Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024
Το Παλιό Λιμάνι τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως χώρος για έξοδο και χαλαρές βόλτες σε ωραία στέκια της Λεμεσού. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το Ventuno, το οποίο πρόσφατα ανανέωσε το μενού του με νέες γεύσεις και υπέροχα πιάτα που φέρουν την υπογραφή των σεφ Γιάννη Ζαχαρόπουλου και Φίλιππου Κωνσταντινίδη.

Ένα βράδυ Πέμπτης βρεθήκαμε στην Λεμεσό, σταθμεύσαμε στην Μαρίνα Λεμεσού με προορισμό μας το Παλιό Λιμάνι και το εστιατόριο Ventuno. Περπατώντας διασχίσαμε το Παλιό Λιμάνι και νιώσαμε το vibe των μαγαζιών και φτάσαμε στην πλατεία. Εκεί δίπλα από τον πεζόδρομο βρίσκεται το Ventuno, ένας χαρακτηριστικός χώρος πλέον για το παλιό λιμάνι αφού βρίσκεται εκείγια αρκετά χρόνια. Μια βραδιά Πέμπτης λοιπόν βρεθήκαμε στον αγαπημένο χώρο για να πάρουμε μια γεύση από Ιταλία.

Το Ventuno αποτελεί μια all day επιλογή για καφέ, brunch, ποτό ή φαγητό με γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό χώρο με δέντρα στον εξωτερικό χώρο για σκιά και δροσιά που είναι γεμάτα με φωτάκια το βράδυ για ρομαντζάδα. Υπάρχει η επιλογή του να καθίσεις είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Η τοποθεσία του είναι μαγική με τα φώτα του πεζόδρομου να αντανακλούν στο νερό του λιμανιού και τον κόσμο να περπατά συζητώντας χαμηλόφωνα.

Εμείς καθίσαμε σε ψηλό τραπέχι, δίπλα από τον πεζόδρομο και δοκιμάσαμε τα περιβόητα cocktails τους που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας με την πρώτη γουλιά. Το φαγητό ξεκίνησε να φτάνει στο τραπέζι μας με την επιλογή to-share την οποία προσφέρει το Ventuno. Το πρώτο πιάτο, η Panzanela Salad μας δρόσισε με την φρέσκια μπουράτα, τα ντοματίνια και τον βασιλικό. Συνεχίσαμε με Fish Carpaccio, το οποίο φτιάχνεται με το ψάρι της ημέρας και στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο μπακαλιάρος με γεύσεις μάνγκο και βασιλικό. Το πιο ιδιαίτερο πιάτο ήταν το Arancini από ριζότο με βάση parsnip και από πάνω μαρμελάδα ντομάτας. Αυτό που έκλεψε όμως την παράσταση ήταν το Bruschetta Platter με μπουσκέττες από μοσχαρίσιο κρέας και μελιτζάνα. Συνεχίσαμε με μια υπέροχη μακαρονάδα, που μύριζε θάλασσα, από γαρίδες gambari και άλλα μυρωδικά. Τελευταίο πιάτο ήταν το τέλεια ψημένο Black Angus Rib-eye με ψητά λαχανικά.

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την βραδιά χωρίς γλυκό και συγκεκριμένα με το αγαπημένο Tiramisu με γεύση κακάο και αφρό καφέ. Η τάρτα λεμονιού από την άλλη ισορρόπισε τις γεύσεις με την όξινή της επίγευση, το crumble αμυγδάλου, την μαρέγκα μέντας και τις φρέσκιες φράουλες.

Μια υπέροχη βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό με γεύσεις από την Ιταλία έφτασε στο τέλος της. Το Ventuno αποτελεί μια καλή επιλογή για χαλαρή έξοδο με ελαφριά πιάτα to-share, δροσερά cocktail σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

(25 340100), Παλιό Λιμάνι Λεμεσού.
Σχετικά
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ
Ο Όμιλος Chimonides Bros επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εστίασης με 3 μοναδικά concepts
Από το fine dining έως το αυθεντικό κυπριακό σουβλάκι — ένας όμιλος που ενώνει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.
Αγαπημένη αλυσίδα street food pasta γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με φοβερή προσφορά!
Και προσκαλεί τους απανταχού μακαρονάδες σε ένα από τα σποτ του
Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.
Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη
Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί
Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς
Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails
Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα
AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.