10-14 July 2024
Cine News , Κινηματογράφος

Αρχίζει ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο θερινό σινεμά Κωνστάντια

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή τη βδομάδα

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου 2024

Ξένες και ελληνικές ταινίες έρχονται στον Μαραθώνιο Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια για να μας ξυπνήσουν συναισθήματα και αυτό το καλοκαίρι.

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα θα πραγματοποιήσουν και φέτος στον μοναδικό, πραγματικό θερινό κινηματογράφο της Λευκωσίας, τον Μαραθωνίο Θερινών Προβολών.

Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα:

448831424_895761095923459_4586950498226330142_n.jpg

Η Τελευταία Παμπ - Τετάρτη 10 Ιουλίου
Αρχή κάνει η ταινία "Η Τελευταία Παμπ" την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00 κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας και με τη νοσταλγική ατμόσφαιρα του θερινού κινηματογράφου. Μία Σύρια που έμαθε τα αγγλικά σε στρατόπεδα προσφύγων και δέχθηκε επίθεση από ντόπιο που της έσπασε τη φωτογραφική μηχανή, θα ζητήσει βοήθεια από τον κύριο Μπάλανταϊν, ο οποίος θ' ανοίξει την καρδιά του στη νεαρή κοπέλα που βιώνει την απουσία της πατρικής φιγούρας. «The Old Oak / Η Τελευταία Παμπ» σε σκηνοθεσία Ken Loach, υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα, καλύτερων ερμηνειών, σεναρίου και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών, 2023, κ.ά.

"7 λογοι να τρέξεις μακριά" - Πέμπτη 11 Ιουλίου
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου η ταινία "7 λογοι να τρέξεις μακριά" συνεχίζει, με την 2η ημέρα προβολών. Μια σπονδυλωτή κατάμαυρη κωμωδία που δεν φοβάται την πρόκληση, αλλά θα ήταν πιθανότατα πιο πετυχημένη αν είχε καλύτερες σχέσεις με τον υπαινιγμό. Επτά ιστορίες που αναμειγνύουν την κωμωδία με τον τρόμο. Επτά ιστορίες μαύρης κωμωδίας τόσο περίεργες, όσο και προσιτές. Επτά σουρεαλιστικές απεικονίσεις μιας κοινωνίας που αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, μιας κοινωνίας πέρα για πέρα δυσλειτουργικής.

«Μητέρα, Πατρίδα / Matria» - Παρασκευή 12 Ιουλίου
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου η «Μητέρα, Πατρίδα / Matria» σε σενάριο και σκηνοθεσία Alvaro Gago (Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Φεστιβάλ Σιάτλ, 2023. Βραβείο Ερμηνείας, Φεστιβάλ Μάλαγα, 2023. Υποψηφιότητα για Βραβείο Σκηνοθεσίας και Ερμηνείας Γκόγια, 2023). H ομότιτλη μικρού μήκους του Αλβαρο Γκάγκο γίνεται ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο που ταξίδεύει τον κόσμο. Πρεμιέρα στο Πανόραμα του Βερολίνου, Βραβείο Ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Μαρία Βάσκεζ στο Φεστιβάλ της Μάλαγα και δεκάδες διακρίσεις για ένα «νταρντενικό» φιλμ που αγγίζει ευαίσθητα την καρδιά τής μητέρας-πατρίδας-Ισπανίας. Ενα μεγαλειώδες και βαθιά συγκινητικό (και ενίοτε σατιρικό) σινεμά που μιλά σε μια παγκόσμια γλώσσα μέσα από την καθημερινότητα των χαρακτήρων του που παρουσιάζει, το οποίο μέσα από την αμεσότητα και τον ουμανιστικό χαρακτήρα του βγάζει μια αίσθηση επείγοντος η οποία καταφέρνει να σε αφοπλίσει.

«Η Χίμαιρα» - Σάββατο 13 Ιουλίου
Η ταινία «Η Χίμαιρα» έρχεται το Σάββατο 13 Ιουλίου στο Κωνστάντια. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

«Νησί που Μοιραζόμαστε» - Κυριακή 14 Ιουλίου
Η κυπριακή ταινία «Νησί που Μοιραζόμαστε» θα προβληθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 21:00. Τρεις Ελληνοκύπριοι και τρεις Τουρκοκύπριοι νέοι που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν, μοιράζονται ένα σπίτι για πέντε μέρες και μαζί ταξιδέυουν βόρεια και νότια της διαχωριστικής γραμμής στην Κύπρο. H Στέφανι, 25 ετών, αρθρογράφος, η Ιλκε, 25 ετών, σύμβουλος επιχειρήσεων, η Δέσποινα, 23, χημικός μηχανικός, η Μπαχιρέ, 25, φοιτήτρια Διεθνών Σχέσεων, ο Γιώργος, 29, μουσικός και θεολόγος και ο Σερτούντς, 30, μουσικός. Αυτοί είναι οι έξι πρωταγωνιστές μας. Με αυτούς θα μοιραστούμε αυτό το ταξίδι και θα τους δούμε να μοιράζονται ένα σπίτι, ένα ταξίδι, ένα νησί για πέντε μέρες. Θα τους παρακολουθήσουμε να υποστηρίζουν διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας, να μοιράζονται ιστορίες του παρελθόντος και μαζί να οραματίζονται το μέλλον.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close