Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024
θα ξεκινήσουμε από τη Λευκωσία με κατεύθυνση το χωριό Όμοδος για να επισκεφθούμε το οινοποιείο Οίνου Γη όπου θα έχουμε τη δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους και έπειτα γευστική δοκιμή των οίνων του οινοποιείου. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για να πάμε για πεζοπορία στο ενετικό γεφύρι του Τζελεφού. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας, η διαδρομή μας θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες. Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κάνουμε στάση για φαγητό στη ταβέρνα " Η στροφή των γεύσεων". Τέλος θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο μας για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
Λίγα Λόγια για το Όμοδος:
Το Όμοδος είναι χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Βρίσκεται σε υψόμετρο 575 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Όμοδος δημιουργήθηκε πιθανότατα, στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου. Αιτία ίδρυσης του οικισμού αποτελεί η διάλυση των οικισμών Πάνω και Κάτω Κούπετρα. Οι κάτοικοι δημιούργησαν έναν νέο οικισμό γύρω από το αρχικό μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο ονομάστηκε Όμοδος.
Χαρακτηριστικά πεζοπορίας:
Αφετηρία: Γεφύρι Τζελεφού
Μήκος: 4 χιλιόμετρα
Χρόνος: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 1
Γεφύρι του Τζελεφού:
Βρίσκεται σ’ ένα υψόμετρο 440 μέτρων στο δάσος Πάφου, 6 χιλιόμετρα από το τουρκοκυπριακό χωριό Άγιος Νικόλαος και είναι το μεγαλύτερο πέτρινο Mεσαιωνικό γεφύρι του νησιού. Επίσης είναι κτισμένο πάνω στον ποταμό Διάρριζο που τροφοδοτά τον φράκτη της Αρμίνου. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας στην Κύπρο και ανήκει μαζί με άλλα δύο γεφύρια (αυτό της Ελιάς και αυτό του Ρουθκιά) σε ένα σύμπλεγμα ενετικών γεφυριών που κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν την πρόσβαση των τότε κατοίκων της περιοχής. Έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες για την προέλευση του ονόματος του γεφυριού χωρίς όμως καμιά να έχει κατοχυρωθεί. Ίσως να προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Κέλεφος» που σημαίνει αδύνατος, άρρωστος και να συνδέεται με κάποιο περιστατικό ή πρόσωπο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.
Κόστος συμμετοχής (ανά άτομο):
25 ευρώ (χωρίς φαγητό)
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις ΕΔΩ
>> Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Όμοδος, 08:00.
Σχετικά
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Winter Wonderland by Hadjikostas: Το πιο μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό της χρονιάς θα στηθεί στην ορεινή Λευκωσία!
Ζήστε τη μαγεία των γιορτών στο ειδυλλιακό Κτήμα Χατζηκώστα, στην περιοχή Ευρύχου της επαρχίας Λευκωσίας
Στη Λεμεσό... θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη
Εξ ου και την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου διοργανώνουν την Ημερίδα «Κοινωνία για όλους σε μια πόλη για όλους»
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παραδοσιακού Χορού θα γίνει στην Κύπρο τον Νοέμβριο
Θέμα του «Ο Παραδοσιακός Χορός στην Επιστημονική Σφαίρα του 21ου Αιώνα»
53 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από φεστιβάλ και συναυλίες μέχρι θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και αποδράσεις στη φύση