Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

12 κουκλίστικα καφενεδάκια για μερακλίδικο καφέ στο χωριό

Πάμε για μυρωδάτο καφέ, μαχαλεπί, παγωτό, "μπούκκωμα" και πολλά ακόμη

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2024

Είναι γεγονός πως διανύουμε έναν από τους πιο όμορφους μήνες του καλοκαιριού. Τον Αύγουστο τον έχουμε συνδυασμένο με διακοπές, με εκδρομές, με εξορμήσεις σε χωριά... σε οτιδήποτε μπορεί να μας αλλάξει παραστάσεις και να μας γεμίσει νέες εικόνες και εμπειρίες.

Ιδανικό σενάριο, αν δεν θέλεις να περπατήσεις πολύ κάτω από τον ήλιο, ή δεν έχεις όρεξη για κάτι πιο περιπετειώδες, είναι να πάρεις την παρέα ή την οικογένειά σου και να αράξεις σε ένα όμορφο καφενείο σε ένα χωριό.

Τι λες για μυρωδάτο κυπριακό καφέ με φόντο ένα γραφικό χωριό, παρέα με ντόπιους που περνούν την ώρα τους ευχάριστα; Αν έχεις όρεξη για γλυκό τότε το παραδοσιακό και αγαπημένο μαχαλλεπί ή ίσως κάποιο γλυκό του κουταλιού; Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα και φυσικά μπορείς να το ζήσεις, αρκεί να μπεις στο αυτοκίνητο για μια εκδρομή.

Τι καλύτερο από το να χαρούμε αυτό τον όμορφο μήνα με αυτό τον τρόπο;

Αν θες να ξεφύγεις από την πολυκοσμία και την βαβούρα της πόλης, εμείς έχουμε μαζέψει για σένα 12 καφενεδάκια στο χωριό, για να διαλέξεις πού θα αράξεις το σαββατοκύριακο.

Η ευτυχία και η χαρά αυτό το μήνα βρίσκονται στα απλά. Η αναζήτηση της χαράς και της ευτυχίας ενίοτε μπορεί να βρίσκεται σε μια γουλιά από ένα κυπριακό παραδοσιακό καφέ και σε ένα απολαυστικό γλυκό του κουταλιού.

2023-07-15.jpg

Καφενείο Γαλήνη, Κακοπετριά
Ένα καφενείο όνομα και πράγμα. Το Κεφενείο Γαλήνη θα το βρεις στα μαγευτικά, λιθόστρωτα σοκάκια της Παλιάς Κακοπετριάς. Εκεί όπου θα βιώσεις την ηρεμία και την... γαλήνη του όμορφου χωριού της Σολέας. Εκεί θα απολαύσεις το καφεδάκι σου στο πετρόκτιστο κεφενείο αλλά και διάφορα, σνακ, σάντουιτς, πιάτα brunch αλλά και διάφορα πολύ καλά γλυκά (lava cake, cheesecake, crème brule, tiramisu κλπ).
(97909806) Κακοπετριά, επ. Λευκωσίας.

2022-10-30.jpg

Το μαχαλεπί, Άγιος Επιφάνειος 
Μικρό και πολύ γραφικό Καφενείο "Το Μαχαλεπί" πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο δρόμο σου κατά την κυριακάτικη εξόρμησή σου στα βουνά. Το συναντάς πριν την είσοδο του χωριού  Άγιος Επιφάνιος στον κύριο δρόμο Λευκωσίας –Παλαιχωρίου. Και παρόλο που δεν είναι από τα μέρη που συζητούμε συχνά, εντούτοις είναι διάσημο σε πολλούς! Ο λόγος; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το δροσερό μαχαλεπί του! Το χειμώνα σερβίρει Μαχαλεπί του γαλάτου και το καλοκαίρι το κλασικό Μαχαλεπί με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την θέα του ποταμού από ψηλά αφού βρίσκεται πάνω από τον ποταμό της «Μαρούλλενας». 
Άγιος Επιφάνειος, επ. Λευκωσίας. 

2021-07-15.jpg

ΚαφεΟίνος, Καλοπαναγιώτης
Για χαλαρό καφεδάκι και ποτό μπορείς να πας στο πετρόκτιστο καφενεδάκι που θα βρεις στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Ένα ρετρό μαγαζί, που σο εσωτερικό του ξεχωρίζει το όμορφο τζάκι του. Το μαγαζί αυτό σερβίρει καφέ, κρασί και διάφορα ροφήματα.
(99789331) Καλοπαναγιώτης Λευκωσία.

Καφενείο «Ο Γέρο-Γιάγκος»
Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα στο ξενοδοχείο "Καστάλια". Εκτός από καφεστιατόριο λειτουργεί ως Take-Away για ποτά και φαγητά.
(97820340)

kafeneio.jpg

H Πλατεία, Βουνί
Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βουνί, και αποτελεί ένα από τα πιο ωραία και γραφικά σημεία στην Κύπρο. Ο παλιός καφενές, με το μεγάλο εσωτερικό και τοην υπέροχη αυλή, αυτός με τις τόνενες καρέκλες και τα μπλε μεταλλικά τραπεζάκια που παραπέμπουν σε νησί της Ελλάδας, λειτουργεί τα τελευταία 111 χρόνια, ανανεώθηκε πρόσφατα και συγκεντρώνει ντόπιους αλλά και επισκέπτες στο χωριό. Θα σε κερδίσει τόσο ο χώρος του όσο και οι άνθρωποί του. Το δε μενού ου θα σου προτείνει από καφέ ψημένο στη χόβολη, μέχρι σπιτικά γλυκά, μπακλαβά, αναψυκτικά, ζιβανία και διάφορα αλκοολούχα ποτά, σνακ και γλυκά.
Βουνί, επ. Λεμεσού

millomeris2.2e16d0ba.fill-1375x729_ggFLrlL.width-800.jpg

Millomeris Café, Πλάτρες
Tο Millomeris Café, που δημιουργήθηκε μόλις ένα λεπτό μακριά από τον διάσημο καταρράκτη των Πλατρών. Πρόκειται για μία καταπράσινη "κρυμμένη" όαση, που περιμένει τους μεγάλους και μικρούς επισκέπτες του για να τους δροσίσει με μαχαλεπί, παγωτό, καφέ, μια παγωμένη μπίρα ή ένα αναψυκτικό. Στο μενού του υπάρχουν ακόμα donuts, πίτσες, ρυζόγαλο, κρέμα καραμελέ, σνακ αλλά και κρασί, cider κ.ά. Στο μενού του υπάρχουν ακόμα donuts, πίτσες, ρυζόγαλο, κρέμα καραμελέ, σνακ αλλά και κρασί, cider κ.οντας τον καφέ σας μέσα στην απόλυτη ηρεμία με θέα τη λίμνη και το πράσινο τοπίο. Αφού απολαύστε την πεζοπορία σου, τη βουτιά σας ή απλώς τη βόλτας σου στην καταπράσινη περιοχή, χαλάρωσε χαλαρώστε πίνοντας τον καφέ σου κάτω από την κληματαριά, μέσα στην απόλυτη ηρεμία με θέα το πράσινο τοπίο.
(99675066) Μακεδονίας, Πάνω Πλάτρες. Δ-Κ 10.00-19.00.

2022-03-06.jpg

Καφές στη Χόβολη, Κυπερούντα
Κάθισε σε ένα από τα τραπεζάκια και παράγγειλε μερακλίδικο καφέ (ψημένο παραδοσιακά, εννοείται, στη χόβολη), μαχαλεπί, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και όχι μόνο. Θα το βρεις στην πλατεία του χωριού, σε ένα κτήριο με άκρως παραδοσιακό ύφος, ό,τι πρέπει για τον σκοπό του καφενείου.
(99893756) 1ης Απριλίου 30, Κυπερούντα, επαρχία Λευκωσίας.

plateia_0.jpg

Καφενείο "Η Πλατεία", Πάνω Λεύκαρα
Αυτό το καφενεδάκι θα το βρεις σε μία υπέροχη βεράντα στο χωριό Πάνω Λεύκαρα, και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Είναι ένα παραδοσιακό και συγχρόνως μοντέρνο στέκι ιδανικό για κουβέντα, και χαλάρωση, για καφέ και γλυκό, σπιτική λεμονάδα, καφέ και φαγητό. Στα συν βάλε και τα βράδια με τις live μουσικές, που θα σε κρατήσουν εκεί μέχρι αργά.

