Μια όμορφη, γραφική ταβέρνα λίγο έξω από τη Λευκωσία, με μεγάλη ιστορία

Οι νόστιμες κι αυθεντικές ταβέρνες της Κύπρου μπορεί να είναι αρκετές, ωστόσο λίγες είναι εκείνες που σου σερβίρουν φαγητό και νόστιμα μεζεδάκια που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου! 

Λίγο έξω λοιπόν από την Λευκωσία, και συγκεκριμένα στο Δάλι, θα βρεις μία πολύ προσεγμένη ταβέρνα που δίνει έμφαση στην ποιότητα συνολικά, από τον χώρο μέχρι τις πρώτες ύλες! 

Ο λόγος για τους Μύλους του Δαλιού, ένα όμορφο και αυθεντικό ταβερνάκι, με μια ατμόσφαιρα χαλαρή, που είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του στην πανέμορφη αυλή του! 

Εξάλλου, πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο και ένα χώρο που μετρά μία ιστορία χρόνων που άρχισε το 1987, όταν οι αλευρόμυλοι μετατράπηκαν σε ένα φιλόξενο ταβερνάκι. Από τότε άλλαξαν πολλά... μόνο προς το καλό.

Στην υποδοχή θα συναντήσεις τον κ. Τάκη, που μαζί με την οικογένειά του, φροντίζουν ώστε η εμπειρία σου στο "σπιτικό" τους να είναι πέρα για πέρα νόστιμη. Εξάλλου, από τότε που ανέλαβαν τους Μύλους, τους ανακαίνισαν, φρέσκαραν τον χώρο τους, έφτιαξαν την αυλή του, αλλά και το μενού του, στο οποίο έβαλαν όλη την αγάπη, την αυθεντικότητα και τη γεύση της παράδοσής μας, με κύριο πάντοτε γνώμονα και μέλημά τους την ικανοποίηση των πελατών τους.  

Η ταβέρνα λοιπόν του κ. Τάκη και της οικογένειάς του είναι το παράδειγμα της απόλυτα εντυπωσιακής γαστρονομικής εμπειρίας, για όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν πρϊόντα της Κύπρου μας, μετουσιωμένα σε συνταγές της παραδοσιακής μας κουζίνας, γιατί: οι πρώτες ύλες είναι της περιοχής, το χαλλούμι, το γιαούρτι όπως και τα λουκάνικα είναι δικούς τους παραγωγής, ενώ το γαλακτομπούρεκο, το οποίο ενθουσιάζει κάθε επισκέπτη, φτιάχνεται επίσης επιτόπου, από την οικογένεια, χρησιμοποιώντας τις πιο αγνές πρώτες ύλες και φυσικά παραδοσιακές συνταγές!    

Εδώ λοιπόν, θα πας, θα καθίσεις στην πλακόστρωτη αυλή και θα παραγγείλεις οφτό κλέφτικο μούρλια, το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι σου σερβιρισμένο με πιλάφι πλιγούρι και ολόφρεσκο, σπιτικό γιαούρτι που φτιάχνουν οι ίδιοι. Σαλάτα και κάππαρη θα πλαισιώσουν επίσης το φαγητό σου. 

Εναλλακτικά, μπορείς να παραγγείλεις τον πλούσιο μεζέ του, για να φτάσει κοντά σου το "βαρύ πυροβολικό" του μαγαζιού. Ολόφρεσκες σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, γιαούρτι και χαλλούμι που φτιάχνεται επιτόπου, λουκάνικα επίσης παραγωγής των ιδιοκτητών, λούντζα, φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές, μανιτάρια, και εποχιακά ζαρζαβατικά, κρεατικά, που θα ψηθούν όπως πρέπει και θα σερβιριστούν με τα απαραίτητα συνοδευτικά, θα αποτελέσουν τα εφόδια σου για ένα καλό φαγοπότι! 

Ένα φαγοπότι που πρέπει να ολοκληρωθεί και με τον πιο γλυκό τρόπο. Με το γαλακτομπούρεκο για το οποίο μιλάνε όλοι μετά από κάθε τους επίσκεψη! 

Οι Μύλοι του Δαλιού είναι μία αξιοπρεπής και αυθεντική ταβέρνα, γι' αυτό και θα προτείναμε να την βάλεις στη λίστα σου!  

(22525999 & 96741900) Αρ. Μακαρίου Γ΄41Α, Δάλι, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19:00-23:30. Από Σεπτέμβριο και Κυριακή μεσημέρι.

Μύλοι του Δαλιού title
Χρήσιμες πληροφορίες:
Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 41Α, Δάλι, , Λευκωσία
Τρ-Κ 19.00-23.00 και μεσημέρι Κυριακής

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31