Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2024
Τι κάνει μια αλεπού στους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας; Σε ποια πόρτα καταφθάνει με τη βρεγμένη της ουρά μετά από μια ξαφνική μπόρα; Πού την οδηγεί η περιπέτειά της και τι ανακαλύπτει για τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου; Ποια μουσικά όργανα παίζουν σε μία συμφωνική ορχήστρα και πώς ακούγεται το κάθε όργανο ξεχωριστά; Kαι όλα μαζί, πώς ακούγονται; Τι δουλειά κάνει ο μαέστρος της ορχήστρας; Όλα αυτά θα ανακαλύψουν οι μικροί μας ακροατές στην ξεχωριστή αυτή παράσταση, μέσα από δημοφιλή κλασικά έργα και την αφήγηση της περιπέτειας της αλεπούς από τον αγαπημένο μας ηθοποιό Πέτρο Γιωρκάτζη. Διευθύνει ο ταλαντούχος Κύπριος μαέστρος Aνδρέας Ασιήκκης.
Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ερευνητικού Εργαστηρίου Νηπιοσχολικής (ΕΕΝΑ), του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Επιμέλεια: Ελένη Λοΐζου, Νόπη Νικολάου Τηλεμάχου, ‘Ελενα Παπαγεωργίου
Συγγραφή Παραμυθιού: Νόπη Νικολάου Τηλεμάχου
Moυσική: Δημοφιλή κλασικά έργα Händel, Beethoven, Prokofiev, Tchaikovsky, Gounod και Beethoven
Εικονογράφηση: Σοφία Αργυρίδου
Πέτρος Γιωρκάτζης αφηγητής
Ανδρέας Ασιήκκης μαέστρος

Η συνεργασία του Ιδρύματος για την καλλιτεχνική περίοδο 2024-25 με το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στόχου της Ορχήστρας για ενδυνάμωση και αναβάθμιση των οικογενειακών και εκπαιδευτικών της συναυλιών. Για τον σκοπό αυτό, συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης και της μουσικής παιδαγωγικής για τον σχεδιασμό ειδικών μουσικών προγραμμάτων για παιδιά.

Από πλευράς του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η συνεργασία εμπίπτει στις δραστηριότητες που οργανώνονται που στηρίζουν την παιδαγωγική, στηριζόμενες σε ερευνητικά δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Τμήματος, λειτουργεί το Ερευνητικό Εργαστήριο Νηπιοσχολικής (ΕΕΝΑ) το οποίο εστιάζει και προωθεί παιδαγωγικά κατάλληλες δραστηριότητες που αφορούν μικρά παιδιά, δημιουργώντας πολλαπλές δημιουργικές εμπειρίες μάθησης προωθώντας τον πολιτισμό και τις Τέχνες.

Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου έχει ως στόχο την εισαγωγή των παιδιών στον κόσμο της κλασικής μουσικής και τη γνωριμία τους με τα όργανα της ορχήστρας μέσα από έναν διαδραστικό, παιδαγωγικά κατάλληλο και διασκεδαστικό τρόπο. Συνδυάζοντας αφήγηση, εικόνα και μουσική, ενθαρρύνεται η ενεργητική μουσική ακρόαση, με στόχο τη δημιουργία μιας πρώτης σχέσης των παιδιών με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη ζωντανή μουσική. Οι Οικογενειακές μας Συναυλίες προσφέρουν μια μοναδική και γεμάτη διασκέδαση ευκαιρία για τις οικογένειες να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους και να μοιραστούν τον ενθουσιασμό της ζωντανής μουσικής.

Τιμή εισιτηρίου: €8 για όλους
Προπώληση εισιτηρίων:
Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com και 2 ώρες πριν την έναρξη.

Μείνετε ενημερωμένοι για τα προγράμματα συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου!
Iστοσελίδα Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
info@cyso.org.cy, 22 463144
Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης μας
www.cyso.org.cy/?page_id=9313&lang=el
Ψηφιακό Πρόγραμμα Καλλιτεχνικης Περιοδου (διατίθεται μόνο ηλεκτρονικά)
Μεταφορτώσετε το σε PDF ή απλά ξεφυλλίσετε το:
www.cyso.org.cy/?page_id=3516&lang=el
Προγράμματα Συναυλιών
www.cyso.org.cy/?cat=142&lang=el
Ακολουθήστε μας στα social media
Facebook: Cyprus Symphony Orchestra, Cyprus Youth Symphony Orchestra
Instagram: cyprussymphony, cyprusyouthsymphonyorchestra
YouTube: CYSO Channel, CyYSO Channel
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Κωνσταντία Ηλία στο 22 463135 ή στο c.elia@cyso.org.cy
>> Σάββατο 12 Οκτωβρίου, Θέατρο Παλλάς, Πύλη Πάφου, 16:00 & 17:30.

Σχετικά

Μία ξεχωριστή υπαίθρια αγορά μας περιμένει στην Λάνια
Με λαζάνια, μουσική και παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους

Απογευματινό Foam Party για παιδιά με παιχνίδι και διασκέδαση
Αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές για τους μικρούς μας φίλους

Το 3ο Messy Play Festival On The Beach, θα γεμίσει την παραλία με παιδιά!
Messy & Sensory Stations, Fun Games, Μουσικοκινητικά παιχνίδια, Ηφαίστεια άμμου, Θέατρο Σκιών "Ο Φούσκας το Ψαράκι"!

Δωρεάν παιχνίδι στα φουσκωτά νερού, στον πιο όμορφο πολυχώρο ψυχαγωγίας της πόλης!
Πάρε την πετσέτα σου, βάλε το μαγιό σου και ετοιμάσου για τσουλήθρες, πιτσιλιές και άφθονο γέλιο!

Ένας νέος, υπέροχος παιδότοπος στο χωριό, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τα παιδιά (εικόνες)
Εικόνες από τον πανέμορφο παιδότοπο που δημιουργήθηκε στο χωριό Πεδουλάς


Lilo και Stitch για πάντα: Το πιο αγαπημένο δίδυμο έρχεται κοντά σας
Μια νέα παιδική παράσταση σε περιοδεία

Ένα υπέροχο παιδικό φεστιβάλ επιστρέφει και φέτος σ' ένα γνωστό χωριό
Σε τοποθεσία, αυτήν τη φορά

Ο Stitch με την μοναδική του φίλη Lilo, έρχονται στην Κύπρο
O σημερινός ήρωας που λατρεύεται από τα παιδιά όσο ποτέ άλλοτε, σε όλο τον κόσμο, έρχεται Κύπρο

Έχεις παιδιά; Έχουμε την απόλυτη πρόταση ψυχαγωγίας και είναι super fun!
Το Summer Kids Festival στη Μαρίνα Αγίας Νάπας!

Θέατρο, παιχνίδι και δωρεάν παγωτό σε μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά
Στο πλαίσιο των Βραδιών Πολιτισμού 2025

Καμήλα καμηλάρι: Ένα μουσικό ταξίδι στα παιδικά τραγούδια της Κύπρου
Γνωρίζω, τραγουδώ και εικονογραφώ τα παιδικά παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μου