Πάμε Ταξίδι , Guide

Τέλος τα φθηνά εισιτήρια στη Ryanair - Αυξήσεις σοκ στις τιμές

Τις προανήγγειλε ήδη ο CEO της εταιρείας

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2024

Η Ryanair παρουσίασε απογοητευτικά αποτελέσματα κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο, με τα κέρδη της να μειώνονται κατά 46% το καλοκαίρι και οι ναύλοι να πέφτουν κατά 15% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο.

«Η διοίκηση αναγνωρίζει ότι οι καταναλωτές βρίσκονται υπό σημαντική πίεση, με τις δαπάνες τους να μειώνονται λόγω των αυξημένων επιτοκίων και του πληθωρισμού», ανέφερε σε σημείωμα της η ερευνητική εταιρεία Bernstein αυτή την εβδομάδα. «Η πίεση στους καταναλωτές είναι η μεγαλύτερη αιτία των χαμηλών αποδόσεων».

Κατά την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου, ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Νιλ Σόραχαν, κατηγόρησε τους «οικονομικά προσεκτικούς» καταναλωτές για την υποτονική πορεία των πωλήσεων. «Οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν, αλλά είναι πιο προσεκτικοί στο πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους», δήλωσε ο Σόραχαν σε τηλεδιάσκεψη.

Παράλληλα, καλπάζει η ακρίβεια: Το 18,7% των πολιτών αντιμέτωπο με την απειλή της φτώχειας - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ryanair: Αυξήσεις-σοκ, μέχρι και 30%
Προς το παρόν, ένα τυπικό εισιτήριο της Ryanair κοστίζει περίπου 50 δολάρια ή 44 ευρώ, αλλά ο CEO της εταιρείας, Μάικλ Ο'Λίρι, δήλωσε σε συνέδριο της Bernstein ότι οι τιμές μπορεί να αυξηθούν περισσότερο από 30% τα επόμενα χρόνια, φτάνοντας τα 61,50 έως 67,10 δολάρια ή μεταξύ 55 και 60 ευρώ. Οι αναλυτές της Bernstein και η Ryanair δεν απάντησαν στο αίτημα του Fortune για σχόλιο.

«Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως και άλλες επιχειρήσεις, αυξάνουν τις τιμές όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν», δήλωσε ο Πίτερ Φόλοους, συγγραφέας του Results, Not Reports στο Fortune. «Είναι ένας άμεσος τρόπος για να αυξήσουν την κερδοφορία, περισσότερο από τη μείωση των εξόδων».

Ωστόσο, ο Φόλοους προειδοποιεί ότι αυτή η στρατηγική κρύβει κινδύνους. Η αύξηση των τιμών μπορεί να οδηγήσει τους καταναλωτές να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως άλλες αεροπορικές εταιρείες, άλλα μέσα μεταφοράς ή ακόμα και να μειώσουν τα ταξίδια τους. «Αν η ζήτηση μειωθεί, τότε επιστρέφουμε σε έναν φαύλο κύκλο», εξήγησε.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close