News , Guide

To νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας, αναφέρει το τι ισχύει από αύριο

Όλα όσα ισχύουν από την Τρίτη 20 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2021

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Υγείας το νέο διάταγμα με το οποίο ρυθμίζονται οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, 16 Ιουλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

1. Αναστολή λειτουργίας κατασκηνώσεων. Οι κατασκηνώσεις που είναι σε εξέλιξη πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους μόλις τερματιστεί η τρέχουσα φιλοξενία ατόμων, το αργότερο μέχρι 23 Ιουλίου.

2. Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός. Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα υποστατικά/επιχειρήσεις που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

3. Εισαγωγή SafePass σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

4. Προσκόμιση SafePass για εξυπηρέτηση πολιτών σε υπηρεσίες του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε τράπεζες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακτοπλοϊκά επιβατικά σκάφη, κοκ.

5. Απαγόρευση των επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας ή/και άλλες δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, με εξαίρεση τα άτομα που έχουν SafePass. Δεν συστήνεται η έξοδος στους ενοίκους. Με την επιστροφή τους στον χώρο διαμονής τους, θα πρέπει να προσκομίζεται αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test.

6. Αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους από 350 σε 450 πρόσωπα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες. Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού οφείλει να ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες, για να του δίδεται σχετική έγκριση.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close