(96981521) Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.

stafilaris.jpg


Stafilaris Coffee Shop, Κάτω Λεύκαρα

Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο που στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο χώρο με καταπράσινη αυλή με λουλούδια και κληματαριά. Το καφενείο σερβίρει καθημερινά από νωρίς το πρωί κρύα και ζεστά ροφήματα, καφέδες, οινοπνευματώδη ποτά, κρασιά και μπίρες αλλά εκείνο που ξεχωρίζει είναι το κυπριακό πρόγευμα που προσφέρει. Το πρωινό του Stafilaris Coffee Shop περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, σπιτικό ψωμί, τυρί, χαλούμι, μπέικον, κυπριακό λουκάνικο, ελιές, ντομάτα, αγγουράκι και επιλογή από δύο αβγά τηγανητά ή βραστά (€7). Επίσης εδώ μπορείς να πιες ζεστά και κρύα ροφήματα και να φας σάνουιτς και μπέργκερ. Δοκίμασε από τα επιδόρπια του γλυκά του κουταλιού, μαχαλεπί, καλό πράμα και κέικ ινδοκάρυδο.
(96559211), Κάτω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. 

Avli_tis_Nefelis_1.width-800.jpg

Η αυλή της Νεφέλης, Πάφος
Ένα φιλόξενο καφενείο κοντά στη Δημοτική Αγορά Πάφου. Εδώ θα απολαύσεις σπιτικά γλυκά όπως κέικ λεμονιού, το κέικ καρότου, ρυζόγαλο, κρέμα καραμελέ, μαχαλεπί αλλά και γλυκά του κουταλιού μαζί με κυπριακό καφέ ή σπιτική λεμονάδα. Όλα τα καλούδια του καφενείου είναι φτιαγμένα από αγνά υλικά, τα οποία πολλές φορές το καφενείο προμηθεύεται απευθείας από την ίδια την αυλή.
(94418931) Ισχάν Αλί, Πάφος. Δ-Κ 09.00-19.00.

45749-sitesdefaultfileskivotos.2e16d0ba.fill-1.width-800.jpg

Kivotos 3000 - Tinas Art Café, Πόλη Χρυσοχούς
Δέντρα, λουλούδια, κρεμαστές γλάστρες και μία μεγάλη αυλή δημιουργούν μία ατμόσφαιρα αλλιώτικη, ιδανική για να καθίσεις και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το καφεδάκι σου. Το Art Café Kivotos 3000, βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Πόλης Χρυσοχούς, σερβίρει καφέ, κι άλλα κρύα ή ζεστά ροφήματα, homemade snacks ή υπέροχα σπτικά κέικ, σε γενναιόδωρες μερίδες, παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, σε μια αυλή-όνειρο! Μια αυλή γαλήνης και δημιουργικότητας! Στον υπέροχο κήπο του λοιπόν, που αποτελεί μία όαση δροσιάς, μιας και καλύπτεται από τη σκιά των δέντρων, θα σε υποδεχθεί η εξυπηρετικότατη Γερμανίδα ιδιοκτήτρια, η Tina, η οποία θα σου δώσει την υπόσχεση ότι μόλις περάσει λίγο η ώρα θα ξεχάσεις ότι βρίσκεσαι ακόμα στην Κύπρο και θα αισθανθείς σαν να είσαι κάπου πολύ μακριά. Σημείωσε, τέλος ότι πέρα από έπιπλα στην αυλή της υπάρχουν εκλεκτικές τέχνες, χειροτεχνίες και γλυπτά, βιβλία, περιοδικά και επιτραπέζια παιχνίδια διαθέσιμα για διασκέδαση.
(99555193)

Secret_Garden_Panayia.width-800.jpg


Secret Garden Panayia, Πάνω Παναγιά Πάφου
Στην ορεινή Πάφο και στο χωριό Παναγιά θα ανακαλύψεις ένα ακόμα κρυμμένο «θησαυρό» που ονομάζεται Secret Garden Panayia. Πρόκειται για ένα μικρό μυστικό κήπο με ένα καφέ-μπαρ που σερβίρει λεμονάδες, κοκτέιλ, καφέδες, μπίρες και κρασιά ενώ θα δοκιμάσεις καλά γλυκά όπως cheesecake και πορτοκαλόπιτα.
(99038137) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 79, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου. Τετ-Πεμ 10.00-18.00 & Παρ-Κ 10.00-20.00.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close