Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2024
Την είδηση έκανε γνωστή η στενή συνεργάτιδά της στο People. Όπως λέει σε δήλωσή της, η ηθοποιός πέρασε τις τελευταίες της στιγμές, περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα.
«Με βαριά καρδιά επιβεβαιώνω τον θάνατο της ηθοποιού Σάνεν Ντόχερτι. Το Σάββατο, 13 Ιουλίου, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια μάχης με την ασθένεια», επιβεβαίωσε η Leslie Sloane, σε μια αποκλειστική δήλωση, την Κυριακή 14 Ιουλίου.
«Η αφοσιωμένη κόρη, η αδερφή, η θεία και η φίλη ήταν περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της καθώς και από τον σκύλο της, τον Bowie. Η οικογένεια ζητά την ιδιωτικότητά τους αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούν να θρηνήσουν με ειρήνη», συνέχισε.
Shannen Doherty has died after a long battle with breast cancer: https://t.co/2wXgaqZ30A pic.twitter.com/9Pwc6JkB1w
— People (@people) July 14, 2024
Η Ντόχερτι διαγνώστηκε για πρώτη φορά, με καρκίνο του μαστού το 2015. Για δύο χρόνια ο καρκίνος ήταν σε ύφεση, αλλά το 2019 ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος είχε επιστρέψει ως το στάδιο 4.
Τον περασμένο Ιούνιο, η ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλό της. Μέχρι τον Νοέμβριο, είχε εξαπλωθεί στα οστά της. Το τελευταίο διάστημα, βρισκόταν στο 4ο στάδιο του καρκίνου κι ενώ ακολουθούσε θεραπείες έκχυσης, που φαίνονταν να έχουν αποτελέσματα, τελικά δεν τα κατάφερε.
Οι δυσκολίες που περνούσε, σε συνδυασμό με το διαζύγιο με τον σύζυγό της, Κερτ Ισβαριένκο φαίνεται πως την είχαν καταβάλει. Υπήρξε άλλωστε, ένας δύσκολος χωρισμός, με τον πρώην σύζυγό της να μην της δίνει καν διατροφή για τις θεραπείες της. Τότε, μάλιστα, η Σάνεν Ντόχερτι έλεγε: «Ελπίζει να πεθάνω και να μη χρειαστεί να μου δώσει τίποτα».
Η ηθοποιός μάλλον, γνώριζε πως δεν της απομένει πολύς καιρός, αφού πρόσφατα είχε πουλήσει όλα της τα υπάρχοντα από τις αποθήκες και τα σπίτια της, ώστε να είναι «ευκολότερη η μετάβαση» για τη μητέρα της, Ρόζα, για όταν πεθάνει. «Η προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή είναι η μαμά μου», είχε δηλώσει η ηθοποιός κατά τη διάρκεια του podcast «Let’s Be Clear». «Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο για εκείνη αν πεθάνω πριν από εκείνη».
Και συνέχισε: «Επειδή θα είναι τόσο δύσκολο για εκείνη, θέλω άλλα πράγματα να είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν θέλω να έχει ένα σωρό πράγματα να αντιμετωπίσει. Δεν θέλω να έχει τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα».
Οι τελευταίες της δηλώσεις
Η 53χρονη ηθοποιός είχε μιλήσει για τον αγώνα της με τον καρκίνο, πρόσφατα, στην εκπομπή της «Let’s Be Clear with Shannen Doherty», παραδεχόμενη ότι η χρονιά που πέρασε ήταν «πολύ δύσκολη».
Σχετικά με τον χωρισμό της από τον Κερτ Ισβαριένκο, η Ντόχερτι ανέφερε: «Προφανώς, το διαζύγιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν αγαπούσες πραγματικά κάποιον. Και αγαπούσα τον άντρα μου. Και όταν πληγώνεσαι τόσο από τις πράξεις του που απλώς αισθάνεσαι προδομένος και σαν κορόιδο, είναι πραγματικά δύσκολο».

Η Ντόχερτι αποκάλυψε επίσης ότι θα ξεκινούσε έναν νέο γύρο χημειοθεραπείας με έκχυση «πιθανότατα μερικές μέρες μετά την κυκλοφορία αυτού του επεισοδίου». Η πρώην σταρ του «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» δήλωσε: «Το να περπατάω στο άγνωστο – Απλώς νιώθω ότι η ζωή μου ήταν άγνωστη εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, μεταξύ διαζυγίου και καρκίνου».
«Γίνεται πολύ αληθινό με έναν απίστευτα διαφορετικό τρόπο, γιατί δεν έχω ιδέα πόσο καιρό θα κάνω χημειοθεραπεία», είπε για τη θεραπεία που απαιτείται για τον καρκίνο του μαστού του 4ου σταδίου, που αποκάλυψε πέρυσι ότι εξαπλώθηκε στα κόκκαλά της. «Δεν έχω ιδέα αν θα είναι 3 μήνες ή αν θα είναι 6 μήνες ή αν μετά από 3 μήνες, δεν λειτουργεί, αν θα αλλάξουμε ξανά».
«Αυτό δεν είναι κάτι που μπορώ να προβλέψω. Δεν είναι κάτι που μπορούν να προβλέψουν οι γιατροί μου. Και είναι τρομακτικό», είπε.
