Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2014
Άρχη έκανε χτες το 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών με την πολυαναμενόμενη ταινία “Grace of Monaco” του Olivier Dahan (η οποία απέσπασε αρνητικές κριτικές) να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα. Η Nicole Kidman, η οποία υποδύεται το ρόλο της πριγκίπισσας Grace Kelly, περπάτησε στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ στο Palais de Festival και απάντησε στους δημοσιογράφους για το πώς αισθάνεται που η οικογένεια Grimaldi αποκύρηξε την ταινία. “Στεναχωρήθηκα πολύ, φυσικά. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται απλώς για μία ταινία. Μπορούμε να βασιζόμαστε σε αληθινά γεγονότα, αλλά κάνουμε σινεμά. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειά τους. Μιλάμε για τη μητέρα και τον πατέρα τους. Σέβομαι την απόφασή τους, αλλά θα ήθελα να ξέρουν ότι η ταινία αυτή έγινε με αγάπη. Θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της μητέρας τους και τον έρωτα των γονιών τους. Κι αν αλλάξουν γνώμη κάποτε και τη δουν, θα εκτιμούσα πολύ την άποψή τους” δήλωσε η 46χρονη Αυστραλή ηθοποιός.
Eκτός από τη Nicole Kidman το «παρών» τους στις Κάννες αναμένεται να δώσουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ -μεταξύ άλλων- ο Robert Pattinson, η Juliette Binoche, η Kristen Stewart και η Bérénice Bejo. Όσο για το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, ανάμεσα στις 18 ταινίες που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα, είναι ο “Mr Turne” του Mike Leigh, η ταινία “Timbuktu” του Abderrahmane Sissako, το “Maps to the Stars” του David Cronenberg, το “Mommy” του Xavier Dolan αλλά και το “Clouds of Sils Maria” του Olivier Assayas. Δες συνοπτικά όλες τις ταινίες που θα προβληθούν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ, που θα ρίξει αυλαία στις 25 Μαίου.
- Adieu Au Langage (Goodbye to Language)-Jean-Luc Codard
- Captives (The Captive)-Atom Egoyan
- Deux Jours, Une Nuit (Two Days, One Night)-Jean Pierre Dardenne, Luc Dardenne
- Foxcatcher-Bennett Miller
- Futatsume No Mado (Still the Water)-Naomi Kawase
- Jimmy’s Hall-Ken Loach
- Le Meraviglie (The Wonders)-Alice Rohrwacher
- Leviathan-Andrey Zvyagintsev
- Maps to the Stars-David Cronenberg
- Mommy-Xavier Dolan
- Mr. Turner-Mike Leigh
- Relatos Salvajes (Wild Tales)-Damian Szifron
- Saint Laurent- Bertrand Bonello
- Sils Maria (Glouds of Sils Maria)-Olivier Assayas
- The Homesman-Tommy Lee Jones
- The Search-Michel Hazanavicius
- Timbuktu-Abderrahmane Sissako
- Winter Sleep-Nuri Bilge Ceylan
Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όμως, έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η ταινία “Xenia” του Πάνου Χ. Κούτρα θα διαγωνιστεί στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα”, στο οποίο είχε λάβει μέρος και είχε κερδίσει το βραβείο ο Γιώργος Λάνθιμος με τον “Κυνόδοντα”, πριν από πέντε χρόνια.
Σχετικά
Τις Δευτέρες του Μάρτη βλέπουμε γαλλικές ταινίες στη Λεμεσό
Μήνας Γαλλοφωνίας στη Λεμεσό
Οι ταινίες που θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες
4 ακόμη νέες ταινίες προστίθενται στις επιλογές μας από την Πέμπτη - Διαβάστε αναλυτικά, δείτε trailers, κάντε πρόγραμμα!
O Όστιν Μπάτλερ είναι ο Λανς Άρμστρονγκ στη νέα ταινία του Έντουαρντ Μπέργκερ
Ο σταθερά ανερχόμενος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Λανς Άρμστρονγκ στην ταινία που ετοιμάζει ο παραγωγικότατος σκηνοθέτης του «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» και του «Κονκλάβιου».
Γιάννης Σμαραγδής: Η νέα ταινία που ετοιμάζει μετά τον Καποδίστρια
Άγνωστο ακόμη ποιος θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο
«The Drama»: Νέα ταινία θρίλερ με Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον -Δείτε το τρέιλερ
Το νέο τρέιλερ της ταινίας «The Drama» παρουσιάζει τη Ζεντάγια και τον Ρόμπερτ Πάτινσον ως ένα ιδανικό ζευγάρι, του οποίου η κοινή ζωή δοκιμάζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον γάμο.
Το τρέιλερ του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2» έγραψε ιστορία με 222 εκατ. προβολές σε μόλις 24 ώρες
Το σίκουελ της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1η Μαΐου
Μέριλ Στριπ: Ενσαρκώνει την Τζόνι Μίτσελ στη βιογραφία της θρυλικής τραγουδίστριας
«Η Μίτσελ δεν θα είναι απλός παρατηρητής. Όλα θα γίνουν από την δική της οπτική, όπως τα έζησε εκείνη», δήλωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας, Κάμερον Κρόου.
Love is in the air… and on screen: Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της!
Μια διαφορετική προσέγγιση στη γιορτή της αγάπης που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Οι 6 νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Τρόμος, μουσική, animation και μεγάλες συγκινήσεις στις σκοτεινές αίθουσες
Song Sung Blue
Ο Hugh Jackman και η υποψήφια για Όσκαρ Kate Hudson πρωταγωνιστούν σε μία συναρπαστική αληθινή ιστορία