23-24 August 2024
Φεστιβαλ

24ο Paradise Jazz Festival: 'Ενα διήμερο γεμάτο μουσικές τζάζ σε μία μαγευτική τοποθεσία

Με έξι παραστάσεις και δύο jam sessions, με το πιάνο και τα πλήκτρα να είναι τα τιμώμενα όργανα φέτος

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2024

Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή εκδήλωση επιστρέφει και γιορτάζει την 24η επέτειο της στον ίδιο χώρο στο υπέροχο Val`s Place, στο πανέμορφο χωριό Γιαλιά, την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024!

Φέτος θα απολαύσουμε έξι παραστάσεις συν δύο jam sessions, με το πιάνο και τα πλήκτρα να είναι τα τιμώμενα όργανα σχεδόν σε όλες τις παραστάσεις!

Την Παρασκευή θα ξεκινήσει το φεστιβάλ με τον οργανοπαίκτη από την Αθήνα κ. Γιώργο Κοντραφούρη και το Kontrafouris Baby Trio του. Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το Small Talented Hands-On Piano με τους Andrei Voronetskii και Dafni Koulas.

Αποκορύφωμα της βραδιάς θα είναι η παρουσίαση του παγκοσμίου φήμης Αμερικανού κιμπορτίστα David Garfield.Ο πολυνταλαχος μουσικός θα έρθει στην Κύπρο ειδικά για το φεστιβάλ μας και για μια και μοναδική παράσταση στο νησί!

Το Σάββατο θα έχουμε ένα δυναμικό Jazz start με το δυνατό lineup του «Working Quartet» που θα μας παρουσιάσει τη μουσική του θρυλικού πιανίστα Bud Powell.

Αμέσως μετά, θα έχουμε ένα μικρό διάλειμμα από την Jazz με τον απίθανο πιανίστα κλασικής μουσικής κον. Μανώλη Νεοφύτου, ο οποίος θα ερμηνεύσει σόλο στο πιάνο Astor Piazzolla, Dmitrii Shostakovich, κ.α.

Ακολουθεί το αποκορύφωμα του Σαββάτου, με το «The Boston Reunion», μια απρόσμενη συνάντηση παλιών φίλων και μουσικών από την Κύπρο και την Αμερική με πρωταγωνιστή τον Amos Hoffman.

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Το Kontrafouris Baby Trio είναι ένα ενδεικτικό τρίο πρότζεκτ βασισμένο στο οργκαν πιάνο με τον διάσημο Έλληνα οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, να παίζει δίπλα σε νέους Έλληνες/Κύπριους μουσικούς, τον Αλέξανδρο Αδάμ στην κιθάρα και τον Νικόλα Τσαγγάρη (νικητής του βραβείου ( Keep an Eye) στα ντραμς, οι οποίοι σπουδάζουν και εργάζονται. ως επαγγελματίες μουσικοί στην Ολλανδία. Η συνάντηση του Κοντραφούρη με μουσικούς κάτω των 25 ετών, αποτυπώνει την ουσία του να ξεκινήσετε ως μουσικός – την αφέλεια, τον ενθουσιασμό και τις εξωπραγματικές προσδοκίες που υπάρχουν πριν η ζωή πάρει μια πιο πρακτική τροπή.

“Small Talented Hands”
Παρουσίαση του νεαρού ταλαντούχου μαθητή Andrei Voronetskii που θα ερμηνεύσει ντουέτο με την δασκαλα του το “Blue Moon” του R. Rodgers και θα ακολουθήσει ντουέτο με τη Δάφνη Κούλα.

David Garfield οδηγήθηκε από την ίδια δήλωση αποστολής από τότε που μετακόμισε από τη γενέτειρά του το Σεντ Λούις στο Λος Άντζελες ως έφηβος στις αρχές της δεκαετίας του ‘70: «Κάνω μουσική». Ακολουθώντας πλήρως αυτό το όραμα και με πιο εκτεταμένους τρόπους τις τελευταίες δεκαετίες, ο πολυτάλαντος πληκτίστας, συνθέτης, διασκευαστής και καλλιτέχνης ηχογράφησης έχει καθιερωθεί ως μια εκλεκτική δύναμη μουσικής φύσης. Σε κάθε δεδομένο σημείο της καριέρας του —και συχνά ταυτόχρονα— υπήρξε διάσημος τραγουδοποιός, παραγωγός, αρχηγός συγκροτήματος (των συλλογικοτήτων σύγχρονης παγκόσμιας τζαζ Karizma και Los Lobotomys με έδρα το Λος Άντζελες), ενορχηστρωτής, καλλιτέχνης ηχογράφησης, ιδιοκτήτης δισκογραφικής ( Creatchy Records), συνεδριακός και περιοδεύων μουσικός, μουσικός διευθυντής και συνθέτης διαφόρων παραγγελθέντων θεμάτων για παγκόσμιους οργανισμούς.

Ο πολυτάλαντος μουσικός είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από πέντε δεκαετίες, ξεκινώντας με τους Willie Bobo, Freddie Hubbard και Tom Scott στη δεκαετία του ‘70, ενώ ενωθηκε με τους Boz Scaggs και George Benson και κυκλοφόρησε τις πρώτες του σόλο ηχογραφήσεις στη δεκαετία του ‘80. Αφού πέρασε πολύ χρόνο στο στούντιο δουλεύοντας με τις ελίτ του LA, ο Garfield ένωσε τις δυνάμεις του με τα μέλη του Toto για να συνεχίσει να ηχογραφεί, να περιοδεύει και να παίζει τοπικά στη σκηνή του …

Η μουσική του Ντέιβιντ ταξινομείται ως σύγχρονη τζαζ. Θα υπάρχουν τραγούδια με funk, soul και latin διασκευές.

Στη σκηνή μαζί με τον David Garfield που είναι στα πλήκτρα, θα είναι ο Αλέξης Κασινος στην κιθάρα, ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο μπάσο και η Ρόδος Παναγιώτου στα ντραμς.

Η βραδιά θα κλείσει με ένα αυθόρμητο Jam Session που διοργανώνεται μεταξύ των υπαρχόντων μουσικών.

Σάββατο 24 Αυγούστου

Το Workin’ Κουαρτέτ παίζει σε όλο το νησί τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούμενο από τον Χάρη Ιωάννου στο σαξόφωνο, τον Χρήστο Γερολατσίτη στο πιάνο, τον Κυριάκο Κέστα στο κοντραμπάσο και τον Μάριο Σπύρου στα ντραμς.

Το ρεπερτόριό τους για το Paradise Jazz Festival 2024 είναι η μουσική του πιανίστα και συνθέτη της τζαζ Μπαντ Πάουελ, ενός από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του τζαζ πιάνου.

Ο Earl Rudolph “Bud” Powell (27 Σεπτεμβρίου 1924 – 31 Ιουλίου 1966) ήταν Αμερικανός πιανίστας και συνθέτης της τζαζ. Πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του bebop και της συνεισφοράς του στη θεωρία της τζαζ, η εφαρμογή σύνθετων φράσεων στο πιάνο από τον Πάουελ επηρέασε τόσο τους συγχρόνους του όσο και μεταγενέστερους πιανίστες, όπως οι Walter Davis, Jr., Toshiko Akiyoshi και Barry Harris …

Η παρασταση του Μανώλη Νεοφύτου
Ο Κύπριος πιανίστας, Μανώλης Νεοφύτου παρουσιάζει Αργεντίνικα Ταγκό του Astor Piazzolla, το βαλς αρ.2 του Dmitrii Shostakovitch και δικές του διασκευές από τον Ελληνικό κινηματογράφο.

The Boston Reunion (5tet)
Μια εκπληκτική επανένωση κουιντέτου στο Φεστιβάλ μας μουσικών φίλων που σπούδαζαν και έπαιζαν μαζί στη Βοστώνη. Θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε την Ιωάννα Τρουλίδου στο τραγούδι, τον Άμος Χόφμαν στην κιθάρα, τον Γιώργο Κρασίδη στο σαξόφωνο και το κλαρίνο, τον Ειρηναίο Κουλλούρα στο ακουστικο μπάσο και τον Γιώργο Κούλα στα ντραμς. Η μουσική τους βασίζεται σε πρωτότυπα τραγούδια τους που έχουν επιρροές από την Κύπρο και διακατέχονται από έντονη αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Η βραδιά θα κλείσει με ένα αυθόρμητο Jam Session που διοργανώνεται μεταξύ των υπαρχόντων μουσικών.

>> Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Αυγούστου, Val's Place, Γιαλιά, Πάφος. Περισσότερα ΕΔΩ

449520863_979113274004856_3894959986778202295_n.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close