Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2024
Η τηλεοπτική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που προβλήθηκε στο Mega το 2000 και που γνώρισε τεράστια επιτυχία αν και διακόπηκε πριν την ολοκλήρωσή της, έρχεται 25 χρόνια μετά, στη μεγάλη οθόνη, με τη μορφή δύο ταινιών, σε παραγωγή του Παντελή Καλατζή και της Showtime Productions και σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα.
Παρά την επιτυχία της, η σειρά διακόπηκε κατά το γύρισμα του 7ου επεισοδίου (το οποίο παρέμεινε και ημιτελές), αφήνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στο πιο ενδιαφέρον της σημείο: στη στιγμή της κατά πρόσωπο αντιπαράθεσης των τεσσάρων πρωταγωνιστριών - της Αλέκας, της Ντομινίκ, της Φωφώς και της Πόπης, με αυτόν που θεωρούσαν υπεύθυνο για την κακοποιήσή τους στην παιδική τους ηλικία: τον κοινωνικό λειτουργό του ορφανοτροφείου που μεγάλωσαν.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Ανδρίτσου ως Αλέκα Καλουδάκη, Παναγιώτα Βλαντή ως Ντομινίκ Σεζάρ, Μαρία Λεκάκη ως Φωτεινή Τσιντικίδου και Ελένη Ουζουνίδου ως Πόπη Καμένου, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις αρχικές Ελένη Ράντου, Χρύσα Ρώπα, Αβα Γαλανοπούλου και Ελένη Καστάνη.
Η πρώτη ταινία πραγματεύεται τις απόπειρες των τεσσάρων γυναικών να φτάσουν στον στόχο τους και η δεύτερη, που είναι απόλυτη συνέχεια της πρώτης, ολοκληρώνει με έναν καταλυτικό τρόπο αυτές τις απόπειρες. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο με την πρώτη ταινία να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2025.
Σχετικά

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο

«The Woman in Cabin 10» με την Κίρα Νάιτλι – Το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Netflix έχει τρέιλερ
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ μυθιστoρήματος της Βρετανίδας Ρουθ Γουέαρ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «η νέα Άγκαθα Κρίστι».