Things to Do , Εκδηλώσεις

4 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έρχονται τον Ιούλιο στην Πάφο

Θερινό σινεμά, μουσική, υδατοσφαίριση και οι 100 καλύτερες ταινίες του κόσμου

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2024

Η Πάφος αυτό τον μήνα μας προσκαλεί να απολαύσουμε 4 πολύ όμορφες και καλοκαιρινές εκδηλώσεις σις αυλές και τους χώρους πολιτισμού της πόλης που το καλοκαίρι έχει την τιμητική της και γεμίζει με ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΑΦΙΣΑ.jpg

ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΙΙ
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία με τη Συμφωνική Μπάντα του Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συναυλία με άλλα έξι ακαδημαϊκά ιδρύματα από την Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Η Συναυλία αποτελεί το επιστέγασμα/ αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Blended Intensive Project, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus + και πραγματοποιείται σε συνεργασία με καθηγητές και φοιτητές από Πανεπιστήμιο του Minho, του Ιόνιο Πανεπιστήμιου και τα Ιταλικά κονσερβατόρια της Λ’ Άκουιλα, Ποτένζα, Κρεμόνα & Νάπολης.

Στόχος της συναυλίας είναι η γνωριμία, εκμάθηση και παρουσίαση ποικίλου ρεπερτορίου για σύνολο πνευστών από διαφορετικές χώρες και χρονικές περιόδους.

Περιλαμβάνει έργα Κυπρίων, Ελλήνων, Ευρωπαίων και Αμερικανών συνθετών για µμεγάλο σύνολο πνευστών, σολίστ, καθώς και για ορχήστρα σαξοφώνων. Τα πλείστα από τα έργα της συναυλίας θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Θα ακουστούν έργα των Βάσου Αργυρίδη, Μάριου Ηλία, Νάσιας Θεράποντος, Ευαγόρα Καραγιώργη, Ennio Morricone, Giuseppe Verdi, Μιχάλη Μεταξά, Ιωάννη Παρίδη, Γιώργου Κάρβελου, Γιώργου Χριστοφή, Αλέξανδρου Ντάρνα, Δημήτρη, Ανδρικόπουλου, N. Μάντζαρου/Σπύρου Προσωπάρη, κ.ά

Συντονιστής του προγράμματος είναι ο δρ Γιάννης Μυράλης, αναπληρωτής καθηγητής Σαξοφώνου και Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Συμφωνική Μπάντα ∆ήµου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Φοιτητές και καθηγητές από τα πανεπιστήμια:
Conservatorio statale di musica “Alfredo Casella”, L’ Aquila, Ιταλία,
Πανεπιστήμιο του Minho, Braga, Πορτογαλία,
Conservatorio di musica “Claudio Monteverdi”, Cremona, Ιταλία,
Conservatorio di musica “Carlo Gesualdo da Venosa”, Potenza, Ιταλία,
Conservatorio di musica “San Pietro a Majella”, Νάπολη, Ιταλία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ελλάδα

Σολίστ: Γιάννης Σαμπροβαλάκης, Κλαρινέτο

Αρετή Μυράλη, Σαξόφωνο

Μαέστροι: Γιάννης Μυράλης, Giovanni Ieie, Luis Ribeiro

>> Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στις 8.00 μ.μ. στην Είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου. Είσοδος Ελέυθερη

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ COVER.jpg

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Ο Δήμος Πάφου, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, ο Όμιλος Υδατοσφαίρισης Ευαγόρας Παλληκαρίδης  Πάφου και η εταιρία I. E. Athletic Tourism (CYPRUS) LTD διοργανώνουν για όγδοοη  συνεχή χρονιά Τουρνουά Θαλάσσιας Υδατοσφαίρισης. Το Τουρνουά θα διεξαχθεί  από την Παρασκευή 5  μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου  2024 , στα Δημοτικά Μπάνια Πάφου.

Ώρες διεξαγωγής αγώνων:

Παρασκευή 4.00 – 7.00 μ.μ.

Σάββατο      10.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.

Κυριακή      10.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Το τουρνουά το οποίο  έχει  καταστεί θεσμός για την πόλη μας, με τη συμμετοχή  ομάδων από Κύπρο και εξωτερικό, συμβάλλει ουσιαστικά  στην ανάπτυξη του αθλητισμού, προβάλλοντας την Κύπρο και ειδικότερα την πόλη μας,  ως αθλητικό προορισμό.

garden screenings 1.jpg

ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ – GARDEN SCREENINGS
Για έκτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος προτείνει μια σειρά από προβολές ταινιών για τις καλοκαιρινές νύχτες, στο χώρο του θερινού σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ στην Πάφο. Το φετινό μας πρόγραμμα προβολών προσφέρει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία που εξερευνά τον περίπλοκο δεσμό μεταξύ εξουσίας και τρέλας μέσα από μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά από δέκα συναρπαστικές ταινίες. Η προτεινόμενη αυτή σειρά ταινιών, κάθε μια αριστούργημα με τον δικό της τρόπο, στοχεύει στο να παρέχει μια μοναδική και συναρπαστική πλατφόρμα για τους λάτρεις του κινηματογράφου, και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν από κοινού τον βαθύ αντίκτυπο των αγώνων για την εξουσία και τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης ψυχής. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 9 ταινίες από τον διεθνή κινηματογράφο. Παράλληλα, θα προβληθεί και μία πολυβραβευμένη κυπριακή παραγωγή. Η εκδήλωση υλοποιείται με τη χορηγία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Δήμου Πάφου και του Πετριδείου Ιδρύματος. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ. Τα εισιτήρια προπωλούνται στο χώρο και την ιστοσελίδα του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος (kimonosartcenter.com/garden-screenings). Θα είναι επίσης διαθέσιμα στην είσοδο τις βραδιές των προβολών. Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στην αρχική τους γλώσσα με ελληνικούς ή/και αγγλικούς υπότιτλους. Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 9 μ.μ.

the-great-dictator.jpg

ΟΙ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Εβδομαδιαίες προβολές από τον Δήμο Πάφου και την Κυπριακή Ταινιοθήκη Μια επιλογή με τις 100 καλύτερες ταινίες του κόσμου, την οποία επιμελήθηκε και παρουσιάζει ο σκηνοθέτης Πανίκκος Χρυσάνθου. Τη δραστηριότητα αυτή αναλαμβάνει η Κυπριακή Ταινιοθήκη με την υποστήριξη του Δήμου Πάφου. Οι προβολές γίνονται κάθε Τρίτη στις 8.00 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αττικόν» Πάφου. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ταινίες είναι στην πρωτότυπη γλώσσα και έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close