7-28 November 2024
Φεστιβαλ

Το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου επιστρέφει και φιλοξενεί τέσσερις Κύπριους πιανίστες

Τέσσερις βραδιές γεμάτες μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2024

Το LMS παρουσιάζει το PIANOFEST3, το οποίο φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Ορέστη Μάγου, τον Νικόλα Κωσταντίνου, τον Ράμι Σαριεντίν και την Ελένη Μαυρομουστάκη.

Οι μουσικοί ερμηνευτές, υπό την ιδιότητά τους ως οικουμενικοί παραστατικοί καλλιτέχνες, ανέκαθεν λειτουργούσαν ως πρεσβευτές της διεθνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με τις ερμηνείες τους μεταδίδουν στο κοινό ένα ατέρμονο και πολύπλευρο διεθνικό φάσμα νοημάτων και μηνυμάτων, το οποίο στο σύνολό του αποτελεί την πύλη για την κατανόηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Η μουσική, ως πράξη αλτρουισμού, θέτει τις προϋποθέσεις για την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και την αγάπη.

Έργα, τα οποία κάποτε προέκυψαν από την εσωτερική ανάγκη για προσωπική έκφραση και που λειτούργησαν ως καταλύτες πνευματικής ανάτασης, προσφέρουν σήμερα μια αχτίδα ελπίδας ως προς την πανανθρώπινη συνύπαρξη. Από την άλλη, έργα, τα οποία αρχικά αποσκοπούσαν στην αφύπνιση του εθνικού συναισθήματος, λειτουργούν πλέον ως γέφυρες γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και λαών. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, πολλοί συνθέτες δέχθηκαν σκληρή κριτική, αν όχι διώξεις, για τα μηνύματα που επιχείρησαν να στείλουν, ακριβώς επειδή η δύναμη της μουσικής τους θεωρήθηκε απειλή για το καθεστώς.

Το LMS και οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες του PIANOFEST3 αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε μορφή διαχωρισμού και αποξένωσης και επιμένουν στην προώθηση των διαχρονικών αυτών αξιών, αποβλέποντας σε μια καλύτερη, πιο ειρηνική πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δύνανται να ευημερούν αρμονικά.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να στηρίξετε την προσπάθειά μας να σταθούμε ενάντια σε κάθε είδους διχασμό και μίσος και υπέρ της διαφύλαξης της ειρήνης και της αγάπης. Η τέχνη ενώνει.

pianofest3poster.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close