.
Οι μυρωδιές από τo φαγητό μάς τρύπησαν τη μύτη και μας άνοιξαν την όρεξη. Νοστιμιές και πιάτα εμπνευσμένα από την ταινία "The Hundred-Foot Journey" που θα παρακολουθούσαμε αργότερα οι οποίες μας περίμεναν για να μας ταξιδέψουν γαστρονομικά σε Ινδία και Γαλλία.

Ο χώρος μεταμορφώθηκε σε θερινό σινεμά, ατμοσφαιρικός και φιλόξενος με τα άτομα στην υποδοχή να μας καλωσορίζουν στην γαστρονομική βραδιά που μας περίμενε. Περιπλανηθήκαμε λιγάκι στο χώρο με τις γεύσεις και τις εντάσεις της ινδικής και γαλλικής κουζίνας στο στόμα και στη συνέχεια πήραμε τις θέσεις μας για να δούμε την ταινία.

Το σκηνικό της βραδιάς ήταν μαγευτικό. Καθίσαμε στις άνετες καρέκλες σκηνοθέτη ενώ μπροστά μας βρισκόταν η μεγάλη οθόνη. Τα φωτάκια μάς περιτριγύριζαν δημιουργώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό περιβάλλον και στα κεφάλια μας ο έναστρος ουρανός της Λευκωσίας. Ένα δροσερό αεράκι ήρθε για να πάρει από πάνω μας την ανυπόφορη ζέστη ενώ συνεχίζαμε να δροσιζόμαστε με τα κοκτέιλ μας.
Οι επιλογές των γεύσεων ήταν πολλές με εκλεκτά fusion γαλλικά και ινδικά πιάτα όπως πίτες papadum, μπούτι κοτόπουλο tandoori, αργοψημένο βοδινό αρωματισμένο με κρασί και πατάτες ντοφινουάζ. Η κλασική τάρτα κις Λορέν με καπνιστό λαρδί, ένα μοναδικό πιάτο, σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουζίνας, όπως και τα εξαιρετικά επιδόρπια που ακολούθησαν. Τα μαντλέν με λεμόνι, τα μακαρόν και η αυθεντική κρεμ μπρουλέ έκλεψαν τις καρδιές μας με γεμάτες γεύσεις και αρώματα που μέθυσαν τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις μας.


Μετά από το γευστικό μας ταξίδι στη Γαλλία και στην Ινδία ακολούθησε η προβολή της ταινίας "The Hundred-Foot Journey" σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, σε σενάριο του Στίβεν Νάιτ, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ρίτσαρντ Σ. Μοράις με πρωταγωνιστές τους Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί και Μάνις Νταγιάλ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι, κυνηγημένοι από την πατρίδα τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στη Νότια Γαλλία. Εκεί, θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Θα ξεκινήσουν τη λειτουργία ενός υπέροχου Ινδικού εστιατορίου το οποίο και θα εξοπλίσουν με όλη την αγάπη και το πάθος που έχουν για τη μαγειρική. Το μόνο που δεν έχουν υπολογίσει είναι ο ανταγωνισμός. Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει πολλά χρόνια ένα επιτυχημένο ακριβό εστιατόριο, βραβευμένο με αστέρι Μισελέν. Μεταξύ των δύο “ανταγωνιστών” θα ακολουθήσει μια γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Στο τέλος της βραδιάς μας περίμενε μία ακόμα γλυκιά και δροσιστική έκπληξη με το ice cream station να έχει στηθεί στο πίσω μέρος της αυλής. Απολαύσαμε το παγωτό μας, δροσιστήκαμε και αποχωρήσαμε ενθουσιασμένοι.
Σχετικά
Zootopia 2: Η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις για το 2025 – 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια
Παγκοσμίως ωστόσο στην κορυφή παραμένει το κινεζικό blockbuster animation «Ne Zha 2», με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια.
Γιορτάζουμε τη μικρότερη μέρα του χρόνου με ταινίες μικρού μήκους
Το φετινό Short Film Day, θα φιλοξενηθεί στο Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης στη Λευκωσία
Νεκροί ο διάσημος σκηνοθέτης Rob Reiner και η σύζυγός του
Το ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό μέσα στο σπίτι τους - «Κανείς δεν έχει συλληφθεί ή είναι ύποπτος» λέει η αστυνομία του Λος Άντζελες
Μπίλι Άιλις: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Hit Me Hard and Soft» -Σε 3D με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον
Η Paramount Pictures παρουσίασε το πρώτο επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας-συναυλίας της Μπίλι Άιλις με τίτλο «Hit Me Hard and Soft», η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20 Μαρτίου 2026.
Hunger Games: Η Τζένιφερ Λόρενς και ο Τζος Χάτσερσον επιστρέφουν στο νέο prequel
Το κινηματογραφικό σύμπαν της Panem επεκτείνεται ξανά, καθώς το The Hunger Games: Sunrise on the Reaping φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία των 50ών Αγώνων Πείνας, 24 χρόνια πριν από την αρχική ταινία
Hold Onto Me: H ταινία της Κύπριας σκηνοθέτριας Μυρσίνης Αριστείδου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς
Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ταινία μεγάλου μήκους που προβάλλεται στο ιστορικό και ιδιαίτερα προβεβλημένο αμερικανικό φεστιβάλ
4 πρεμιέρες – 4 λόγοι για να πας σινεμά αυτή την εβδομάδα
Τέσσερις πρεμιέρες γεμάτες ένταση, συναίσθημα και κινηματογραφική μαγεία
Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς: «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» συγκινούν και ενώνουν το κοινό
Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Καλλιτέχνης της Χρονιάς» σύμφωνα με το περιοδικό Time
Τη Δευτέρα πρόσθεσε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα στην ήδη εντυπωσιακή λίστα με τις διακρίσεις της ταινίας «One Battle After Another» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Σπασμένη Φλέβα: Νέο ρεκόρ με 76.333 εισιτήρια για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
Το αστικό δράμα του σκηνοθέτη «νίκησε» δύο κακοκαιρίες και το κοινό γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας
Χρυσές Σφαίρες 2026: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες - Πότε η απονομή
Φέτος, υπάρχει και μια νέα κατηγορία στα βραβεία
American Film Institute: Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2025
Μεταξύ αυτών και η «Βουγονία» του Γιώργου Λάνθιμου - Αλλά και οι 10 καλύτερες σειρές της χρονιάς.