13-15 September 2024
Φεστιβαλ

Το 11ο Φεστιβάλ Ξαρκής επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά

Δήλωσε συμμετοχή για να γίνεις εθελοντής

Δημοσιεύτηκε στις 19 Αυγούστου 2024

Το 11ο Φεστιβάλ Ξαρκής έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση και μας υποδέχεται την Παρασκευή 13 μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Για να πραγματοποιηθεί τούντο φεστιβάλ, χρειάζεται ομαδική προσπάθεια τζιαι μία αφοσιωμένη ομάδα εθελοντών/ριών που θα υποστηρίξει το έργο του προσωπικού μας. Αναζητούμε άτομα που θα μας βοηθήσουν να κάμουμε το 11ο Φεστιβάλ Ξαρκής αξέχαστο!

Κάθε εθελοντής/ρια θα αναλάβει ένα πόστο, με βάση τα προσωπικά του/της ενδιαφέροντα, τη διαθεσιμότητα τζιαι τις δεξιότητές του/της, σε τούτες τες κατηγορίες: τεχνική υποστήριξη, επικοινωνία, φιλοξενία, βιωσιμότητα, υποστήριξη κουζίνας, σχεδιασμός/προετοιμασία της χωρικής εμπειρίας.

Το Ξαρκής θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης (για όσους/ες ταξιδεύουν από περιοχές εκτός Λευκωσίας), διατροφής τζιαι διαμονής. Καλούμε εθελοντές/ριες από διαφορετικά υπόβαθρα, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας τζιαι ηλικίας, να δηλώσουν συμμετοχή. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Ενδιαφέρεσαι; Στείλε το βιογραφικό σου τζιαι μιαν δήλωση ενδιαφέροντος στο xarkis.hd@gmail.com μέχρι το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Ας γνωρίσουμε την πρώτη καλλιτέχνη:

Η Έλλη Βασσάλου είναι διεπιστημονική καλλιτέχνιδα, αρχιτέκτονας και ακτιβίστρια με έδρα τις Βρυξέλλες. Σχεδιάζει πλατφόρμες για συνδημιουργία, συλλογική παραγωγή γνώσης και κοινωνική αλλαγή.

«Το τσιφτετέλι της Λευκωσίας» είναι ένα ερευνητικό πρότζεκτ για το τσιφτετέλι ως διαπολιτισμική πρακτική και ως εργαλείο συλλογικής θεραπείας, φεμινιστικής δημιουργίας τόπων και queer χαράς. Το πρότζεκτ προσκαλεί γυναίκες και queer άτομα από όλες τις κοινότητες της πόλης, για να δημιουργήσουν μία παρέα όπου θα διηγηθούν προσωπικές ιστορίες και θα χορέψουν. Επιδιώκει να θέσει και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι η σύνδεσή μας με τα σώματα και τη θηλυκότητά μας ως εκτοπισμένα/διασπορικά άτομα; Πώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε γενναίους χώρους για την ενσώματη μνήμη, τη χαρά, την ευαλωτότητα και την ενσυναίσθηση μέσα από το τσιφτετέλι και άλλους ανατολίτικους χορούς; Μπορεί ένας χορός να συμβάλει στην αίσθηση του ανήκειν και να καλλιεργήσει μια διαπολιτισμική κυπριακότητα;

>> Παρασκευή 13 - Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, παλιά Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close