Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας σε μία νέα άφιξη για βραβείο

Το νέο εστιατόριο της πρωτεύουσας που φιγουράρει ανάμεσα στις καλύτερες νέες αφίξεις της σεζόν

Δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Η ναπολιτάνικη πίτσα αποτελεί μία διαχρονική κλασική ιταλική συνταγή και είναι διάσημη παγκοσμίως για τα απλά αλλά εκλεκτά υλικά της. Με μια μακρά παράδοση τριών αιώνων, η πίτσα στη Νάπολη δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές φαγητό, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης η οποία από το 2017 συγκαταλέγεται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

DIO06594.jpg

DIO06677.jpg

Μία πίτσα με ελαφρώς καμμένη κρούστα, νόστιμες ντομάτες, κρεμώδη μοτσαρέλα και φρέσκο ​​βασιλικό, αποτελεί την επιτομή του ρητού «less is more» γι' αυτό και δημιουργήθηκε για να επιτρέπει στους λιγότερο εύπορους να έχουν ένα γρήγορο, φθηνό γεύμα. Δεν υπάρχει κάποιο κρυφό συστατικό για να φτιάξεις μια πραγματικά νόστιμη ναπολιτάνικη πίτσα, αλλά προκειμένου να διεκδικήσεις ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα, πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσεις τα σωστά συστατικά. Για όλα.

DIO06667.jpg

Η Νάπολη στην Παλιά Λευκωσία

Χωρίς μυστικά, παρά μόνο με μεράκι, ποιοτική πρώτη ύλη και αγάπη φτιάχνει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα μία νέα άφιξη στην καρδιά των εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας. Ο λόγος για την πιτσαρία Biga, που πήρε το όνομά της από την ειδική προζύμωση, το προζύμι δηλαδή, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας.

DIO06690.jpg

Εκεί, στην παλιά πόλη, η Biga, με την εμπειρία των ανθρώπων του φημισμένου εστιατορίου "Salt and Fire" δημιούργησε ένα άνετο, χαλαρό χώρο με νοσταγλική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει ανάλογα ναπολιτάνικα μαγαζιά. Η Biga έχει στενή σχέση με το βραβευμένο εστιατόριο "Salt and Fire" αφού είναι το μικρό του αδελφάκι, ενός χώρου εστίασης που είναι γνωστός για τη σχολαστική προσέγγιση σε κάθε πτυχή της φιλοξενίας, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τη συνέπεια. Οι ιδιοκτήτες της Biga Θεόδωρος Λοίζου, Μαρίνα Γεωργίου, Γιώργος και Χρίστος Χειμωνίδης δημιούργησαν κάτι πρωτότυπο και μοναδικό για τα δεδομένα της Λευκωσίας που αποπνέει φρεσκάδα και απευθύνεται σε σύγχρονους ανθρώπους που αγαπούν την καλή πίτσα αλλά και την ατμόσφαιρα που αποπνέει η Biga.

DIO06731.jpg

DIO06706.jpg

DIO06889.jpg

Το νέο μαγαζί της Παλιάς Λευκωσίας, η Biga, ήρθε για να σου προσφέρει πραγματική αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με ζύμωση 48 ωρών και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Μία λεπτομέρεια, μάλιστα, που δείχνει την προσήλωση των ανθρώπων της στην ποιότητα είναι πως η σάλτσα ντομάτας της είναι φτιαγμένη με 100% ντομάτες San Marzano από την Ιταλία, γνωστές για τη γλυκιά τους γεύση και την ισορροπημένη οξύτητά τους. Επιπλεόν, κάθε πίτσα διαμορφώνεται και τεντώνεται με το χέρι κατά την παραγγελία.

DIO06934.jpg

Μία νέα άφιξη που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες της αφού έφερε μία νέα πρόταση για έξοδο στην παλιά πόλη. Ταυτόχρονα, έφερε την τέχνη της αυθεντικής ναπολιτάνικης πίτσας στην πρωτεύουσα και αποτελεί ένα όμορφο στέκι για χαλαρή έξοδο, δροσερά κοκτέιλ, καλό κρασί και πεντανόστιμη, αχνιστή πίτσα.

DIO06901.jpg

Δεν είναι καθόλους τυχαίο που η Biga βρέθηκε πολύ νωρίς ανάμεσα στα 87 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου και φιγουράρει ως υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερη Νέα άφιξη για τη σεζόν 2023-2024 στον θεσμό των Cyprus Eating Awards 2024.

Μπορείς να ψηφίσεις την Biga διαδικτυακά πατώντας ΕΔΩ είτε με SMS στέλλοντας στο 5588 ΕΑ11 είτε τηλεφωνικά στον αριθμό 900-31-381.

FotoJet (1).jpg

>> (22435380) Επτανήσου 73, Παλιά Λευκωσία. Το εστιατόριο δεν δέχεται κρατήσεις.
Instagram: biganeapolitanpizza

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close