5-8 August 2024
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

8 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα

Παρέα με την Νατάσα Θεοδωρίδου και άλλες εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2024

Ο Αύγουστος ήρθε και φέρνει μαζί του πολλούς καλλιτέχνες και όμορφες καλοκαιρινές δραστηριότητες. Αυτή τη βδομάδα θα απολαύσουμε δύο συναυλίες από την αγαπημένη μας τραγουδίστρια, Νατάσα Θεοδωρίδου. Ετοιμάσου για μια βδομάδα με θερινά σινεμά, φεστιβάλ, παιχνίδι, τέχνη και συναυλίες. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις καθημερινές μας.

13_A_New_Kind_of_Wilderness.2e16d0ba.fill-1375.width-800_7dK6Ek8.jpg

19o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού παρουσιάζει σε πρώτη παγκύπρια προβολή, περισσότερα από 20 ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο στη φετινή 19η έκδοσή του, που θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, 2024 στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη. Πολυβραβευμένες ταινίες από διακεκριμένους σκηνοθέτες αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα προβολών. Με όχημα τη διεισδυτική ματιά των δημιουργών τους, τα φετινά ντοκιμαντέρ προτείνουν νέες κινηματογραφικές προσεγγίσεις και καταπιάνονται με επίκαιρες θεματικές που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο και προάγουν την κριτική σκέψη. Στο κινηματογραφικό σύμπαν, που με μαεστρία πλάθουν οι σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ, η κάθε προσωπική ιστορία αποτυπώνεται μέσα από το ιδιαίτερο πρίσμα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Πέμπτη 1 - 8 Αυγούστου, Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, Λεμεσός.

playmobil-fees-le-chateau-des-fee.2e16d0ba.fil.width-800.png

Playmobil FUN
Έφτασε και φέτος, η μαγική στιγμή που ενώνουμε δυνάμεις με την Playmobil για το πιο αγαπημένο event των παιδιών, το Playmobil FUN! Σας ετοιμάσαμε δύο παραμυθένιους παιδότοπους με θέμα Ιππότες & Πριγκίπισσες για να ένα μαγικό ταξίδι ανάμεσα σε κάστρα, δράκους, ουράνια τόξα και τα εκπληκτικά παιχνίδια της Playmobil. Αν είστε έτοιμοι για μία αξέχαστη περιπέτεια, σας περιμένουμε μικρούς – μεγάλους με χαρά, από την Παρασκευή 2 Αυγούστου ως την Κυριακή 25 Αυγούστου, 11πμ – 7μμ καθημερινά, για ατελείωτο παιχνίδι μέσα στα ονειρικά παλάτια της Playmobil!

Περισσότερα ΕΔΩ

>> 02-25 Αυγούστου, The Mall of Cyprus, Λατσιά, Λευκωσία, 11.00-19.00.

natasa_biZbEZG.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Νατάσα Θεοδωρίδου & Alcatrash
Ένα μαγικό καλοκαίρι σχεδιάζει φέτος η Νατάσα Θεοδωρίδου. Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, τραγούδια, έρωτα και συγκίνηση, όπως μόνο εκείνη ξέρει. Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια έχοντας στις αποσκευές της, τις αμέτρητες επιτυχίες της και νέα τραγούδια, θα ταξιδέψει στην Κύπρο για να ζήσουμε όλοι μαζί, νύχτες μαγικές. Μαζί με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, οι πολύ αγαπημένοι στο κοινό, Alcatrash, που ξεσήκωσαν μαζί της το κοινό της Αθήνας, στη sold out χειμερινή σεζόν στην Ακτή Πειραιώς. Ένα μαγικό καλοκαίρι έρχεται και, όπως λέει και η Νατάσα «Πάμε ρε παιδιά»…

>> Τρίτη 6 & Τετάρτη 7 Αυγούστου, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας, 21:00. Εισιτήρια ΕΔΩ

autumn2008.webp

Μαραθώνιος Θερινών Προβολών στο Κωνστάντια
Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα, παρουσιάζουν τον Μαραθώνιο θερινών προβολών 2024. Κινηματογραφικά αριστουργήματα απ όλες τις γωνιές της γης, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της πρωτεύουσας από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου από Τετάρτη μέχρι Κυριακή στις 21:00 το βράδυ στο κινηματοθέατρο Κωνστάντια.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 5 Αυγούστου - Κυριακή 11 Αυγούστου, Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, Λευκωσία, 21:00.

