Cyprus Eating Awards

6 μαγαζιά κρυμμένα διαμάντια στην Κύπρο - Ποιο είναι το καλύτερο;

Ποια από αυτά έχεις επισκεφτεί;

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2024

Λατρεύουμε να ανακαλύπτουμε νέα μέρη ιδιαίτερα σε χώρους στην κυπριακή ύπαιθρο και το βουνό. Χώρους που αποτελούν από μόνα τους κάτι ξεχωριστό και συνδυάζουν το περιβάλλον, το φαγητό, όλα όσα προσφέρουν εκεί, την ατμόσφαιρα και δημιουργούν μία ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία.

Γι' αυτό, φέτος, η ομάδα του Check In Cyprus αποφάσισε στην "δικιά" της κατηγορία Check In Special να ψάξει, να βρει, να προτείνει και να θέσει σε ψηφοφορία αυτούς τους χώρους, το "κρυμμένα διαμάντια" όπως τα χαρακτηρίσαμε που μας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία.

Γι' αυτό λοιπόν, φέτος η ομάδα του Check in Cyprus αποφάσισε να συμπεριλάβει ανάμεσα στα 87 υποψήφια εστιατόρια στις 16 κατηγορίες των Cyprus Eating Awards 2024, που βρίσκονται ήδη σε τροχιά, τα καλύτερα μέρη που σερβίρουν street food!

Έτσι, το Check In Special Award 2024 φέτος θα βραβεύσει το Καλύτερο Street Food, το οποίο μπορείς να αναδείξεις κι εσύ με την ψήφο σου!

Ψήφισε ΕΔΩ.

Και επίσης...

Ψηφίστε με γραπτό μήνυμα: ΕΑ13
Ψηφίστε με τηλεφωνική κλήση: 900-31-393

1 SPECIAL VERANDA TOU ONIROU  600x600.jpg

ΒΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, Παναγιά, Πάφος
Ένα all day kitchen cafe στην Πάνω Παναγιά, με ωραία χρώματα και ρετρό αισθητική καθώς επίσης και μοναδική θέα, την οποία θα απολαύσεις έχοντας μπροστά σου ένα κοκτέιλ, ένα κρασί (επιλέγοντας ανάμεσα σε ντόπιες ετικέτες), αλλά και φαγητό και γλυκό. Στο μενού θα βρεις από σουβλάκι, μπιφτέκια και μπριζόλα, μέχρι σνακ όπως πίτσα και ομελέτα, φαγητά όπως κουπέπια και ταβά, αλλά και κλασικά γλυκά που προσφέρονται στην (πολύ) μοντέρνα εκδοχή τους. Must try το cheesecake σε μπάλα και το δροσερό μαχαλεπί.

2 special KIKA'S GARDEN  600X600.jpg

KIKA'S GARDEN HOMEMADE FOOD & PRODUCE, Καλλέπεια, Πάφος
Σε ένα πανέμορφο αγροτόσπιτο στο χωριό Καλλέπεια της επαρχίας Πάφου, η κυρία Κίκα μαζί με την κόρη της Μάρλεν, προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία για όλους μας., σερβίροντας ένα υπέροχο brunch, μοναδικό στο είδος του φτιαγμένο με ντόπια προϊόντα από την αυλή τους αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Εκεί θα δοκιμάσεις μία πλειάδα από φρέσκες σπιτικές μαρμελάδες, σπιτικά ψωμιά, αυθεντικό κυπριακό χαλούμι και φυσικά το γνωστό της πιάτο με τα αυγά και τα μανιτάρια.

3 special SPRING 600X600.jpg

SPRING OF LIFE FOREVER, Αμαργέτη, Πάφος
Στην Αμαργέτη της Πάφου, σε ένα λιτό χώρο με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και τη ζεστή ξυλόσομπα που ανάβει τον χειμώνα, αλλά και τη βεράντα με την εκπληκτική θέα και τη δροσερή κληματαριά που σε περιμένει τα καλοκαίρια, μπορείς να απολαύσεις μενού α λα καρτ αλλά και μεζέ, με πιάτα όπως στιφάδο, μουσακά, βοδινό συκώτι, σουβλάκια, παϊδάκια, καθώς και το φημισμένο κλέφτικο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο με βότανα της περιοχής. Πέρα όμως από νόστιμα φαγητά θα δοκιμάσεις και εξαιρετικά προϊόντα, που φτιάχνονται στη μικρή οικογενειακή μονάδα με την επωνυμία «Mastros», όπως εξαιρετικό ελαιόλαδο, χαρουπόμελο, μπίρα (IPA και Bitter Ale), τρία κρασιά, πέντε λικέρ.

4 special MILARI 600X600.jpg

ΤΟ ΜΥΛΑΡΙ BISTRO TAVERNA, Κρήτου Τέρρα, Πάφος
Η ταβέρνα με την -ίσως- καλύτερη θέα στην περιοχή, βρίσκεται πάνω στη νέα πλατεία του χωριού κοντά στην μεγάλη εκκλησία. Εδώ θα δοκιμάσεις κλασικά μεζεδάκια with a twist, ενώ υπάρχουν και επιλογές μέσω ενός πιο μεσογειακού μενού, με πιάτα όπως βοδινό οσομπούκο, σπιτικές ραβιόλες με τρούφα, γαριδομακαρονάδα, ριζότο με κολοκύθα, gorgonzola και μπέικον, ακόμα και ribeye black angus steak. Τις Κυριακές σερβίρει και σούβλα κατσίκι για τους επισκέπτες του καταρράκτη.

5 special THE BARN  600X600.jpg

THE BARN AT ROYAL GOAT FARM, Παλιομέτοχο, Λευκωσία
Τοποθετημένο σε μια πεδιάδα της περιοχής Παλιομετόχου, σε ένα καλαίσθητο ρουστίκ περιβάλλον, το The Barn at Royal Goat Farm συνδυάζει τη θερμή φιλοξενία των ιδιοκτητών, τα φρέσκα προϊόντα από τον κήπο, και ένα μενού με νόστιμες επιλογές, όπως νόστιμο brunch, με ψωμί του ξυλόφουρνου, χαλίτζι, χαλλούμι, λουκάνικο κρασάτο, κ.ά., το δημοφιλές παραδοσιακό κυπριακό γεύμα "Τ' αντάμωμα", που αποτελείται από κεφτέδες, μακαρόνια του φούρνου, σούβλα, κουπέπια κ.ά., το λαχταριστό οφτό κλέφτικο συρτό και γεύσεις στα κάρβουνα, όπως σουβλάκια, λουκάνικο, λούντζα, μπέικον κρασάτο, χαλούμι, κολοκυθάκια κ.λπ. (προσφέρεται και σε χορτοφαγική εκδοχή).

6 SPECIAL the bunch of grapes 600x600.jpg

THE BUNCH OF GRAPES INN, Πισσούρι, Λεμεσός
Θα το βρεις στο Πισσούρι, μέσα σε ένα παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε σε πανδοχείο και (εκτός από τη διαμονή που) προσφέρει ένα μενού που αγαπά εξίσου την κυπριακή, τη γαλλική και την αγγλική κουζίνα. Σε ένα υπέροχο σκηνικό, κάτω από την τεράστια μουριά και ανάμεσα στα όμορφα χρώματα της βουκαμβίλιας θα απολαύσεις εκλεκτές γεύσεις συνοδευμένες με κρασί. Εξαιρετικής ποιότητας θαλασσινά, σωστά ψημένα κρεατικά, ολόφρεσκες και ξεχωριστές σαλάτες, μοναδικά γλυκά κ.ά.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close