Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2024
Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Νυχτερινός Εκφωνητής» είναι ένας ρομαντικός φόρος τιμής στο ραδιόφωνο και στις ομορφιές της Αθήνας, και παράλληλα ένας γλυκόπικρος στοχασμός επάνω στους ματαιωμένους έρωτες και στις χαμένες ευκαιρίες της ζωής.
Από τις 11 Ιουλίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την νέα ελληνική ταινία στο Πάνθεον Λευκωσίας. Στην Λεμεσό θα προβάλλεται μέσω του Ρίο Λεμεσού από την Πέμπτη 1η Αυγούστου.
Ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής την βραδιά που γίνεται 50 και συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους, ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του.
Άξονας της εκπομπής είναι η αναζήτησης ενός ξεχασμένου έρωτα σε εκκρεμότητα από την εποχή που υπηρετούσε ως εύζωνας, μέσα από τα ερωτικά και όχι μόνο μηνύματα που διέσωσε ένας παλιός τηλεφωνητής. Βγάζοντας στον αέρα τα παθιασμένα ηχογραφημένα μηνύματα από τις αρχές του ‘90, θα προσπαθήσει να εντοπίσει αυτήν την γυναίκα και να την πείσει από το μικρόφωνο να του τηλεφωνήσει.
Ανάμεσα σε απαρχαιωμένα τεχνικά μέσα (κασετόφωνο, μπομπινόφωνο, πικάπ, τηλεφωνητή) και τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής, στέλνει τα ραδιοκύματα για να διαχυθούν στην αθηναϊκή́ νύχτα και να ανασύρουν ξεχασμένα πρόσωπα, αστικά́ τοπία, τα ερείπια της αρχαίας Αθήνας ονειρικά́ ιδωμένα με νοσταλγία και ραδιοφωνικό ρεμβασμό́, τις αναμνήσεις ενός μακρινού έρωτα και της θητείας του στην προεδρική φρουρά, καθώς εξελίσσεται ένας μεταμεσονύχτιος μαραθώνιος που μια συνομήλικη δρομαίας τον ακούει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να του τηλεφωνήσει.
Σε ένα αφηγηματικό πλαίσιο που φτιάχνει η μαγεία του νυχτερινού ραδιοφώνου, η εκπομπή των δύσκολων γενεθλίων θα γίνει ένα ταξίδι λυτρωτικής αυτογνωσίας.

Σχετικά

Πρεμιέρα για το "A Minecraft Movie"
Jason Momoa και Jack Black στην πρώτη live-action κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου σε πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιού όλων των εποχών

Πρεμιέρα για την ταινία "The Rule of Jenny Pen"
John Lithgow και Geoffrey Rush σε ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!

Πρεμιέρα για την ταινία "In the Lost Lands"
Κινηματογραφική μεταφορά μιας νουβέλας του George R.R. Martin με πρωταγωνιστές τους Milla Jovovich και Dave Bautista

Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Όταν Σιγούν Τα Χελιδόνια"
Μια συγκινητική αφήγηση γύρω από το ιστορικό Σχολείο Φανερωμένης και το εμβληματικό εστιατόριο "Ματθαίος"

Αυτοί είναι οι νεαροί νικητές του 2ου Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους
Ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025 - Τμήμα για Παιδιά και Νεαρά Άτομα.

Ο Μπραντ Πιτ επιστρέφει σε ρόλο από το παρελθόν για το Netflix
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ήρωας του Ταραντίνο αναμένεται και οι πρώτες συζητήσεις της πλατφόρμας με τον Ντέιβιντ Φίντσερ

Αυτοί είναι οι ηθοποιοί που θα υποδυθούν τους Beatles
Και οι τέσσερις βιογραφικές ταινίες για τους Beatles αναμένονται τον Απρίλιο του 2028

Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ, ο πρωταγωνιστής των «Batman Forever» και «Tombstone», σε ηλικία 65 ετών
Έδινε μάχη με τον καρκίνο του λαιμού για αρκετά χρόνια.

Κυκλοφόρησε το trailer του «One Battle After Another» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Κάπριο πρωταγωνιστεί σε ταινία του Τόμας Πολ Άντερσον


Ιαν ΜακΚέλεν και Πάτρικ Στιούαρτ επιστρέφουν ως X-Men στο νέο Avengers
Στο καστ μαζί με τους δύο σπουδαίους Βρετανούς ηθοποιούς, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο Iron Man, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, στον ρόλο του Doctor Doom.

Πρεμιέρες με άρωμα Όσκαρ στις κυπρικές αίθουσες
Το φιλμ από τη Βραζιλία που κέρδισε φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας προβάλλεται στην Κύπρο