Cyprus Eating Awards

H μεσογειακή κουζίνα στα καλύτερά της, σε 6 κορυφαία εστιατόρια της Κύπρου

Τα κορυφαία εστιατόρια για τη σεζόν 2023-2024 φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα των Cyprus Eating Awards 2024

Δημοσιεύτηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 2024

Τα Cyprus Eating Awards 2024 βρίσκονται ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 16 κατηγορίες και τα 87 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 16 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για την Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται εξάλλου για εστιατόρια που έχουν καταξιωθεί στο μυαλό όλων μας, εστιατόρια που είναι σαν να ήταν από πάντα εκεί. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζωής μετράνε το καθένα, σημασία έχει το συναίσθημα της σταθερότητας που μας δημιουργούν.

Τα επιλέγουμε σταθερά γιατί είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του φαγητού που θα δοκιμάσουμε. Είτε μιλάμε για κλασικές συνταγές είτε για πιάτα με πιο σύγχρονη ματιά, η έμφαση στην πρώτη ύλη και την ποιότητα είναι δεδομένες.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το εστιατόριο που σερβίρει την καλύτερη μεσογειακή κουζίνα;

Ψηφίστε με γραπτό μήνυμα: ΕΑ4
Ψηφίστε με τηλεφωνική κλήση: 900-31-384

Ψήφισε ΕΔΩ

1 mesogiaki bottega amaro.jpg

BOTTEGA AMARO, Λευκωσία
Δημοφιλές all day bar/restaurant με εξαιρετική αισθητική, υπέροχη ατμόσφαιρα, καλή μουσική και ωραίο κόσμο. Στην κουζίνα οι βραβευμένοι σεφ Δημήτρης Τσαγκάρης και Paolo Nicoli, προσφέρουν την εμπειρία ενός four-hands γεύματος ή δείπνου. Το μενού επικεντρώνεται στα φρέσκα υλικά εποχής, τα οποία συνδυάζονται άψογα αναδεικνύοντας το κάθε πιάτο με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ θα δοκιμάσεις μια μοντέρνα εκδοχή των κλασικών φρέσκων ιταλικών ζυμαρικών, πίτσες σε ξυλόφουρνο, homemade μπιφτέκια, steaks Prime USDA Creekstone και σπεσιαλιτέ!

2 MESOGIAKI kuzuba 600X600.jpg

KUZUBA, Λευκωσία
Ένα gastro bar που συνδυάζει λεπτή αισθητική και ξεχωριστή ατμόσφαιρα με γεύσεις που, παρόλο που έχουν κυπριακές βάσεις, εκπέμπουν φαντασία και δημιουργικότητα. Δίνει έμφαση στην ποιότητα, προτείνει ένα μενού με γεύσεις της κυπριακής και μεσογειακής κουζίνας, ποντάρει στην αγνότητα και την εποχικότητα των τοπικών, κυπριακών υλικών και αναδεικνύει την πρώτη ύλη. Φιλική εξυπηρέτηση με γνώσεις για τα πιάτα, ενημερωμένη λίστα κρασιών με ευρωπαϊκές ετικέτες και διαλεκτές κυπριακές, ζιβανίες και νόστιμα κοκτέιλ.

3 MESOGIAKI NOESIS 600X600.jpg

NOESIS, Λάρνακα
Το all day lounge bar-εστιατόριο στο διατηρητέο κτίσμα με την ανοικτή βεράντα, είναι η ευχάριστη έκπληξη στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Στο μενού θα βρεις νόστιμα και φινετσάτα to share πιάτα, επιμελημένα από τον executive σεφ Ανδρέα Ανδρέου, που μυρίζουν Μεσόγειο με μια δόση σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, και φτιαγμένα με τεχνικές που αναδεικνύουν τις καλές πρώτες ύλες. Τον κατάλογο φαγητών συνοδεύει η κάρτα κρασιών, η οποία περιλαμβάνει επιλογές από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα αλλά και signature κοκτέιλ.

4 MESOGIAKI PALAIA ELIA  600X600.jpg

ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΙΑ, Λευκωσία
Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του «Κεραυνού» στον Στρόβολο, σε έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, με κύριο πρωταγωνιστή την προσεγμένη αυλή, λειτουργεί ένα σύγχρονο εστιατόριο με άγγιγμα παράδοσης. Εδώ μπορείς να απολαύσεις νόστιμες κυπριακές συνταγές με σύγχρονες πινελιές και δημιουργικά twist που απογειώνουν τις γεύσεις στον ουρανίσκο, από ένα μενού που ανανεώνεται συχνά. Το μενού συμπληρώνει η καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, με κυπριακές και ελληνικές ετικέτες.

5 MESOGIAKI ROCAS 600X600.jpg

ROCAS EXPERIENCE, Πρωταράς, Ελ. Επ. Αμμοχώστου
Τοποθετημένο πάνω στη θάλασσα, το Rocas Experience καταφέρνει να συνδυάσει άψογα γαστρονομία και διασκέδαση, ενώ με τη νησιώτικη-boho διακόσμηση του χώρου του, καταφέρνει να εμπνεύσει συναισθήματα ξεγνοιασιάς και φιλοξενίας. Ξεχωρίζει ακόμα για το άκρως δημιουργικό του μενού, δημιουργημένο από τον βραβευμένο Chef Andrew Tzo, το οποίο προσφέρει ένα γαστρονομικό ταξίδι που αντικατοπτρίζει τη Μεσογειακή κουλτούρα με πινελιές από την Ασία. Το φαγητό συνοδεύεται από μια εκλεκτή λίστα κρασιών από Κύπρο και εξωτερικό, αλλά και μοναδικά cocktails που επιλέγονται για να αναδείξουν τις γεύσεις κάθε πιάτου.

6 MESOGIAKI sentio.jpg

SENTIO, Λευκωσία
Ένα σύγχρονης αντίληψης μεσογειακό μπιστρό, με τον ταλαντούχο, βραβευμένο σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά (εκ των ιδιοκτητών), να συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με τις υψηλές τεχνικές, προτείνοντας ένα μενού στη φιλοσοφία to-share, βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με νότες από τη Μέση Ανατολή και επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Εντυπωσιακός χώρος, ιδιαίτερης αισθητικής, δημιουργικά κοκτέιλ, μία εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα κρασιών, και φιλικό σέρβις μερικοί ακόμα λόγοι για να ξαναπάς.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close