Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ανακαλύψαμε μια ιδιαίτερη ταβέρνα-έκπληξη, με εναλλακτικό μεζέ στα πέριξ της ελ. επ. Αμμοχώστου

Ένας μικρός κρυμμένος γαστρονομικός θησαυρός στα παράλια της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

Η Σωτήρα είναι γνωστή για τις ταβέρνες της και τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρουν τα εστιατόριά της. Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στην περιοχή και εκεί ανακαλύψαμε μία νέα προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της Σωτήρας. Μία ταβερνούλα που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει αφού μας εξέπληξε ευχάριστα με τις γεύσεις και τα πιάτα της.

Ο λόγος για την ιδιαίτερη και απάχικη-θα λέγαμε-αυθεντική ταβερνούλα που πήρε το όνομά της από την οδό που βρίσκεται. Η ταβέρνα Οδός Σωτήρος είναι μία ακόμα ιδανική επιλογή για νόστιμο φαγητό με πολλές ιδιαιτερότητες στην ελ. επ. Αμμοχώστου η οποία βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης και οι γεύσεις της θα σου ξυπνήσουν αναμνήσεις.

FotoJet (22).jpg

Ο χώρος της ταβέρνας μας ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, στα '80s-'90s με τις μεγάλες μπλε ξύλινες πόρτες και τις κλασικές τόνενες καρέκλες της. Η όλη ρετρό ατμόσφαιρα του χώρου μας μετέφερε νοερά στο παλιό σπίτι της γιαγιάς μας, τότε που τις Κυριακές πηγαίναμε για να μας τραπεζώσεις και να μας φτιάξει τις εκλεκτές γιαγιαδίστικες νοστιμιές της.

Μέσα στην ταβέρνα, κυρίαρχη θέση έχουν οι εντυπωσιακές τοιχογραφίες οι οποίες αναπαριστούν εικόνες της αγροτικής ζωής της περιοχής των περασμένων χρόνων όπως το γνωστό εξωκλήσι της Αγίας Θέκλης, παραδοσιακό κυπριακό αρχοντικό με καμάρες, ο φούρνο, ο μύλος και άλλα όμορφα στοιχεία του νησιού μας.

Εδώ θα βρεις μία ζεστή, χαλαρή ατμόσφαιρα, ένα φιλόξενο χώρο που θα σε κάνεις, όπως ακριβώς εμάς, σαν στο σπίτι σου. Όλα αυτά μας προϊδέασαν για την γευστική εμπειρία που θα ακολουθούσε.

Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας, ο κ. Γιώργος και ο κ. Αντώνης μας καλωσόρισαν με το πλατύ τους χαμόγελο. Ο κ. Γιώργος είναι ο σεφ της ταβέρνας που φτιάχνει μοναδικές συνταγές με ανατρεπτικά πιάτα ημέρας. Ο κ. Αντώνης ασχολείται το σέρβις και τα νόστιμα γλυκά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι.

Πρόκειται για μια οικογενειακή υπόθεση, με την Γεωργία, κόρη του κ. Γιώργου και την κ. Λένια, σύζυγος του σεφ, να μας εξυπηρετούν, κάνοντας την εμπειρία και το σέρβις ξεχωριστό. Η κουζίνα της ταβέρνας "Οδός Σωτήρος" έχει ως φιλοσοφία της την χρήση εποχιακών υλικών που βρίσκει καθημερινά φρέσκα στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο διαμορφώνονται κάθε μέρα τα πιάτα του μεζέ. Εδώ, η δημιουργία του μεζέ είναι δική σου υπόθεση αφού επιλέγεις τα πιάτα που θα φας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της κουζίνας.

FotoJet (23).jpg

Αν και εδώ μπορείς να φας α λα καρτ πιάτα επίσης εμείς επιλέξαμε τον μεζέ της ταβέρνας δηλαδή την κλασική επιλογή. Οι μεζέδες μας ήρθαν στην ώρα τους, με πρώτη την ελληνική σαλάτα με καππάρι, ταραμά, τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα όλα homemade.

Το νέο πιάτο της ημέρας ήταν οι μπρουσκέτες με φέτα, ντομάτα, λιωμένο τυρί, σκόρδο και ελαιόλαδο που μας ταξίδεψαν στην Ιταλία. Η μυρωδιά από το χωριάτικο χαλούμι ψημένο στη σχάρα τρύπησε τις μύτες μας και έσκασε στον ουρανίσκο μας.

Ακολούθησαν τα παραδοσιακά πιάτα με το κολοκάσι πρωταγωνιστή, μιας και επισκεφθήκαμε το χωριό που παράγεται, κολοκυθοκεφτέδες, λουκάνικο και κολοκυθάκια με αυγά. Το πιάτο που έκλεψε την παράσταση ήταν τα παπουτσάκια, με βάση τους το κολοκύθακι-και όχι την κλασική συνταγή με μελιντζάνα, από πάνω μυρωδάτο κιμά και μπεσαμέλ που λιώνει στο στόμα, δημιουργώντας μια γλυκιά πανδαισία γεύσεων.

Αυτό που ξεχωρίσαμε ήταν το πιάτο με τα τραγανά μανιτάρια, με κρούστα, σαν λουκουμάς, που φτιάχνονται με μπίρα και συνοδεύονται από γευσάτη σως σκόρδου. Ένα, ακόμη, ιδιαίτερο πιάτο ήταν η τηγανιά από χοιρινό κρέας, πιπεριές και τηγανητό αυγό το οποίο σπάει και ο κρόκος του καλύπτει τα υπόλοιπα με τις γεύσεις να ενώνονται. Στο τέλος ήρθαν τα αγαπημένα κλασικά πιάτα με ζουμερά σουβλάκια και σιεφταλιές, ως είθισται να έχει κάθε κυπριακός μεζές.

FotoJet (24).jpg

Δεν μπορούσαμε, στο τέλος αυτού του λουκούλλειου γεύματος να παραλείψουμε το γλυκό της ημέρας από το χέρια του κ. Αντώνη. Τα σπιτικά πουρέκια μέλωσαν το στόμα μας και μας άφησαν έκπληκτους με την φρέσκια αναρή και τον δυόσμο τους. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες επιλογές γλυκών όπως το cheesecake, τα δάκτυλα και η κρέμα τριανταφύλλου.

Κάθε φορά φαίνεται πως είναι ξεχωριστή στην Οδό Σωτήρος, με τις επιλογές γλυκών και πιάτων να διαφοροποιούνται σχεδόν καθημερινά. Ζήσε αυτή την μοναδική εμπειρία στο κέντρο της Σωτήρας και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις χρησιμοποιώντας στις φωτογραφίες σου το #checkincyprus.

434740878_17997433427601941_2838735324488308383_n.jpg

434741217_1012261597280121_8453174212649197872_n (1).jpg

(23722101), Οδός Σωτήρος 4, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Σ 13.00-00.00.

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close