Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2024
Κατάλογο με τις 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας δημοσίευσαν οι Times, μετά από εκτεταμένη έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας τους, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα. https://www.thetimes.com/travel/destinations/europe-travel/greece/beautiful-beaches-in-greece-nws88p072 .
Το δημοφιλές βρετανικό μέσο αναφέρει χαρακτηριστικά «όπως θα περίμενε κανείς από τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει έναν φαινομενικά αμέτρητο αριθμό παραλιών. Από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τις αμμουδιές και τους όρμους των μυριάδων νησιών και βραχονησίδων της, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού και να επιλέξουν ανάμεσα σε πάρτυ στην άμμο, απομονωμένους ορμίσκους, δύση του ηλίου στις ακρογιαλιές και θαλάσσια σπορ σε γαλαζοπράσινα νερά».
Στο κατάλογο των Times «πρωταθλήτριες» αναδεικνύονται οι Κυκλάδες με εννιά παραλίες σε Νάξο, Μύκονο, Κουφονήσια, Αντίπαρο, Άνδρο, Ίο, Κέα και Τήνο που προσφέρονται για εμπειρίες εκτός της πεπατημένης, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, νεανικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις. Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με επτά πανέμορφες παραλίες σε Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Πάτμο και Κάρπαθο, ιδανικές για απομόνωση, οικογενειακές στιγμές ή έντονους μουσικούς ρυθμούς. Σημαντικές προσθήκες είναι τα Ιόνια νησιά με 5 παραλίες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Ιθάκη, και Κεφαλονιά που διαθέτουν τέλεια βότσαλα, μαγευτική φύση και ονειρικά ηλιοβασιλέματα και η Κρήτη με 4 εξωτικές παραλίες για αποδράσεις από την καθημερινότητα. Θέση στη λίστα των Times έχουν και οι Βόρειες Σποράδες με 3 παραλίες σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο για αναζωογονητικές εμπειρίες, ενώ από τον κατάλογο δεν απουσιάζει η ηπειρωτική Ελλάδα με επιλογές από Χαλκιδική, Σύβοτα, Πελοπόννησο και Αττική για χαλάρωση και υπνωτικές στιγμές στον γενναιόδωρο ίσκιο της πλούσιας βλάστησης. Η λίστα ολοκληρώνεται με προτάσεις για ξεχωριστές στιγμές σε Χίο και Ελαφόνησο. Εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου των Times αναλύουν τις τάσεις της φετινής σεζόν:
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος: «Οι ονειρικές παραλίες του νησιού αντανακλούν τις συνεχείς πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου να βάλουν "φρένο" σε υπέρμετρες εκμεταλλεύσεις. Το "όχι" που οργανωμένα έχουμε πει σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της ακτογραμμής μας και την υδατική επάρκεια μας».
«Η Αστυπάλαια διαθέτει μια μοναδική "μαγιά" από γνωστές και άγνωστες παραλίες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη εξερεύνησης, αναζωογόνησης και χαλάρωσης του επισκέπτη. Η εμπειρία του ταξιδιώτη ενισχύεται από τη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην βελτίωση της ικανοποίησης και την καλύτερη ποιότητα διακοπών», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.
«Η Σκόπελος είναι ένας προορισμός που προσφέρει απλόχερα ένα εντυπωσιακό εύρος επιλογών. Προβάλλουμε τις παραλίες όχι μόνο για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος τους αλλά και για το αίσθημα περιπέτειας που εμπνέουν ως παλιά λημέρια πειρατών καθώς και για τον έντονο ρομαντισμό τους ως κομμάτι μίας αξέχαστης Mamma Mia εμπειρίας», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη.
«Η Κάρπαθος διατηρεί αναλλοίωτους τους φυσικούς και πολιτισμικούς "θησαυρούς" της. Τα γαλαζοπράσινα νερά παραμένουν άθικτα και παρθένα και οι επισκέπτες μας από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και άλλες μακρινές αγορές έρχονται για να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από την πεζοπορία, τις καταδύσεις, τις παραδόσεις, την αναρρίχηση και τη γαστρονομία», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.
«Η Άνδρος αναδεικνύεται σε μία από τις τελευταίες οάσεις αυθεντικότητας χωρίς υπερτουρισμό στις Κυκλάδες. Είναι ενθαρρυντική η αύξηση επισκεψιμότητας σε περιόδους εκτός υψηλής σεζόν. Οι παραλίες αποτελούν "μαγνήτη" για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που τους ενώνει η αγάπη για τη φύση, τα activities και το περιβάλλον. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα μας μέσα από διαρκείς προσπάθειες προβολής» εξηγεί ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.
