19-22 August 2024
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Πανσέληνος Αυγούστου: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για να απολαύσεις το μαγικό "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου"

Η πρώτη από τις τέσσερις υπερπανσέληνους της χρονιάς

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2024

Σε κάθε αυγουστιάτικη πανσέληνο, έτσι και στη φετινή, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μία σειρά από εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Την πανσέληνο μπορούμε να την απολαύσουμε στις 19 Αυγούστου.

Γιατί, όμως, η πανσέληνος που θα απολαύσουμε στις 19 Αυγούστου ονομάζεται και «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»; Η συγκεκριμένη πανσέληνος έχει πάρει το όνομά του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, οι οποίοι προς τα τέλη του μήνα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι, γνωστό και ως μουρούνα.

moon-6365467_1920.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.jpg

Στην πανσέληνο του Αυγούστου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και το Αίθριον ετοιμάζουν μια βραδιά "Για την Πανσέληνο του Αυγούστου". Πάμε να ακούσουμε για το φεγγάρι, ποίηση, μουσική, χορό και τραγούδι. Μια μοναδική βραδιά στους δρόμους του φεγγαριού με μουσικούς, χορευτές και άτομα που θα απαγγείλουν τα ποιήματα.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, Το Αίθριον, Λάρνακα, 19:00.

Αστρονομική βραδιά
Η Κυπερούντα μας προσκαλεί σε μια βραδιά παρακολούθησης των Περσείδων και άλλων ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια την Δευτέρα 19 Αυγούστου. Το φεγγάρι του οξύρρυγχου απόψε στο όμορφο ορεινό χωριό της Κύπρου με την παρέα σου και τ΄αστέρια.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, αυλή εκκλησίας Αγίου Αρσενίου, Κυπερούντα, 20:00.

«ΑΡΑΞΕ ΤΖΙΑΙ ΑΚΟΥ»
Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας παρουσιάζει ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, το «Άραξε τζιαι άκου». Παρουσιάζεται για πρώτη φορά κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, Δευτέρα 19 Αυγούστου.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, παραλιακός πεζόδρομος Πρωταρά, 19:30. Είσοδος Δωρεάν

Θερινό Σινεμά
Θερινό Σινεμά στην αυλή του μουσείου Πιερίδη με μια ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών και που βρίσκει τον Μάρτιν Σκορσέζε στο ρόλο του Παραγωγού. Mια μεθυστική ματιά στην καταπίεση, στη γεύση της ελευθερίας και στην συνειδητοποίηση του πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο κόσμος των μεγάλων για μια έφηβη που ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα, 20:30.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αρχαίο Ιδάλιον
Πάμε στο Aρχαίο Ιδάλιον να παρατηρήσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Την Δευτέρα 19 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία μέσω τηλεσκόπιου να δούμε τις Περσείδες και το ολόγιομο φεγγάρι. Φέτος η πανσέληνος θα είναι την 19η Αυγούστου και θα είναι υπερπανσέληνος, επίσης θα ονομάζεται το φεγγάρι του οξύρρυγχου.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, Αρχαίο Ιδάλιον, 20:30.

Με την λάμψη του φεγγαριού
Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υφυπουργείο Πολιτισμού, διοργανώνει στις 22 Αυγούστου 2024 στο Κάστρο Λάρνακας, συναυλία με τίτλο «Με τη λάμψη του φεγγαριού». Η Βάκια Σταύρου, κοσμοπολίτισσα και πολυταξιδεμένη Κύπρια τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, θα παρουσιάσει ένα διεθνές ρεπερτόριο, που θα συγκινήσει και θα ταξιδέψει τις ψυχές μας στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Πέμπτη 22 Αυγούστου, Κάστρο Λάρνακας, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Του φεγγαριού και του έρωτα
Μια ρομαντική συναυλία "Του φεγγαριού και του έρωτα" με μικρές μελωδικές νυκτερινές ιστορίες αγάπης. Οι φωνές του Δημήτρη Μεσημέρη και της Κατερίνας Παράσχου μας ταξιδεύουν με την συνοδεία του μουσικού σχήματος "Ορφέας" του ιδρύματος "Πανίκος Πιτσιλλίδης". Πάμε την Πέμπτη 22 Αυγούστου να ακούσουμε όμορφες μελωδίες στο Δημοτικό Μουσείο Thalassa.

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Πέμπτη 22 Αυγούστου, Μουσείο Thalassa, Αγία Νάπα, 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Μουσική πανσέληνος Αυγούστου στην προκυμαία
Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί σε συναυλία υπό το σεληνόφως με τη ρεμπέτικη παρέα Χρυσάνθη Αθανασίου (τραγούδι), Άκης Παναγιώτου (μπουζούκι-τραγούδι), Δημήτρης Παναγιώτου (κιθάρα-τραγούδι).

Περισσότερα ΕΔΩ

>> Δευτέρα 19 Αυγούστου, Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου (μόλος Λεμεσού), 19:30

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close