News , Guide

Οι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους

Προορισμοί που επισκέφθηκαν σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2024

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ παρακολούθησε ποιες χώρες ξοδεύουν τα περισσότερα στον τουρισμό, κερδίζουν τα περισσότερα και τους πιο επισκέψιμους προορισμούς πέρυσι.

Οι Γερμανοί, οι Βρετανοί και οι Ιταλοί τουρίστες συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ξοδεύουν τα περισσότερα όταν πρόκειται για ταξίδια.

Αυτό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO), ο οποίος έχει παρακολουθήσει ποιες χώρες ξοδεύουν τα περισσότερα, κερδίζουν τα περισσότερα και πού πήγαν οι άνθρωποι το 2023.

Οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης σε μερικές από τις κατηγορίες και παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα.

Ποιες χώρες έχουν τις υψηλότερες τουριστικές δαπάνες;
Οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα, με το σύνολο τους το 2023 να φτάνει περίπου τα 183 δισεκατομμύρια ευρώ. Με τα σύνορα που άνοιξαν ξανά για διεθνή ταξίδια ξεπέρασαν τους Αμερικανούς, οι οποίοι ξόδεψαν 114 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι. Ένα χρόνο νωρίτερα, τουρίστες από τις ΗΠΑ κατέλαβαν την πρώτη θέση.

Οι Γερμανοί ήταν οι τρίτοι υψηλότερα σε τουριστικές δαπάνες, συγκεντρώνοντας συνολικά 104 δισεκατομμύρια ευρώ και οι Βρετανοί τέταρτοι με 102 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Κορέα συμπληρώνουν τη λίστα με τις χώρες που ξόδεψαν τα περισσότερα στον τουρισμό το 2023, με την Ιταλία να εκτινάσσεται από τη 10η στην έβδομη θέση.

shutterstock_Venice-overtourism.jpg

Ποιες χώρες επωφελούνται περισσότερο από τον τουρισμό;
Όσον αφορά τα κέρδη από τον τουρισμό, στην κατάταξη ηγούνται οι ΗΠΑ, που ανήλθαν σε 164 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023. Ακολούθησαν η Ισπανία με κέρδη 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, το Ηνωμένο Βασίλειο με 69 δισεκατομμύρια ευρώ, η Γαλλία με 64 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ιταλία με 52 δισ. ευρώ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γερμανία, η Σαουδική Αραβία, το Μακάο (Κίνα), η Ινδία και το Μεξικό συμπληρώνουν τη λίστα με τους κορυφαίους 15 κερδισμένους τουρισμού.

Chinese-tourists.jpg

Ποιες χώρες επισκέπτονται οι τουρίστες;
Δύο ευρωπαϊκές χώρες κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες πέρυσι. Η Γαλλία παρέμεινε η χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο με 100 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες. Αναμένεται να επαναλάβει αυτούς τους αριθμούς και το 2024 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να γίνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Ισπανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 85 εκατομμύρια. Και οι δύο προηγήθηκαν των ΗΠΑ (66 εκατομμύρια), της Ιταλίας (57 εκατομμύρια) και της Τουρκίας (55 εκατομμύρια).

tourismos.jpg

Συνολικά, επτά από τους 10 προορισμούς με τις περισσότερες επισκέψεις ήταν στην Ευρώπη με την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία να συμπληρώνουν τη λίστα. Καθιστά την Ευρώπη μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές, προσελκύοντας τους περισσότερους διεθνείς επισκέπτες παγκοσμίως.

Η Κίνα είναι επίσης κορυφαίος προορισμός εδώ και χρόνια, αλλά ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα έχει μειωθεί δραματικά από τότε που εισήχθησαν αυστηρές απαιτήσεις εισόδου κατά τη διάρκεια του COVID-19. Μειώθηκαν από 65,7 εκατομμύρια το 2019 σε μόλις 35,5 εκατομμύρια το 2023.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close