449164347_772856801681560_2796742.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Κύπρος, Νήσος, Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα
H έκθεση Κύπρος Νήσος Ιστορία – Μνήμη – Πραγματικότητα, αποτυπώνει με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο τη ζωή στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, έχοντας ως μήνυμα την αδιαπραγμάτευτη ενότητα του νησιωτικού της χώρου. Η έκθεση, την οποία επιμελούνται οι Δρ. Γιάννης Τουμαζής και Δήμητρα Ιγνατίου, διερευνά τον διαχρονικά ενιαίο πολιτισμικό χαρακτήρα της Κύπρου, ο οποίος συγκεράζει στοιχεία από το σύνθετο και πολυδιάστατο ιστορικό παρελθόν του νησιού. Εστιάζοντας στον χρόνο, τον τόπο και τον άνθρωπο, αναδύονται σχέσεις και δομούνται αφηγήματα, τα οποία προβάλλουν πτυχές της ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας της Κύπρου που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της ενιαίας κυπριακής νησιωτικότητας.

Περισσότερα ΕΔΩ

> Μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Λευκωσία.

smuggling-hendrix.webp

Αναζητώντας τον «Χέντριξ»
Με φόντο τη διχοτομημένη Λευκωσία, μια καθαρόαιμη κωμωδία σατιρίζει τον παραλογισμό που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της, χωρίς να προσπαθεί να λύσει το Κυπριακό. Άνετος και απολαυστικός ο Αδάμ Μπουσδούκος («Soul Kitchen») στον κεντρικό ρόλο. Ο Γιάννης είναι ένας ξοφλημένος μουσικός. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει, ενώ οι «δανειστές» του, τού έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζίμι. Όταν όμως ο σκύλος το σκάει προς τα κατεχόμενα, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος, αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Πέμπτη 8 Αυγούστου, Πέμπτη, αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 22 128175 / https://www.boccf.org/el-gr/boccf/

les-elles-des-jeuxg.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).png

Δρόμος προς το Παρίσι
Η προαγωγή του ολυμπιακού ιδεώδους μέσα από τον πολιτισμό είναι ο στόχος της νέας προσωρινής έκθεσης «Δρόμος προς το Παρίσι», που φιλοξενεί από τις 29 Ιουνίου η Λεβέντειος Πινακοθήκη σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο. «Το σημαντικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι να κερδίζεις, αλλά να συμμετέχεις· το σημαντικό στη ζωή δεν είναι να θριαμβεύεις, αλλά να αγωνίζεσαι· το σημαντικό δεν είναι να έχεις νικήσει, αλλά να έχεις παλέψει καλά» είχε ο Πιέρ ντε Κουμπερτέν. Με σεβασμό σε αυτές τις απόψεις του εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που φιλοξενούνται στο Παρίσι φέτος το καλοκαίρι, η Λεβέντειος παρουσιάζει την έκθεση αυτή.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Μέχρι 8 Σεπτεμβρίου, Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων. Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία.

Garden_Screenings_2023-10_copy.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

Θερινό ΑΤΤΙΚΟΝ
Για έκτη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος προτείνει μια σειρά από προβολές ταινιών για τις καλοκαιρινές νύχτες, στο χώρο του θερινού σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ στην Πάφο. Το φετινό μας πρόγραμμα προβολών προσφέρει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία που εξερευνά τον περίπλοκο δεσμό μεταξύ εξουσίας και τρέλας μέσα από μια προσεκτικά επιλεγμένη σειρά από δέκα συναρπαστικές ταινίες. Η προτεινόμενη αυτή σειρά ταινιών, κάθε μια αριστούργημα με τον δικό της τρόπο, στοχεύει στο να παρέχει μια μοναδική και συναρπαστική πλατφόρμα για τους λάτρεις του κινηματογράφου, και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν από κοινού τον βαθύ αντίκτυπο των αγώνων για την εξουσία και τις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης ψυχής.

>> Τετάρτη 7 Αυγούστου, ΑΤΤΙΚΟΝ, Πάφος, 21:00. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.kimonosartcenter.com / info@kimonosartcenter.com / 26102180 / 99478162.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close