Eating News , Εστιατόρια

Γιατί όλος ο πλανήτης αγαπάει το σούσι κύριε Matsuhisa; (Βίντεο)

Συναντήσαμε στη Λεμεσό τον θρυλικό Ιάπωνα σεφ Nobu Matsuhisa που έμαθε στον δυτικό κόσμο να τρώει σούσι

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη στον Μιχάλη Χριστοδούλου


Η συνάντηση με έναν άνθρωπο-θρύλο του οποίου ο μύθος ξεπερνά τα όρια της λογικής, το πρώτο πράγμα που προσπαθείς να κάνεις είναι να τον παρατηρήσεις. Να αντιληφθείς αν είναι πράγματι γήινος όπως εσύ, αν αναπνέει κανονικά όπως εσύ, αν κάνει γκριμάτσες όπως εσύ κι αν στο χαμόγελο που του χαρίζεις απλόχερα απαντά με ένα δικό του ή όχι. Όταν γνωρίζεις τον Nobuyuki Matsuhisa ή αλλιώς Nobu-San ή απλά Nobu, δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω. Γιατί το χαμόγελο, η ευγένεια και η θετική ενέργεια αυτού του ανθρώπου προηγείται κάθε σκέψης.

Τον συναντήσαμε ένα απόγευμα του Ιούλη στο ξενοδοχείο Amara στη Λεμεσό, εκεί όπου εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί ένα από τα 52 εστιατόριά του σε ολόκληρο τον πλανήτη, το Matsuhisa. Αυτή ήταν η τέταρτή του φορά στην Κύπρο, όπως μας είπε στην αρχή της κουβέντας μας και εξομολογήθηκε πόσο πολύ του αρέσει το νησί γιατί κάθε φορά βλέπει να γίνονται καινούργια πράγματα.

PPL00014.jpg

Ο Nobu Matsuhisa είναι αναμφίβολα ένα όνομα, μία ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιαπωνική κουζίνα, το σούσι και την εξέλιξή τους σε ένα από τα ισχυρότερα διαχρονικά γαστρονομικά trends. Η πορεία του Nobu ωστόσο είναι τέτοια που έχει τεράστια επίδραση στον κόσμο της εστίασης. Xαρακτηριστικά, η Madonna είχε δηλώσει κάποτε ότι "μπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν". Κάτι τέτοιο δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα - αρκεί να προσθέσει κάποιος σε αυτό και τις μοναδικές εμπειρίες που πηγάζουν από την κουζίνα και τη γενικότερη φιλοσοφία του σπουδαίου Ιάπωνα μάγιστρου της γεύσης.  

Από μικρός μας είπε ονειρευόταν να γίνει sushi chef πράγμα που όχι μόνο το κατάφερε αλλά έγινε ο καλύτερος στον κόσμο. Ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας του, μίλησε για τις αποτυχίες και τις δυσκολίες του στην αρχή της καριέρας του, την σχέση ζωής που έχει με τον Robert de Niro και μας αποκάλυψε τα αγαπημένα του κυπριακά προϊόντα και γεύσεις αλλά και το δικό του αγαπημένο φαγητό.

PPL00041.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close