Cine News , Κινηματογράφος

Τα 12 θερινά σινεμά της Κύπρου, με προβολές ταινιών κάτω από τον έναστρο ουρανό

Μαγικές βραδιές με ποπ κόρν και ταινίες που αγαπήσαμε

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2024

Τα καλοκαίρια είναι για πολλούς η αγαπημένη εποχή του χρόνου με δραστηριότητες που την κάνουν πιο πλούσια και ελκυστική. Σίγουρα ο θερινός κινηματογράφος είναι μια από αυτές, κάνοντας τις καλοκαιρινές βραδιές μας πιο ξεχωριστές και ανάλαφρες. Φέτος πραγματοποιούνται διάφορες open air προβολές και φεστιβάλ που εμπλουτίζουν το πρόγραμμά μας με εξόδους. Αυτό το καλοκαίρι έχουμε να σου προτείνουμε 12 θερινά σινεμά για να επισκεφθείς και να απολαύσεις μοναδικές ταινίες.

60376-sitesdefaultfileserma2_3_jF.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

Θερινό Σινέ Έρμα
Το θερινό Σινέ Έρμα επέστρεψε με προβολές ταινιών στην πίσω αυλή του. Απόλαυσε το πιο cozy σινεμά της πρωτεύουσας σε ένα ξεχωριστό χώρο που θυμίζει παράδοση. Το πετρόκτιστο Έρμα διοργανώνει βραδιές κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προκρατήσεις εγκαίρως την θέση σου. Οι προβολές ξεκινούν στις 20:00.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

CINE_konsta.2e16d0ba.fill-1375x72.2e16d0ba.fill-1375x729_td949x4.jpg

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»
Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών αναβιώνει στο Θερινό Σινεμά «Κωνστάντια», έναν από τους ωραιότερους παλιούς κινηματογράφους της Λευκωσίας, παραμένοντας, εδώ και 25 χρόνια, ένας από σημαντικότερους κινηματογραφικούς θεσμούς του κράτους. Ο θεσμός διακρίνεται τόσο όσον αφορά στην κινηματογραφική παιδεία όσο και στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

PROTARASSUMMERFILMFESTIVAL_1.2e16.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Protaras Summer Film Festival
Το πολυαναμενόμενο event του καλοκαιριού επιστρέφει για να μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις του σινεμά! Ο λόγος για το μεγαλύτερο Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο φέτος συμπληρώνει τα 10χρονά του, το Protaras Summer Film Festival, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη της Κύπρου. Το Protaras Summer Film Festival που έχει γίνει το πιο αγαπημένο φεστιβάλ του καλοκαιριού στην επαρχία Αμμοχώστου, και φέτος θα διαρκέσει 19 ημέρες, και πιο συγκεκριμένα από τις 10 έως τις 28 Ιουλίου 2024, προβάλλοντας 25 blockbuster film, με δωρεάν είσοδο. Το ραντεβού ανανεώνεται όπως και κάθε χρόνο, στην καρδιά του Πρωταρά και τη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων «Λεύκολλα».

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

therino.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Open air Cinema των Rio Premier Cinemas
Το Nicosia Mall, ο απόλυτος προορισμός για μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και παρέες, άνοιξε για 4η σεζόν το θερινό σινεμά του και όπως μας έχει συνηθίσει, υπόσχεται την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της Λευκωσίας. Tο Open air Cinema υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, γεμάτο δράση, συγκίνηση και γέλιο, με νέες διεθνείς κινηματογραφικές ταινίες και πολυσυζητημένες πρεμιέρες.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ
Εισιτήρια μπορείς να προμηθευτείς online στο riopremiercinemas και στα ταμεία των Rio Cinemas στο Nicosia Mall.

FotoJet (25).jpg

Θερινό σινεμά στο Ριάλτο
Το Θέατρο Ριάλτο επιστρέφει και φέτος με το Θερινό Σινεμά του, προσφέροντας μοναδικές κινηματογραφικές εμπειρίες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η μεγάλη οθόνη θα στηθεί στο χώρο στάθμευσης της γειτονικής ΣΕΚ και προσκαλεί όλους τους φίλους της έβδομης τέχνης να απολαύσουν μοναδικές στιγμές κινηματογραφικής μαγείας. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στην αυθεντική τους γλώσσα με υπότιτλους στα ελληνικά και αγγλικά, προσφέροντας έτσι μια ποικιλία από διαφορετικές κινηματογραφικές εμπειρίες. Οι προβολές φέτος αρχίζουν τον Σεπτέμβρη και αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια.

beach.original.jpg

Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας ταξιδεύει σε χωριά και πόλης της Κύπρου για τον θερινό κινηματογράφο. Συνεχίζει της προβολές της τώρα στο Μουσείο Πιερίδη και κλείνει τις καλοκαιρινές προβολές μπροστρά από το Μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας. Επισκέπτεται και χωριά όπως η Βαβατσινιά για να χαρίσει μοναδικές βραδιές κινηματογράφου. Τον Σεπτέμβρη μεταφέρεται στο Θέατρο Γ. Λυκούργος στον Δημοτικό Κήπο Λάρνακας.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

banners_slide-05-768x397.jpg

Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου
Η 23η διοργάνωση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Αυγούστου 2024 στο χωριό Σαλαμιού. Το Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου ιδρύθηκε το 2002 και παρουσιάζει μια επιλογή από τις πιο πρόσφατες παραγωγές του κόσμου, με επίκεντρο τις ανεξάρτητες, μη εμπορικές ταινίες. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που σε συνεργασία με την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου, την επιλογή του Κυπριακού προγράμματος αναλαμβάνει τριμελής επιτροπή επιμελητών η οποία αποτελείται από την Ελένη Χανδριώτου – εικαστικό, Denis Κωνσταντίνου – brand and motion designer και Πόπη Πισσουρίου – γραφίστα. Η επιτροπή αναλάβει τη γενική επιμέλεια των κυπριακών ταινιών καθώς και το πρόγραμμα: Πανόραμα Κυπριακού Animation και εκθέσεων/ αφιερωματων σε Κύπριους Δημιουργούς. Περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές ταινιών θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

starlit.screens_1690788192_315888.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

Starlit Screens
Tο Starlit Screens ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της Λεμεσού επιστρέφει και πάλι υπό το φως των αστεριών! Από τις 15 Ιουνίου και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν η παραλιακή πόλη της Λεμεσού υποδέχεται ξανά το θερινό σινεμά της περιοχής που κατέκτησε τις καρδιές μας. Το Starlit Screens, το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Αγίου Τύχωνα, ανατολικά του “Sands beach-club resto” (Atlantica Hotel), υπόσχεται να φέρει μια μοναδική εμπειρία κινηματογράφου σε ένα μαγικό περιβάλλον για την καλοκαιρινή σεζόν του 2024. Οι προβολές θα γίνονται τις ημέρες Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με δυο προβολές την ημέρα. Οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εκλεκτή γκάμα ταινιών, από κλασικές ταινίες μέχρι ανεξάρτητες διεθνείς παραγωγές και παιδικές ταινίες για τους μικρούς μας φίλους. Με την ποικιλία των ταινιών που προβάλλονται, το Starlit Screens επιδιώκει να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών θεατών.

Περισσότερα ΕΔΩ

291174558_2118934694956674_2350397004662318197_n.jpg

Καφενείον Ερμής
Κάπου σε μια ταράτσα στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στην Αραδίππου, για όσο υπάρχει φεγγαράδα και για όσο διαρκεί το καλοκαίρι, θα υπάρχουν μπύρες και κοκτέιλ για όλα τα γούστα, αλλά και βραδιές με σινεμά, θέατρο και μουσική, που θα μας κρατούν συντροφιά.Στην αγαπημένη πλέον ταράτσα του καφενείου Ερμής στην Αραδίππου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και φέτος οι θερινές προβολές. Για το πρόγραμμα των θερινών προβολών όπως επίσης και των επερχόμενων εκδηλώσεων της ταράτσας μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του Kαφενείου Ερμής ΕΔΩ.

TOL-0003-2.jpg

Garden screenings στο Attikon Open Air Theater
Για έκτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος προτείνει μια σειρά από προβολές ταινιών για τις καλοκαιρινές νύχτες, στο χώρο του θερινού σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ στην Πάφο. Το φετινό μας πρόγραμμα προβολών προσφέρει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία που εξερευνά τον περίπλοκο δεσμό μεταξύ εξουσίας και τρέλας μέσα από μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά από δέκα συναρπαστικές ταινίες. Η προτεινόμενη αυτή σειρά ταινιών, κάθε μια αριστούργημα με τον δικό της τρόπο, στοχεύει στο να παρέχει μια μοναδική και συναρπαστική πλατφόρμα για τους λάτρεις του κινηματογράφου, και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν από κοινού τον βαθύ αντίκτυπο των αγώνων για την εξουσία και τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης ψυχής. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο. Παράλληλα, θα προβληθεί και μία πολυβραβευμένη κυπριακή παραγωγή.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

image1_Q6I9DEm.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Cinema by the sea
Το Πετρίδειο Ίδρυμα μας φέρνει παραθαλάσσιο θερινό σινεμά! Τα θερινά σινεμά είναι μια γλυκιά συνήθεια, μια αγάπη καλοκαιρινή, που όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα τη βαρεθούμε ποτέ. Ο καιρός επιβάλλει ανέμελες βραδιές δίπλα στο κύμα! Έτσι το Πετρίδειο Ίδρυμα συμπράττει με το Starlit Screens (που μετακομίζει από τη Λεμεσό), και μας προσκαλούν σε μία υπέροχη βραδιά θερινού σινεμά δίπλα στη θάλασσα της Πάφου!

Περισσότερα ΕΔΩ

20170620_212204.jpg

Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24
Για μια ακόμη χρονιά ο Πολιτισμός παίρνει ζωή ανοίγοντας την αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου στη Φανερωμένη, και μας προσκαλεί από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ένα όμορφο Φεστιβάλ Τεχνών να απολαύσουμε παραστάσεις χορού, θέατρο, συναυλίες, αλλά και μοναδικές κινηματογραφικές ταινίες. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του, το ΠΙΤΚ φέτος με ένα μοναδικό πάντρεμα τεχνών, θα μας ταξιδέψει σε μονοπάτια ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα. Το Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘24 εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της ιστορίας και ζωής της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα έχοντας ως μήνυμα την αδιαπραγμάτευτη ενότητα του νησιωτικού χώρου της Κύπρου.

Αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close