Όταν ο καρκίνος της «πρωτοχτύπησε» την πόρτα
Το δύσκολο ταξίδι της ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, το 2015, όταν έλαβε τα αποτελέσματα από εξετάσεις που έκανε, τα οποία έδειχναν ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Γνωστή τότε για τους ρόλους της στο «Beverly Hills, 90210» και το «Charmed», αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη διάγνωσή της, ρίχνοντας φως στην πραγματικότητα της νόσου και τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Το 2016, επανήλθε στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας, ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες της, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε οκτώ κύκλους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας.
Αν και το 2017 σημείωσε ύφεση, μόλις ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε στο Associated Press ότι οι δείκτες όγκου της είχαν «αυξηθεί».
Δύο χρόνια αργότερα, το 2020, η Ντόχερτι με περίσσεια δύναμη ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο «Good Morning America», ότι ο καρκίνος της είχε επιστρέψει ως καρκίνος του μαστού και βρισκόταν στο 4ο στάδιο, πράγμα που σημαίνει ότι είχε εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματός της πέρα από την αρχική πηγή του όγκου.
Όσο περνούσε ο καιρός, τα νεότερα για την υγεία της δεν ήταν καλά. Η τελευταία τριετία τη βρίσκει να μάχεται ακόμη με το τέρας, ενώ την ίδια ώρα καλούταν να αντιμετωπίσει τη διάλυση του 11ετούς γάμου της με τον Κουρτ Ισβαριένκο.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του δύσκολου αγώνα που έδινε η «Μπρέντα Γουόλς» μοιραζόταν την καθημερινότητά της μέσω των social media και οι αναρτήσεις της λειτουργούσαν σαν φάρος ελπίδας για εκείνους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον καρκίνο.
Τον Οκτώβριο του 2021 μοιράστηκε στο Instagram φωτογραφία της χωρίς τα μαλλιά της, με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο.
Στο ίδιο προφίλ όμως, ανέβαζε και φωτογραφίες της που χαμογελά. Παρά τον εφιάλτη που βίωνε τα τελευταία χρόνια, δεν σταμάτησε ποτέ να αρπάζει κάθε ευκαιρία για ζωή.
Έβγαινε με φίλους, γιόρταζε τα γενέθλιά της και περνούσε ώρες μαζί με τον σκύλο της. Δεν έκρυβε δε, τη μεγάλη αδυναμία που είχε στον άνθρωπο που της έχει σταθεί περισσότερο από τον καθένα, τη μητέρα της.
Το «τέρας» επέστρεψε – Το βίντεο με τα δάκρυά της
Στο κλιπ που είχε ανεβάσει στο Instagram, η Ντόχερτι μίλησε για το μεταστατικό στάδιο του καρκίνου και εξήγησε ότι:
«Στις 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος ακτινοβολίας. Ο φόβος μου είναι προφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική ενώ έχουν συμβεί πολλά στη ζωή μου. Είμαι τυχερή καθώς έχω σπουδαίους γιατρούς. Αλλά αυτός ο φόβος…η αναταραχή… η χρονική στιγμή όλων αυτών… Έτσι μπορεί να μοιάζει ο καρκίνος».
Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια του βίντεο τρέχουν δάκρυα από τα μάτια της.
Στη λεζάντα ενός άλλου κλιπ που δημοσίευσε, η Ντόχερτι είχε γράψει:
«Το βίντεο έδειξε τη διαδικασία όπου σου τοποθετείται η μάσκα που πρέπει να φοράς στη διάρκεια της ακτινοθεραπείας στον εγκέφαλο. Η πρώτη μου ακτινοθεραπεία έγινε στις 12 Ιανουαρίου. Ο φόβος μου είναι εμφανής. Είμαι εξαιρετικά κλειστοφοβική και συνέβαιναν πολλά τότε στη ζωή μου. Είμαι τυχερή που έχω σπουδαίους γιατρούς όπως ο Dr Amin Mirahdi και τους εκπληκτικούς τεχνικούς στο Cedar Sinai. Αλλά αυτός ο φόβος… Η αναστάτωση… Η χρονική στιγμή που συνέβησαν όλα… Αυτή είναι η εικόνα του καρκίνου».
Πηγή: Protothema.gr
Σχετικά
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
24ώρη ανάσα πολυτέλειας στο ανανεωμένο Anassa Hotel
Aνανεωμένο εκπληκτικά, το Anassa προσφέρει κάτι παραπάνω από μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Βρίσκεται, εξάλλου, στο πιο ήρεμο σημείο της Κύπρου
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Εκδρομή στον Αγρό με αφορμή το φετινό Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Μια ανοιξιάτικη απόδραση στην καρδιά της Πιτσιλιάς με άρωμα παράδοσης και γεύσης - Πού να φας, τι να δεις και τι να κάνεις
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η προσφορά ισχύει για δύο μέρες
Ποιες είναι οι δύο καλύτερες πόλεις στον κόσμο για περπάτημα
Σ' έναν κόσμο όπου η μετακίνηση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, δύο πόλεις ξεχωρίζουν ως η πιο walkable του κόσμου, γιατί επιτρέπουν να τα γίνονται όλα, απλώς περπατώντας