Δημοσιεύτηκε στις 02 Αυγούστου 2024
Γράφει η Μαρία Φάντη
Μια ταβέρνα με αυλή και καλό φαγητό είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά όταν συνδυάζεται με παρείστικη διάθεση και όμορφες μουσικές, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη διάθεση και εγγυάται ότι θα περάσεις καλά. Κάτι τέτοιο προσφέρει και η ταβέρνα Εν Τέχνο στη Λάρνακα.

Με το που μπήκαμε, αντικρίσαμε τα στρωμένα τραπεζάκια και την όμορφη, περιποιημένη αυλή, διακοσμημένη με διάφορα vintage αντικείμενα. Αφού παραγγείλαμε τα ποτά, επιλέξαμε μεζέδες αντί ατομικές μερίδες όπως άρμοζε στην παρεϊστικη διάθεση (αλλά και στην επιθυμία μας να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα).

Ο κατάλογος είναι περιεκτικός, με επιλογές από την παραδοσιακή κουζίνα που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Τα πιατάκια άρχισαν να καταφθάνουν γρήγορα, ξεκινώντας με τις γνωστές αλοιφές, ολόφρεσκια σαλάτα, ζεστή πίτα και νόστιμο, ζεστό χαλλούμι. Στη συνέχεια, ήρθε μια πιατέλα με ποικιλία όπως μανιτάρια, πουργούρι, ψητή μελιτζάνα, ψητό κρεμμύδι κρυμμένο σε αλουμινόχαρτο, κολοκάσι και πατάτες. Από τα κυρίως του μεζέ, απολαύσαμε νόστιμα χοιρινά μάγουλα, χοιρινά σουβλάκια και πεντανόστιμο κοτόπουλο σουβλάκι, ωραία σιεφταλιά, λουκάνικα και παστουρμά, και εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι. Ένα ακόμα highlight των πιάτων δεν θα μπορούσε να μην είναι οι τηγανητές πατάτες. Αν, γενικότερα, δεν μπορείς να αντισταθείς σ’ αυτές, ετοιμάσου γιατί εδώ σερβίρονται κομμένες σαν πατατάκια, τραγανά και υπερβολικά… εθιστικά!


Το Εν Τέχνο, σε γενικές γραμμές, είναι μια αρκετά καλή επιλογή αν ψάχνεις να απολαύσεις σπιτική κουζίνα σε ωραία, καλαίσθητη αυλή, με παρεϊστικη διάθεση και – τα Παρασκευοσάββατα – με ζωντανή μουσική με καλλιτέχνες της Κύπρου να ερμηνεύουν εκλεκτές επιλογές από το ελληνικό πεντάγραμμο, ό,τι πρέπει για να ολοκληρώσει μια βραδιά με καλό φαγητό στην πόλη.

Το δείπνο μας έκλεισε με φρέσκα φρούτα, καρπούζι και πεπόνι, τους πρωταγωνιστές του κυπριακού καλοκαιριού. Τέλος, απολαμβάνεις καλοψημένο, σπιτικό κυπριακό φαγητό σε προσιτές τιμές, και με το προσωπικό να σε εξυπηρετεί γρήγορα με ευγένεια.

(97614904) Ερμείας 4, Λάρνακα. Τεταρτη, Παρασκευη-Σαββατο 21.00- 24.00.
Σχετικά
Το Brod έκλεισε έναν κύκλο – Μάθαμε τι ετοιμάζει (γνωστός σεφ) στη λεωφ. Μακαρίου
Τι έρχεται στη θέση του; Ένα νέο all-day με bakery, brunch και μεσογειακό lunch
RESERVA 52 LOUNGE: Μια all-day γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της Λευκωσίας
Iδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας -από τον πρωινό καφέ και το lunch, μέχρι το δείπνο, τα after-work drinks και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις
O σεφ Σταυρής ετοιμάζει ένα "δυνατό" steak night
Η βραδιά για τους λάτρεις του καλού κρέατος επιστρέφει στο Stavris Kitchen
Τις Κυριακές πάμε για steak, pasta και κρασί στο βουνό
Στο ALMA στην Κυπερούντα, οι Κυριακές αποκτούν νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον
Αυτή η πιτσαρία αναδείχθηκε η καλύτερη στον κόσμο - Και δεν βρίσκεται στην Ιταλία
Δεν βρίσκεται ούτε στη Νάπολη ούτε στη Νέα Υόρκη, αλλά στο Λονδίνο, και αναδείχθηκε η καλύτερη πιτσαρία στον κόσμο
Το Tocayo παρουσιάζει τη νέα σειρά «Experimental Cocktails»
Καινοτομία, Σύγχρονη Μιξολογία και Culinary Ακρίβεια
Σεπτέμβριος στο Λατσί: χαλαρές μέρες, θάλασσα και ηλιοβασιλέματα στο Island Beach Bar
Το ημερολόγιο μπορεί να λέει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αλλά στο Λατσί υπάρχουν ακόμη πολλές μέρες που μοιάζουν ακριβώς με καλοκαίρι
Γνωστό ταβερνάκι στις 25 του μήνα θα σερβίρει το τελευταίο οφτό της σεζόν
Ωστόσο αφήνουν ένα μικρό teaser για τον χειμώνα, προαναγγέλλοντας πως κάτι καινούργιο «μαγειρεύεται»
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι