Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της, σε μία βραβευμένη ταβέρνα της Λεμεσού

Αφήνουμε την πανέμορφη αυλή της με την εξαιρετική θέα και μπαίνουμε στο ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό της

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2024

Η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος είναι μία από τις καλύτερες ταβέρνες σε όλη το νησί -εξάλλου, αναδείχθηκε ως το Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών στα Cyprus Eating Awards 2022 ενώ στα Cyprus Eating Awards 2024 είναι υποψήφια στην κατηγορία για την Καλύτερη Ταβέρνα. Φροντισμένη και καθαρή, θα την βρεις στην άκρη-άκρη ενός υψώματος στο χωριό Αρμενοχώρι, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λεμεσό.

Η ταβέρνα σερβίρει στο ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό της, με τη δροσερή βεράντα που απολαμβάνει την υπέροχη θέα της Λεμεσού από ψηλά, και τη διάσημη πλέον ξύλινη κούνια που αναδείχθηκε σε spot για πανέμορφες φωτογραφίες.

epiktitoss.width-800_c7Xq7QH.width-800.jpg

Όταν δε ο καιρός το επιτρέπει στρώνει και τραπεζάκια στην μπροστινή αυλή. Μία αυλή με ελαιόδεντρα ανάμεσα στα τραπέζια, η οποία τα βράδια του καλοκαιριού στολίζεται με ρομαντικά φωτάκια, που ζεσταίνουν το χώρο και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα χαλαρό σκηνικό.

Οι άνθρωποι εδώ ξέρουν καλά τη δουλειά τους και τη σέβονται. Ξέρουν βέβαια και τα υλικά τους –και τα τιμούν.

ΤΡΙΤΗ ΦΩΤΟ.jpg

Τα λαχανικά έρχονται απευθείας από την οργάνωση παραγωγών της περιοχής ενώ μερικές εποχιακές λιχουδιές φτάνουν στην ταβέρνα από τα βουνά και τη φύση της Κύπρου μας.

Η κουζίνα στον Άγιο Επίκτητο είναι καθαρά κυπριακή παραδοσιακή υπό την εποπτεία του αρχιμάγειρα και μεγάλου γνώστη της γαστρνομίας του τόπου μας, του σεφ Χαραλάμπου Κωνσταντίνου καθώς και της ιδιοκτήτρια Κωνσταντίνας χ"Στυλλη .

FOTO_2_1.width-800.jpg

Η ταβέρνα πήρε το όνομά της από το κατεχομενο χωριό της οικογένειας (από πλευράς πατέρα) τον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας που σε συνδυασμό με την καταγωγή της μητέρας (Κελοκέδαρα Πάφου) και τον σεφ θα γνωρίσεις και θα δοκιμάσεις διάφορα φαγητά και εδέσματα από όλη την Κύπρο

Η φιλοξενία στην ταβέρνα αποτελεί ένα ισχυρό της όπλο από όλο το προσωπικό αφού η προτεραιότητα όλων στο μαγαζί είναι να κάνουν τον πελάτη να να νιώσει ότι βρίσκεται σε οικογενειακό τραπέζι.        

epiktitos_2Mz5PN0.width-800.jpg

Εδώ θα σου ετοιμάσουν παραδοσιακό μεζέ, ο οποίος περιλαμβάνει κλασικά κι αγαπημένα πιάτα, μερικά από τα οποία δύσκολα τα βρίσκεις ανάλογα εποχικότητας όπως παραδοσιακό ρεσι, στιφάδο, ταβάς, λαχταριστούς κεφτέδες, κρασάτη πανσέτα, παραδοσιακό πουργούρι με ντομάτα (όπως μας αρέσει άλλωστε), κουπέπια, μανιτάρι της κατσαρόλας, βοδινό συκώτι στη σχάρα, παραδοσιακό ποιοτικό χαλλούμι και κλέφτικο για τους μερακλήδες. Όπως επίσης και φρεσκοψημένο μυρωδάτο ζεστό ψωμί ενώ τον χειμώνα η ταβέρνα μας κερνάει σούπα. Τα φαγητά συνοδεύονται με φρεσκοκομμένη σαλάτα και ορεκτικά, όπως ταχίνι, ταλατούρι και πράσινες ελιές. Να σημειωθεί πως ο μεζές τα μεσημέρια του χειμώνα διαφέρει από εκείνο της καλοκαιρινής σεζόν.

FOTO 1.jpg

Στα κάρβουνα θα σου ψήσουν της ώρας σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλου) και σεφταλιά που θα σε ενθουσιάσουν! Μην παραλείψεις, ακόμα, να ρωτήσεις για επιπλέον λιχουδιές, αναλόγως της εποχής (π.χ. σαλιγκάρια, στη σχάρα ή μαγειρεμένα με σος ντομάτας, άγρια κόκκινα βουνίσια μανιτάρια και χόρτα εποχής με αβγά).

ΕΚΤΗ ΦΩΤΟ.jpg

Στο τέλος θα σου φέρουν και μπουρέκια αναρής! Στα συν βάλε και τα βράδια με ζωντανή μουσική (τα βράδια της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου), που θα σου φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση αλλά και τη λίστα με τα ποτά του, η οποία περιλαμβάνει ό,τι λαχταρά η ψυχή σου: από ζιβανία και κρασί, μέχρι ουίσκι, παγωμένη μπίρα και άλλα οινοπνευματώδη και αλκοολούχα ποτά.

Σημείωσε, τέλος, ότι ο το εντυπωσιακό αυτό ταβερνάκι διατίθεται και για πάρτι ή βαφτίσεις, που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των καλεσμένων σου!

Η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος δεν αποτελεί απλά ένα αγαπημένο στέκι τόσο των Λεμεσιανών αλλά και Κυπρίων από άλλες πόλεις. Πολύ συχνά θα δεις να επισκέπτονται την ταβέρνα επώνυμα πρόσωπα, γνωστοί καλλιτέχνες, πολιτικοί, άνθρωποι της τηλεόρασης και των τεχνών αναδεικνύοντας έτσι την υπεροχή της ταβέρνας και των πιάτων της.

>> (25360026) Αμμοχώστου 18, Αρμενοχώρι, 4523 επ. Λεμεσού.
Facebook: Agios Epiktitos Taverna Limassol
Instagram: Agios Epiktitos Taverna

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close