Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2014
Άρχη έκανε χτες το 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών με την πολυαναμενόμενη ταινία “Grace of Monaco” του Olivier Dahan (η οποία απέσπασε αρνητικές κριτικές) να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα. Η Nicole Kidman, η οποία υποδύεται το ρόλο της πριγκίπισσας Grace Kelly, περπάτησε στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ στο Palais de Festival και απάντησε στους δημοσιογράφους για το πώς αισθάνεται που η οικογένεια Grimaldi αποκύρηξε την ταινία. “Στεναχωρήθηκα πολύ, φυσικά. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται απλώς για μία ταινία. Μπορούμε να βασιζόμαστε σε αληθινά γεγονότα, αλλά κάνουμε σινεμά. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειά τους. Μιλάμε για τη μητέρα και τον πατέρα τους. Σέβομαι την απόφασή τους, αλλά θα ήθελα να ξέρουν ότι η ταινία αυτή έγινε με αγάπη. Θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της μητέρας τους και τον έρωτα των γονιών τους. Κι αν αλλάξουν γνώμη κάποτε και τη δουν, θα εκτιμούσα πολύ την άποψή τους” δήλωσε η 46χρονη Αυστραλή ηθοποιός.
Eκτός από τη Nicole Kidman το «παρών» τους στις Κάννες αναμένεται να δώσουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ -μεταξύ άλλων- ο Robert Pattinson, η Juliette Binoche, η Kristen Stewart και η Bérénice Bejo. Όσο για το διαγωνιστικό κομμάτι του φεστιβάλ, ανάμεσα στις 18 ταινίες που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα, είναι ο “Mr Turne” του Mike Leigh, η ταινία “Timbuktu” του Abderrahmane Sissako, το “Maps to the Stars” του David Cronenberg, το “Mommy” του Xavier Dolan αλλά και το “Clouds of Sils Maria” του Olivier Assayas. Δες συνοπτικά όλες τις ταινίες που θα προβληθούν στο κινηματογραφικό φεστιβάλ, που θα ρίξει αυλαία στις 25 Μαίου.
- Adieu Au Langage (Goodbye to Language)-Jean-Luc Codard
- Captives (The Captive)-Atom Egoyan
- Deux Jours, Une Nuit (Two Days, One Night)-Jean Pierre Dardenne, Luc Dardenne
- Foxcatcher-Bennett Miller
- Futatsume No Mado (Still the Water)-Naomi Kawase
- Jimmy’s Hall-Ken Loach
- Le Meraviglie (The Wonders)-Alice Rohrwacher
- Leviathan-Andrey Zvyagintsev
- Maps to the Stars-David Cronenberg
- Mommy-Xavier Dolan
- Mr. Turner-Mike Leigh
- Relatos Salvajes (Wild Tales)-Damian Szifron
- Saint Laurent- Bertrand Bonello
- Sils Maria (Glouds of Sils Maria)-Olivier Assayas
- The Homesman-Tommy Lee Jones
- The Search-Michel Hazanavicius
- Timbuktu-Abderrahmane Sissako
- Winter Sleep-Nuri Bilge Ceylan
Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όμως, έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού η ταινία “Xenia” του Πάνου Χ. Κούτρα θα διαγωνιστεί στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα”, στο οποίο είχε λάβει μέρος και είχε κερδίσει το βραβείο ο Γιώργος Λάνθιμος με τον “Κυνόδοντα”, πριν από πέντε χρόνια.
Σχετικά
Τα Όσκαρ φεύγουν από το Hollywood το 2029
Τα Οσκαρ εγκαταλείπουν το Dolby Theatre και μετακομίζουν από το 2029 στο Peacock Theater του downtown Los Angeles, σε μια αλλαγή που συνδέεται με τη νέα ψηφιακή και οργανωτική εποχή της τελετής.
Επιστροφή Ανγκ Λι με το «Gold Mountain»
Επτά χρόνια μετά το υπολειπόμενο «Gemini Man» με τον Γουίλ Σμιθ, την λιγότερο καλή στιγμή μιας έξοχης καριέρας, ελπίζουμε ξανά σε μια επιστροφή στη φόρμα
Ο Αιμίλιος Αβραάμ ετοιμάζεται να "βγει" στις αίθουσες με τη «Σμαράγδα» του
Η δραματική κομεντί ταινία μεγάλου μήκους του Αιμίλιου Αβραάμ έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους από τις 2 Απριλίου
Στα σκαριά νέα ταινία απο το σύμπαν του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Στίβεν Κόλμπερτ
Η Γουόρνερ Μπρος ανακοίνωσε ότι ο Στίβεν Κόλμπερτ και ο γιος του εργάζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια ταινία του σύμπαντος του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Νέες ταινίες στις αίθουσες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα
Από πολυβραβευμένα δράματα μέχρι σκοτεινό τρόμο και δυνατά sequels, οι πρεμιέρες που αξίζουν την προσοχή σου
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της live-action «Βαϊάνα» – Με Ντουέιν Τζόνσον στον ρόλο του Μάουι
Το τρέιλερ βρίσκει τη νεαρή ηρωίδα να ονειρεύεται έναν κόσμο πέρα από τον ύφαλο του νησιού της, Μοτούνουι, πριν ξεκινήσει το ταξίδι της για να εντοπίσει τον Μάουι
Masterclasses φέρνουν διεθνή τεχνογνωσία στο Cyprus Film Days 2026
Mια σειρά από εξειδικευμένα εργαστήρια και masterclasses με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων δημιουργών και επαγγελματιών του χώρου.
Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε 4 ταυτόχρονες προβολές
Η εκδήλωση «ΣΤΕΛΛΑ - Τέσσερις Πόλεις, Μία Οθόνη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2026.
Ο Σιλβέστερ Σταλόνε σε ρόλο σκηνοθέτη στη νέα μίνι σειρά του Κουέντιν Ταραντίνο
Πρόκειται για ένα σίριαλ που θα αποτίει φόρο τιμής στη «χρυσή εποχή» του κινηματογράφου και θα γυριστεί εξ' ολοκλήρου σε ασπρόμαυρο φιλμ
Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο Τσακ Νόρις
Η ανακοίνωση της οικογένειας του διάσημου ηθοποιού
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αρνήθηκε ρόλο στο «The Batman Part II»
Καθώς η αναμονή για το σίκουελ της ταινίας του Ματ Ριβς μεγαλώνει, ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της ταινίας παραμένει ανοιχτό και προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.
Spider-Man: Brand New Day: Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει με νέα απειλή και ανανεωμένη στολή -δείτε το τρέιλερ
Το πρώτο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας Spider-Man: Brand New Day κυκλοφόρησε, δίνοντας μια πρώτη γεύση από το τέταρτο κεφάλαιο του διάσημου franchise, που θα βγει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου