Eating News , Εστιατόρια

Τριαντάφυλλος Σουλιώτης: "Θέλω να ανοίξω τους ορίζοντες των ανθρώπων σε σχέση με το φαγητό"

Ο Executive Chef του Vino Hospitality Group μάς ταξιδεύει μέσα από τις εμπειρίες και τη δημιουργικότητά του

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2024

Πώς ασχοληθήκατε με το επάγγελμα;
Με θυμάμαι να μαγειρεύω σε μια κουζίνα από 6-7 ετών. Στα δώδεκά μου χρόνια κάηκα από έκρηξη χύτρας ταχύτητας! Αυτό δεν με εμπόδισε, το αντίθετο. Εφόσον αυτό δεν με αποθάρρυνε, τότε ήταν ξεκάθαρο ότι η μαγειρική ήταν το επάγγελμά μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας και πώς τους πετυχαίνετε;
Νομίζω ότι ο κύριος στόχος μου ή το μότο της ζωής μου, αν θέλεις, είναι «να είμαι σωστός». Το να είμαι σωστός με το φαγητό που μαγειρεύω, δηλαδή το να χρησιμοποιώ εποχιακά και ποιοτικά υλικά, να εφαρμόζω τις βασικές αρχές της μαγειρικής, χωρίς να κάνω εκπτώσεις. Το να είμαι σωστός ισχύει και για τα άτομα με τα οποία ασχολούμαι, στη δουλειά, στο εστιατόριο, προσωπικά. Πιο συγκεκριμένα θέλω να ανοίξω τους ορίζοντες των ανθρώπων σε σχέση με το φαγητό, θέλω να είναι περίεργοι, να αναζητούν καλό φαγητό. Πώς πετυχαίνω τον στόχο μου; Με συγκέντρωση, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Τα energy drinks και ο καφές βοηθούν επίσης…

Πώς θα θέλατε να εξελιχθεί η γαστρονομία στην Κύπρο τα επόμενα χρόνια;
Όπως οι άνθρωποι στην Κύπρο έμαθαν για το κρασί τα τελευταία χρόνια, θα ήθελα να μάθουν περισσότερα για τη γαστρονομία και να απαιτούν ποιότητα, γεύσεις, δημιουργικότητα και σχέση ποιότητας-τιμής στις εξόδους τους.

Αν σας ζητούσαμε να μας ετοιμάσετε ένα ολόκληρο γεύμα, τι θα σερβίρατε;
Λοιπόν, θα σας πω να ρίξετε μια ματιά στο μενού του Rous, ώστε να δείτε τι θα σας σέρβιρα αυτήν τη στιγμή. Κάνοντάς μου όμως την ίδια ερώτηση, σε ένα μήνα, θα δείτε κάποιες αλλαγές, μίας και όπως ανέφερα ήδη, μου αρέthethechefσει να χρησιμοποιώ εποχιακά υλικά.

Τι είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σας;
Το βούτυρο.

Για ποιες διασημότητες έχετε μαγειρέψει;
Το 2019, μαγείρεψα για τη Βασίλισσα της Αγγλίας, για μια ιδιωτική εκδήλωση, ενώ ήμουν μέλος της ομάδας του εστιατορίου Ivy.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας εστιατόριο στο εξωτερικό αλλά και στην Κύπρο και γιατί το προτιμάτε;
Το Elystan Street, στο Λονδίνο, του σεφ Phil Howard με τον οποίο είχα την ευκαιρία να δουλέψω. Σερβίρουν κλασικό φαγητό, δεν κάνουν «εκπτώσεις», τα πιάτα φαίνονται υπέροχα και έχουν ακόμα καλύτερη γεύση από ό,τι εμφάνιση. Στην Κύπρο, ως μέλος του Vino Hospitality Group, θα έλεγα οποιοδήποτε από τα εστιατόριά μας, αλλά εκτός από αυτά, θα πρότεινα το Bistro 55. Για μένα είναι αυτό που λέω «σωστό».

Αν θα έπρεπε να μαγειρεύατε για ένα παιδί, τι θα του φτιάχνατε;
Για ένα παιδί θα έφτιαχνα ένα πιάτο με comfort food όπως ζυμαρικά σκλινιτζιού με χοιρινό κοκκινιστό και φυσικά θα έφτιαχνα ένα γλυκό, το οποίο θα ήταν το ρυζόγαλο, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τη γιαγιά μου.

WHO IS WHO
Αποφοίτησε από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο στην Κύπρο και το Πανεπιστήμιο του Derby, όπου κατέλαβε την 1η θέση στον διαγωνισμό Cyprus Young Chef of the Year το 2019. Ο σεφ Τριαντάφυλλος απέκτησε εμπειρία στο εξωτερικό στις κουζίνες του The Ivy, του Beefbar και του Michelin Star Elystan Street (Phil Howard) προτού επιστρέψει στην Κύπρο και αναλάβει καθήκοντα Head Chef του εστιατορίου Rous και πρόσφατα Executive Chef του Vino Hospitality Group.

CHEF’S HIGHLIGHTS

Ποια είναι η αγαπημένη σας κουζίνα και γιατί;
Έχω εμμονή με το φαγητό, με τη μαγειρική και τις κουζίνες, δεν έχω αγαπημένη κουζίνα.

Ποια υλικά προτιμάτε να χρησιμοποιείται στις συνταγές σας;
Προτιμώ να χρησιμοποιώ εποχιακά και τοπικά ποιοτικά προϊόντα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο κυπριακής κουζίνας;
Τταβάς με κουνέλι.

Ποιο κυπριακό φαγητό θα θέλατε να πειράξετε και πώς;
Λοιπόν, όταν άρχισα να δουλεύω στο εστιατόριο Ρους, ήθελα πολύ να «παίξω» με τη σεφτάλια, κι έτσι έφτιαξα το Rabbit Ballotine «Sheftalia», με εκλεκτή τάρτα πραλίνας αμυγδάλου ratatouille, πουρέ σταφίδας και σάλτσα Commandaria. Τώρα, θα ήθελα να πειραματιστώ με μερικά κυπριακά γλυκά.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close