Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2024
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes», σκηνοθετεί η υποψήφια για Όσκαρ, Νανέτ Μπέρσταϊν.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ενώ προβλήθηκε πρόσφατα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα.
Το «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» επιτρέπει στη φωνή της ίδιας της Ελίζαμπεθ Τέιλορ να αφηγηθεί την ιστορία της, προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει τη γυναίκα που αψήφησε τις απαιτήσεις της εποχής, βρήκε τελικά την ειρήνη μέσα της, σφράγισε την κληρονομιά της γυρνώντας την πλάτη στη φήμη της και επιλέγοντας να γίνει μια δυναμική ακτιβίστρια στην αντιμετώπιση του AIDS.
Βασισμένο στη συνέντευξη που έδωσε το 1964, στο απόγειο της δόξας της στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Μέριμαν και «αξιοποιώντας 40 ώρες νέου ηχητικού υλικού, προσωπικών φωτογραφιών και ερασιτεχνικών βίντεο, το «The Lost Tapes» προσφέρει «το πιο ενδόμυχο πορτρέτο της ηθοποιού ως σήμερα».
Ακούγονται επίσης οι φωνές των ηθοποιών Roddy McDowall, Debbie Reynolds, Richard Burton, George Hamilton, καθώς και του επί χρόνια βοηθού και συνεργάτη της Tim Mendelson, σύμφωνα με το Indiewire.
Το «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» θα κάνει ντεμπούτο το Σάββατο 3 Αυγούστου στο ΗΒΟ ενώ θα είναι διαθέσιμο και από το Max.
Σχετικά

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο