14-15 September 2024
Φεστιβαλ

Έρχεται το Φεστιβάλ Φρούτων και Αλλαντικών για άλλη μια χρονιά

Στην καρδιά της περιοχής Πιτσιλιάς

Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2024

Στην καρδιά της περιοχής Πιτσιλιάς βρίσκεται το γοητευτικό χωριό Δύμες, διάσημο όχι μόνο για την αφθονία των φρούτων του αλλά και για τα νόστιμα αλλαντικά. Τα παραδοσιακά σπίτια, οι ανηφορικοί δρόμοι και το ανώμαλο έδαφος, οι μικρές αυλές, οι κεραμοσκεπές, οι τσίγκινες στέγες και οι γραφικοί επάνω όροφοι συνθέτουν το σκηνικό των Δυμών.

Κάθε Σεπτέμβριο το χωριό προσκαλεί τόσο τους ντόπιους όσο και τους επισκέπτες σε ένα διήμερο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα σε ένα πανέμορφο πευκόφυτο μέρος όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ομορφιά της φύσης με τα υπέροχα χρώματα και τις μυρωδιές της. Το φεστιβάλ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ανακαλύψετε όλα τα είδη φρεσκοκομμένων φρούτων και να τα αγοράσετε από τους παραγωγούς: τοπικά μήλα, ροδάκινα, αχλάδια, νεκταρίνια, βερίκοκα, σταφύλια και δαμάσκηνα απευθείας από το δέντρο στο τραπέζι σας. Οι παραγωγοί είναι εκεί για να μοιραστούν ιστορίες μαζί σας, να σας πουν περισσότερα για τις τοπικές ποικιλίες φρούτων και να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Εκτός από φρούτα, οι ντόπιοι παραγωγοί εκθέτουν και τα καπνιστά αλλαντικά τους. Μπορείτε να τα στοιβάζετε στα σάντουιτς σας, να τα προσθέτετε στα ζυμαρικά σας ή απλά να τα φάτε.

Θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας, καθώς και επίδειξη κατασκευής παλουζών (κρεμώδες επιδόρπιο με χυμό σταφυλιού ανακατεμένο με αλεύρι). Μπορείτε να δοκιμάσετε παλουζάκια ζεστά ή κρύα, αφού απολαύσετε τα παραδοσιακά πιάτα που θα σερβιριστούν στο χώρο: σουβλάκι, χαλούμι, οφτό Κλέφτικο, ακολουθούν μηλόπιτα, γλυκά του κουταλιού και λουκουμάδες.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει κυπριακούς χορούς και τραγούδια που ερμηνεύουν παραδοσιακά σχήματα με δύο βραδιές ολοκληρώνονται με ζωντανές συναυλίες.

>> Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, κοινοτικό πάρκο Δυμών.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close