«Μέσα από στοχευμένες δράσεις η Αλόννησος τοποθετείται στον διεθνή τουριστικό "χάρτη" ως ένας εξωτικός παράδεισος της Ελλάδας. Ακόμη και τα σμαραγδένια νερά που μπορεί να απολαύσουν οι επισκέπτες στις ακτές της είναι κομμάτι του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου. Η μοναδικότητα όμως επεκτείνεται και κάτω από το νερό προσφέροντας για εξερεύνηση έναν πλούσιο βυθό μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας» τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας, Διογένης Θεοδώρου.
«Η γοητεία της Ίου βρίσκεται στα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του νησιού. Εστιάζουμε στις παραλίες και τη βιωσιμότητα τους γιατί είναι ο "καθρέφτης" του χαρακτήρα του νησιού και δίνουν ενέργεια σε όσους νιώθουν νέοι, προσφέρουν έμπνευση σε καλλιτέχνες και σαγηνεύουν ερωτευμένους και λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων», προσθέτει ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.
«Δικαιωματικά η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες αποκαλούνται οι "βασίλισσες" των παραλιών στις Κυκλάδες. Κάθε χρόνο οι προορισμοί αποσπούν σειρά διακρίσεων σε ΜΜΕ από Αμερική μέχρι Ν. Ζηλανδία για την ποικιλομορφία, την ομορφιά και τις εναλλαγές συναισθημάτων και τοπίων που χαρακτηρίζουν τις δαντελωτές ακρογιαλιές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες» σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Άλλαξε τα ξημερώματα η ώρα: Μία ώρα μπροστά πήγαν τα ρολόγια
Ποιες χώρες στην Ευρώπη δεν ακολουθούν τη ρύθμιση
Πάσχα στην ορεινή Κύπρο, με διαμονή σε ένα πολυτελές Boutique Hotel
Ένα αξέχαστο Πάσχα γεμάτο παραδόσεις, γεύσεις, μουσική και αυθεντική φιλοξενία.
Ισπανία: Γιατί η Χώρα των Βάσκων είναι το ιδανικό μέρος να ταξιδέψεις το 2026
Στη Χώρα των Βάσκων της Ισπανίας, θα ζήσετε την τέχνη, τον πολιτισμό και θα απολαύσετε την καλύτερη γαστρονομία στον κόσμο.
Προορισμοί για τις πιο όμορφες πασχαλινές αναμνήσεις
Από την Κέρκυρα μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, τον Πρωταρά, τη Λεμεσό και την Πάφο, η Louis Hotels είναι αυτό το Πάσχα η κορυφαία επιλογή για ένα διάλειμμα γεύσεων και εμπειριών
Ένα Πάσχα γεμάτο μοναδικές στιγμές στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός
Αυτό το Πάσχα, κάθε στιγμή μετατρέπεται σε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.
5 προορισμοί στην Ελλάδα για μία οικογενειακή απόδραση το Πάσχα
Χαλαροί, γαλήνιοι προορισμοί στην πιο όμορφη πλευρά της ελληνικής φύσης περιμένουν τους επισκέπτες για ένα κατανυκτικό Πάσχα
Λεμέσια 2026: 48+ λόγοι για να ζήσεις την απόλυτη αθλητική εμπειρία
Η διοργάνωση επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, για να χαρίσει δυνατές εμπειρίες μέσα από ένα πλούσιο και πολυδιάστατο αθλητικό καλεντάρι
Βροχερό και με ισχυρούς ανέμους το σκηνικό του καιρού – Επιστρέφει η σκόνη
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το πρώτο trailer της σειράς Harry Potter: Πότε κάνει πρεμιέρα
Τον νεαρό Χάρι υποδύεται ο Ντόμινικ ΜακΛάφλιν, με τον Άλαστερ Στάουτ στον ρόλο του Ρον και την Αραμπέλα Στάντον να παίζει τον ρόλο της Ερμιόνη
Αεροπορικά εισιτήρια: Ο πόλεμος φέρνει αυξήσεις έως και 560% σε Ευρώπη και Ασία
Στον αέρα τα σχέδια εκατομμυρίων ταξιδιωτών
Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Οι 7 ταξιδιωτικές τάσεις που αναμένεται να διαμορφώσουν το 2026
Οι ειδικοί συγκέντρωσαν προβλέψεις για την πορεία του κλάδου και κατέληξαν σε επτά βασικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν το επόμενο έτος